Πέμπτη 2 Ιουνίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΚΠΕ ΣΤΑ ΛΕΙΒΗΘΡΑ.








Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ανατολικού Ολύμπου πραγματοποίησε σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πιερίας, την Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Α/θμιας Εκπ/σης Πιερίας, Αμανατίδου Μαργαρίτα και την Υπεύθυνη Καινοτόμων Δράσεων Β/θμιας Εκπ/σης Πιερίας, Παππά Μυράντα, επιμορφωτική ημερίδα για εκπαιδευτικούς που υπηρετούν σε σχολεία της Α/θμιας και της Β/θμιας Εκπαίδευσης Πιερίας στον Αρχαιολογικό χώρο των Λειβήθρων και στο θεματικό τους πάρκο. Το θέμα της ημερίδας ήταν «Μύθος και Φύση στον αρχαιολογικό χώρο των Λειβήθρων». 

Οι εκπαιδευτικοί είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τόσο τον αρχαιολογικό χώρο των Λειβήθρων, όπου σύντομα θα ξεκινήσουν και ανασκαφικές εργασίες, όσο και το χώρο του Θεματικού Πάρκου που σε λίγο καιρό θα είναι επισκέψιμος για το ευρύ κοινό. Κυρίως οι μαθητές θα μπορούν να παρακολουθούν και να εμπλέκονται στα βιωματικά εργαστήρια που θα υλοποιούνται εκεί καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Επίσης ο σχεδιασμός ενός περιβαλλοντικού προγράμματος σε αρχαιολογικό χώρο και φύλλων εργασίας για το συγκεκριμένο χώρο καθώς και τα εργαστήρια κατασκευής αρχαίων παιχνιδιών από πηλό και της συντήρησης αρχαιοτήτων ενθουσίασαν τους συμμετέχοντες και πιστεύουμε ότι αποτελούν «εργαλεία» στα χέρια των εκπαιδευτικών που επιθυμούν να υλοποιήσουν περιβαλλοντικά προγράμματα σε αρχαιολογικούς χώρους. 

Ευχαριστούμε τις Υπεύθυνες Σχολικών Δραστηριοτήτων και Καινοτόμων Δράσεων Πιερίας Αμανατίδου Μαργαρίτα και Παππά Μυράντα που πάντα μας στηρίζουν σε όλες μας τις δράσεις, όλους τους εισηγητές της ημερίδας που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας: τον κο Νικολαΐδη Αλέξανδρο - Σύμβουλο Φιλολόγων Πιερίας, τον κο Γραίκο Νικόλαο - Σχολικό Σύμβουλο Α/θμιας εκπ/σης Πιερίας, τον κο Παπαγεωργίου Πάρι – Φιλόλογο & Δρ Αρχαιολογίας, την κα Γεροφωκά Αναστασία –Φιλόλογο και πρώην υπεύθυνη του ΚΠΕ. Ιδιαίτερα ευχαριστούμε την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πιερίας που για μια ακόμη φορά έκανε δεκτό το αίτημά μας για πραγματοποίηση δράσης του Κ.Π.Ε. σε χώρους αρμοδιότητάς της και επιπλέον συμμετείχε σε αυτή καθώς οι αρχαιολόγοι Κλινάκη Ελένη και Παπαβασιλείου Μαρία, οι συντηρήτριες αρχαιοτήτων Κυπριανού Βάσω και Βλαχοπαναγιώτου Μαρία και η αγγειοπλάστης Καζαντζανίδου Ειρήνη πραγματοποίησαν εισηγήσεις και εργαστήρια στη συγκεκριμένη ημερίδα. Τέλος, ευχαριστούμε τον κο Καλαϊτζή Αθανάσιο ως συνάδελφο και εκπρόσωπο του Δήμου Δίου - Ολύμπου για την παρουσία του και την ενεργή συμμετοχή του στις εργασίες της ημερίδας.

Με την ημερίδα αυτή «κλείνει» για φέτος ο κύκλος των επιτυχημένων επιμορφωτικών δράσεων του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ανατολικού Ολύμπου και ανανεώνουμε το ραντεβού μας για την επόμενη σχολική χρονιά. 

Για την Π.Ο. του Κ.Π.Ε. Ανατολικού Ολύμπου
Η Υπεύθυνη του Κ.Π.Ε
Μπεκιροπούλου Βικτωρία
[op5]

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.