Τετάρτη 22 Ιουνίου 2016

ΤΜΗΜΑ ΚΑΝΤΑΔΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ ''ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΔΗΣ''








Το Σάββατο 4 Ιουνίου το τμήμα καντάδας της Δημοτικής χορωδίας Λιτοχώρου έλαβε μέρος στο ''2ο Εαρινό Φεστιβάλ Χορωδιών στο αμφιθέατρο τελετών του πανεπιστημίου Μακεδονίας''

Στην απογευματινή συναυλία συμμετείχαν ακόμη οι χορωδίες ''Allegri'' Καλαμάτας, ''Απόλλων'' Ορεστιάδας, η Δημοτική χορωδία Αγ. Δομένικου Κύπρου, η χορωδία ''Φωνή της Κερύνειας'' Κύπρου επίσης ,και το ''Γυναικείο φωνητικό σύνολο συμβολαιογραφικού συλλόγου'' Θεσσαλονίκης.

Στο κατάμεστο από κόσμο αμφιθέατρο οι 22 επιλεγμένοι καλλίφωνοι Λιτοχωρινοί, υπό την διδασκαλία και διεύθυνση του μαέστρου Γιώργου Μπελογιάννη , μουσικολόγου εκπαιδευτικού, κατάφεραν να μαγέψουν το κοινό το οποίο σιγοτραγουδούσε μαζί τους, ,καντάδες από τη Ζάκυνθο, Κεφαλονιά, Κέρκυρα ,ενώ οι Αθηναϊκές καντάδες σηματοδότησαν την βραδιά με μια ρομαντική αναδρομή στον χρόνο ,και στην εποχή της αθωότητας του Βαμβακάρη, Λαυράγκα ,Σπυρόπουλο, Κ.Μακρή, Γιαννίδη και Γαλιατσάτο.

Το τμήμα συνόδεψαν στο βιολί η κ. Μαρίκα Φωτοπούλου, στο ακορντεόν ο κ. Ευάγγελος Τσίντσιφας στο μαντολίνο ο κ .Γ. Τσαπράνης και στην κιθάρα ο κ. Γ. Μπελογιάννης.

Αυτό το καταξιωμένο τμήμα της Δημοτικής χορωδίας Λιτοχώρου μας έχει συνηθίσει πλέον σε τέτοιες ιδιαίτερες μουσικές διαδρομές και είναι γνωστό πως η παρουσία του σε φεστιβάλ και διοργανώσεις αφήνει πάντα τις καλύτερες εντυπώσεις.

Είναι άξιοι επαίνου χορωδοί μουσικοί και ιδιαίτερα ο μαέστρος τους που σε πείσμα της παγκοσμιοποίησης και των ξενικών επιρροών στα μουσικά γίγνεσθαι επιμένουν να κρατούν ζωντανή την ιδιαίτερη κουλτούρα που παρουσιάζει αυτό το είδος μουσικής, που ονομάζεται ΚΑΝΤΑΔΑ. Και τέτοια τμήματα υπάρχουν ελάχιστα πλέον στον Ελλαδικό χώρο. 

Μπράβο στο Δ.Σ. της Δημοτικής χορωδίας που στηρίζει τους συντελεστές του σκοπού αυτού!
Μπράβο στους χορωδούς και τους μουσικούς που συνοδεύουν. Και ένα μεγάλο μπράβο στον μαέστρο για τις εμπνεύσεις τις εναρμονίσεις και την διδασκαλία. [op9][opb]

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.