Τετάρτη 6 Απριλίου 2016

Δήμος Κατερίνης: Συντονισμένες ενέργειες κατά της ανεξέλεγκτης αφισοκόλλησης









Δήμος Κατερίνης: Συντονισμένες ενέργειες κατά της ανεξέλεγκτης αφισοκόλλησης

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΚΑΘΑΡΗ ΚΑΙ ΕΥΠΡΕΠΙΣΜΕΝΗ ΠΟΛΗ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ


Καθαρή και ευπρεπισμένη πόλη χωρίς αφισορύπανση, είναι το σύνθημα των συντονισμένων ενεργειών, που είναι σε εξέλιξη από τη Δημοτική Αστυνομία του Δήμου Κατερίνης.

Μεταξύ των άμεσων προθέσεων της Δημοτικής Αστυνομίας είναι:
η ενεργοποίηση του Κανονισμού Καθαριότητας, όπου προβλέπονται υψηλά πρόστιμα, για περιπτώσεις αφισοκολλήσεων (σε κολώνες της ΔΕΗ, προσόψεις καταστημάτων, φωτεινούς σηματοδότες), αναρτήσεων διαφημιστικών πινακίδων (μπάνερς), ρύπανσης από φέιγ βολάν, ρύπανσης των κάδων καθαριότητας με αφίσες, τοποθέτησης αεροπανό και διαφημιστικών ταμπλό κ.α.

Ήδη υπήρξε πρωτοβουλία ενημέρωσης φορέων και συλλόγων στο σύνολο του Δήμου. Όπως επισημαίνει ο αντιδήμαρχος - αρμόδιος για θέματα της δημοτικής αστυνομίας, Χρήστος Λεμονόπουλος: «Επειδή η καθαριότητα και η ευταξία των κοινόχρηστων χώρων είναι υποχρέωση και καθήκον όλων μας, ενώ αποτελεί δείγμα της παιδείας και του πολιτισμού μας, τον οποίο οι σύλλογοι υπηρετούν αδιάλειπτα με ιδιαίτερη επιτυχία επί σειρά ετών, τους καλέσαμε μέσω αποστολής ενημερωτικού σημειώματος, να συνεργαστούν προκειμένου να τηρείται ο νόμος για την αφισοκόλληση. Οφείλουμε να συμβάλλουμε από κοινού στην προστασία της αισθητικής της πόλης, στη διατήρηση της νομιμότητας. Επιπλέον, στην αντιμετώπιση της έξαρσης του φαινομένου της αφισορύπανσης, για τη διαφήμιση εκδηλώσεων και διάφορων γεγονότων, που λαμβάνουν χώρα στην περιοχή μας».

Όχι στην ανεξέλεγκτη αφισοκόλληση

«Άλλωστε, οι πολίτες έχουν δείξει ότι ανταποδίδουν το σεβασμό και την αγάπη που δείχνουν οι πολιτιστικοί σύλλογοι στο δομημένο χώρο και το φυσικό περιβάλλον, ενώ δυσανασχετούν με τις ανεξέλεγκτες αφισοκολλήσεις» τονίζουν οι προϊστάμενοι της Δημοτικής Αστυνομίας Αντώνης Μπατσαράς & Νόπη Παπαδοπούλου επισημαίνοντας: «το κόστος που συνεπάγεται η επιπλέον φροντίδα από πλευράς των υπηρεσιών Καθαριότητας, της απομάκρυνσης των παράνομων αφισών από κάδους και λοιπά στοιχεία αστικού εξοπλισμού».

Προς την κατεύθυνση αυτή ο κος Λεμονόπουλος επισημαίνει: «Ας σεβαστούμε την πόλη και τους οικισμούς μας, καθώς εκτός από την αγάπη για την ευταξία είναι οξύμωρο σε περιόδους οικονομικής κρίσης, να δαπανώνται χρήματα για παρωχημένους τρόπους προβολής. Έχουμε περάσει στην εποχή του διαλόγου, όπως επίσης στην εποχή της προβολής των θέσεων και των δραστηριοτήτων μέσω του διαδικτύου, των μέσων ενημέρωσης κ.λ.π. Στο πλαίσιο αυτό, θέτουμε στη διάθεσή των φορέων και των συλλόγων τη δυνατότητα προβολής πολιτιστικών εκδηλώσεων και μέσω του Δημοτικού Ραδιοφώνου Κατερίνης».

Συνοψίζοντας ο κος Λεμονόπουλος τονίζει: «Πιστεύουμε ακράδαντα ότι η αφισορύπανση είναι δυσφήμιση και όχι διαφήμιση. Επειδή λοιπόν δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση με την ανεξέλεγκτη αφισοκόλληση, θεωρούμε ότι οι προσπάθειές μας και η πρόθεσή μας να μη δείξουμε καμία απολύτως ανοχή, κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση. Πιστεύουμε, ότι, όλοι μας θέλουμε μια πόλη καθαρή, αισθητικά αναβαθμισμένη, ενώ είμαστε υποχρεωμένοι να βρούμε άμεσα λύσεις σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος. Το απαιτεί πάνω από όλα η αγάπη μας και ο σεβασμός για την πόλη μας».


Η Δημοτική Αστυνομία ζητά τη συνδρομή και τη βοήθεια των πολιτών με επισημάνσεις, παρατηρήσεις και καταγγελίες, μέσω της τηλεφωνικής γραμμής 23510 31000 κατά τις ώρες 07:00 π.μ. έως 22:00. [op11]

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.