Πέμπτη 3 Μαρτίου 2016

Olympus Riviera και Φεστιβάλ Ολύμπου «αιχμαλώτισαν» το ενδιαφέρον των Ρουμάνων



Η Ένωση Ξενοδόχων Πιερίας στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού (TTR) στο Βουκουρέστι
Olympus Riviera και Φεστιβάλ Ολύμπου «αιχμαλώτισαν» το ενδιαφέρον των Ρουμάνων
<!-[op5]--> Σταθερή στην στρατηγική της εξωστρέφειας, η Ένωση Ξενοδόχων Πιερίας συμμετείχε στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού της Ρουμανίας TTR που πραγματοποιήθηκε στο Βουκουρέστι, από τις 25 έως τις 28 Φεβρουαρίου.
Η TTR είναι από τις σημαντικότερες εκθέσεις τουρισμού παγκοσμίως ενώ για την Πιερία παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς βρίσκεται στις πρώτες προτιμήσεις των Ρουμάνων τουριστών. Η παρουσίαση της Πιερίας αιχμαλώτισε για ακόμη μια φορά το ενδιαφέρον τουριστικών πρακτόρων, δημοσιογράφων, θεσμικών φορέων και πολιτών. Οι προκρατήσεις κινήθηκαν σε ικανοποιητικά επίπεδα και αναμένεται η προσέλευση Ρουμάνων τουριστών από τον Μάιο καθώς η έναρξη της τουριστικής σαιζόν συμπίπτει φέτος με το Ορθόδοξο Πάσχα. Βέβαια, οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, οδηγεί τους επιχειρηματίες του τουρισμού να έχουν συγκρατημένη αισιοδοξία.
Καινοτομία και πλεονέκτημα στη φετινή παρουσία της Πιερίας στην τουριστική έκθεση του Βουκουρεστίου στάθηκε η προβολή του Φεστιβάλ Ολύμπου όπου φέτος τιμώμενη χώρα είναι η Ρουμανία. Το μεγάλο αυτό πολιτιστικό γεγονός σε συνδυασμό με τα τουριστικά θέλγητρα της Πιερίας αποτέλεσαν έναν ισχυρό πόλο έλξης για την περιοχή μας.
Την Ένωση Ξενοδόχων Πιερίας εκπροσώπησαν η Πρόεδρος Ευαγγελία Ξυπτερά – Λάμπρου και ο Αντιπρόεδρος Καλίστρατος Χαλκίδης. Σημειώνεται, ότι ο κ. Χαλκίδης άρτιος γνώστης της Ρουμάνικης αγοράς, κινήθηκε μεθοδικά πραγματοποιώντας μια σειρά επαφών με σημαντικούς παράγοντες του τουρισμού στο Βουκουρέστι αποσπώντας θετικές επιβεβαιώσεις για την τουριστική σαιζόν στην Πιερία.
Ικανοποιημένη και αισιόδοξη από την Πιερική συμμετοχή στην Έκθεση δήλωσε η κα Ξυπτερά – Λάμπρου σημειώνοντας ότι «οι Ρουμάνοι επιλέγουν την Πιερία εδώ και δεκαετίες, όμως και εμείς από την πλευρά μας οφείλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί για να συνεχίσουμε να είμαστε πρώτοι στις προτιμήσεις τους. Πιστεύω ότι το φετινό Φεστιβάλ Ολύμπου που έχει ως τιμώμενη χώρα τη Ρουμανία αποτελεί συγκριτικό πλεονέκτημα για την περιοχή μας και τουριστικά».
«Έχουμε πολλά κοινά σημεία με τους Ρουμάνους. Όλα αυτά τα χρόνια αναπτύξαμε ισχυρούς δεσμούς φιλίας και συνεργασίας. Η συμμετοχή μας σε εκθεσιακές διοργανώσεις όπως η TTR είναι επιβεβλημένη καθώς αποτελούν τόπο συνάντησης για όλους τους φορείς του τουρισμού. Δίνουμε δυναμικό παρών προβάλλοντας τον τόπο μας, ενισχύοντας την εικόνα μας και παρακολουθώντας τις διεθνείς παγκόσμιες τάσεις στον τουρισμό. Τα μηνύματα που λαμβάνουμε είναι θετικά για την περιοχή μας και ευχόμαστε να βοηθήσουν και οι εξελίξεις τόσο στο προσφυγικό ζήτημα όσο και σε πολιτικό επίπεδο», υπογραμμίζει ο Αντιπρόεδρος κ. Χαλκίδης.

Σημειώνεται ότι στην έκθεση συμμετείχαν και πολλοί ξενοδόχοι, πράκτορες και φορείς του τουρισμού από την Πιερία.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.