Σάββατο, 5 Μαρτίου 2016

Ο ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΓΙΑ ΤΑ HOT SPOT ΣΤΟ ΛΙΤΟΧΩΡΟ.
Μετά το  χθεσινό έκτακτο δημοτικό συμβούλιο και  την ενημέρωση από τον κύριο Δήμαρχο φαντάζει πλέον πολύ πιθανή η δημιουργία HOT SPOT στο Δήμο μας,  στην περιοχή ΚΑΝΑΠΙΤΣΑ στο Λιτόχωρο και πιο συγκεκριμένα στο χώρο που χρησιμοποιείτε τους καλοκαιρινούς μήνες από την  σχολή Ευελπίδων για την θερινή διαβίωση των ευέλπιδων.  Εκφράσαμε την πλήρη αντίθεση μας σε μια τέτοια  ενέργεια για λόγους που έχουν να κάνουν με το παρόν και το μέλλον του τόπου μας το οποίο   σε μεγάλο βαθμό εξαρτά την προοπτική του από τον τουρισμό. Οι κάτοικοι του δήμου μας αλλά και της Πιερίας απέδειξαν  μόλις  πρόσφατα πως  ούτε ξενοφοβικοί ούτε ρατσιστές  είναι. Η συμπαράσταση πολιτών αλλά και φορέων στους διερχόμενους πρόσφυγες είναι συγκινητική και αξιομνημόνευτή. 

 Η δημιουργία όμως HOT SPOT στο δήμο μας αλλά και στην Πιερία γενικότερα μετά και το κλείσιμο  των συνόρων από τους σκοπιανούς κινδυνεύει να μετατρέψει την περιοχή σε ένα ανεξέλεγκτο  καταυλισμό  προσφύγων και πιθανόν  παράνομων  μεταναστών.  Κάτι που εκ των πραγμάτων  θα ακύρωνε τον δήμο μας ως τουριστικό προορισμό και θα οδηγήσει σε μαρασμό ένα σημαντικό κομμάτι της τοπικής οικονομίας  όπως είναι  ο τουρισμός  και στην ανεργία μια μεγάλη μερίδα εργαζομένων σε τουριστικές μονάδες,  επιχειρήσεις  εστίασης κλπ.  Δεν θα υποδείξουμε εμείς την κυβέρνηση για το ποιες περιοχές είναι πρόσφορες για την δημιουργία τέτοιων καταυλισμών.  Σίγουρα όμως ο νομός  μας δεν ενδείκνυται.  

Υπάρχουν αρκετοί δήμοι στην βόρεια  Ελλάδα όπου  μπορούν να προχωρήσουν  στη δημιουργία HOT SPOT δίνοντας τους  μάλιστα κίνητρα και αντισταθμιστικά οφέλη. Καλούμε τη διοίκηση του Δήμου μας,  τους φορείς αλλά  και  τους κατοίκους ούτως ώστε να είμαστε όλοι μαζί  σε διαρκή εγρήγορση και ετοιμότητα προκειμένου να αποτρέψουμε  μια τέτοια δυσάρεστη εξέλιξη για την περιοχή μας,  συνεχίζοντας ταυτόχρονα το ανθρωπιστικό τους έργο σε συνανθρώπους μας με ότι χρειάζονται για να συνεχίσουν  το πραγματικά επίπονο  ταξίδι τους προς την λύτρωση και τη  δική τους γη της επαγγελίας. Οι κάτοικοι  ενός μικρού δήμου αλλά και μιας μικρής γωνιάς της γης όπως είναι η Ελλάδα μας δεν μπορεί να πληρώσουν τα σπασμένα από τα γεωπολιτικά παιχνίδια των  ανάλγητων «ισχυρών» του κόσμου χωρίς καν να ερωτηθούν.


Για τον ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΕΥΘΥΝΗΣ

Γιώργος Φαρμάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.