Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016

ΕΝΤΟΝΗ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΠΑΣΟΚ ΠΙΕΡΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΡΙΖΑ ΠΙΕΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ.


ΑΡΧΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΑΣΟΚ ΠΙΕΡΙΑΣ
27 Μαρτίου 2016


Μετά από αλλεπάλληλες συνεδριάσεις των τοπικών φορέων και πολιτευτών της Πιερίας για την αντιμετώπιση του προσφυγικού προβλήματος στον Νομό μας, οι Πιερείς παρατηρούν αμήχανα νέα κέντρα φιλοξενίας να ξεφυτρώνουν το ένα μετά το άλλο, χωρίς σχέδιο, χωρίς οργάνωση και χωρίς ενημέρωση.

Απ’ ό, τι φαίνεται, ο Νομός Πιερίας αποτελεί για την Κυβέρνηση μία αδιάφορη ποσότητα, όπως και η ίδια η Ελλάδα με τους χειρισμούς αυτής της κυβέρνησης έχει καταντήσει να αποτελεί για τους Ευρωπαίους και την διεθνή κοινότητα μία όλο και πιο αδιάφορη υπόθεση.

Τι ζήτησαν οι Έλληνες πολίτες;

Ένα Κράτος που αφενός μεν να αντιμετωπίζει τους πρόσφυγες σύμφωνα με τις επιταγές του διεθνούς δικαίου, αφετέρου δε να εγγυάται την ασφάλεια και την εύρυθμη κοινωνικο – οικονομική ζωή των πολιτών, και χωρίς περίεργες συνδέσεις του προσφυγικού ζητήματος με τα εθνικά μας θέματα. Ό, τι γίνεται σήμερα με τις (μη) αποφάσεις της κυβέρνησης είναι τα ακριβώς αντίθετα από αυτά που χρειαζόμαστε.

Ρωτήσαμε εύλογα, γιατί στην Πιερία; Γιατί είναι κοντά στην Εθνική οδό, απάντησαν κάποιοι αφελώς, την ώρα που κανένας Νομός της ηπειρωτικής Χώρας δεν απέχει από την εθνική οδό πάνω από μιάμιση ώρα.

Και αυτό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα με αυτήν την κυβέρνηση. Εάν σκέφτεται, ποιος είναι ο τρόπος με τον οποίο σκέφτεται. Η διαφάνεια, δηλαδή, στις αποφάσεις της που, όπως έχει αποδειχθεί μέχρι τώρα, σε όλα τα θέματα είναι οι πλέον ζημιογόνες για την Χώρα και τους πολίτες.

Είναι πια σαφές ότι η απομάκρυνση τους από το τιμόνι της Χώρας αποτελεί λύτρωση για όλους.

Η πλήρης ανυπαρξία του Κράτους στην διαχείριση των προσφύγων είναι απαράδεκτη και ντροπιαστική για την Χώρα και το πολιτισμό μας. Απαιτούμε όμως να μάθουμε αν υπάρχει κάποιος κυβερνητικός παράγοντας να μας εγγυηθεί και για την ασφάλεια και ηρεμία στο Νομό μας; Να μας διαβεβαιώσει, για παράδειγμα, ότι τα κέντρα φιλοξενίας της παραλιακής ζώνης θα απομακρυνθούν μέχρι το καλοκαίρι προκειμένου να προστατευτεί αυτή η πολύτιμη πηγή εισοδήματος για τους συντοπίτες μας.



Η Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Πιερίας


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ ΠΙΕΡΙΑΣ




Ν.Ε Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ : Πού την έχασε την ασφάλεια και την ηρεμία της η ΝΕ Πιερίας του ΠΑΣΟΚ;




Σε ανακοίνωσή της, η ΝΕ Πιερίας του ΠΑΣΟΚ «απαιτεί να μάθει αν υπάρχει κάποιος κυβερνητικός παράγοντας να (της) εγγυηθεί για την ασφάλεια και ηρεμία στο Νομό μας», από τα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων που «ξεφυτρώνουν» (όπως γράφει) στο νομό μας.
Αναρωτιόμαστε πού την έχασε άραγε η ...

Νομαρχιακή του ΠΑΣΟΚ την ασφάλεια και την ηρεμία της; Γιατί στους χώρους προσωρινής φιλοξενίας των κατατρεγμένων προσφύγων αποκλείεται να τις έχασε, γιατί απλά δεν μπήκε καν στον κόπο να τους επισκεφτεί και να ενημερωθεί για την κατάστασή τους. Να δει από κοντά την υποδειγματική τους φιλοξενία από το στρατό, την αστυνομία, το δήμο, τις εθελοντικές αλληλέγγυες ομάδες και τους χιλιάδες απλούς πολίτες που συνδράμουν όπως μπορούν, από την πρώτη στιγμή.
Καλό θα ήταν, η Νομαρχιακή Επιτροπή ενός κόμματος που κόπτεται (όπως διατυμπανίζει) για την ανασυγκρότηση της κεντροαριστεράς, να μη στοιχίζεται με τις ιδέες της ακροδεξιάς περί «ασφάλειας και ηρεμίας» των Πιεριέων πολιτών, που δήθεν κινδυνεύουν από τα κέντρα φιλοξενίας των προσφύγων που εγκλωβίστηκαν στη χώρα μας.
Αντί, στην προσπάθειά της να κάνει ντε και καλά αντιπολίτευση, να ολισθαίνει η ίδια επικινδύνως ακροδεξιά, ας κριτικάρει την «πολιτισμένη» Ευρώπη που, υιοθετώντας φοβικά και ρατσιστικά σύνδρομα, κινδυνεύει να ξαναζήσει τη φρίκη παρελθόντων χρόνων.

Γραφείο τύπου Ν.Ε Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ



ΑΝΤΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΑΣΟΚ ΠΙΕΡΙΑΣ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
28 Μαρτίου 2016
Οι αξίες της Φιλοξενίας(και του ανθρωπισμού γενικότερα) και του Πατριωτισμού (πατριωτισμού με την έννοια της ασφάλειας της Χώρας, άρα και της διαφύλαξης της ελευθερίας της και του Δημοκρατικού της πολιτεύματος) υπήρχαν στην Ελλάδα πολύ πριν τον Μάρξ, τον Στάλιν και τον Χίτλερ.
Και μ’ αυτήν την έννοια δεν περιμέναμε την δήθεν Αριστερά σας να μας υποδείξει τον σεβασμό προς τον συνάνθρωπο και ιδιαίτερα τον φιλοξενούμενο, αλλά ούτε και χρειαζόμασταν ακροδεξιές συμπεριφορές για να εκδηλώσουμε την αναγκαιότητα διαφύλαξης της ασφάλειας της Χώρας μας και των κεκτημένων της.
Δεν έχετε παρεξηγήσει τις έννοιες, αλλά σκοπίμως βολεύεστε σε ένα δίπολο (άκρο) αριστεράς και (άκρο) δεξιάς ρητορικής αντιπαράθεσης και συμπεριφοράς γιατί είναι ο τρόπος που ξέρετε να πολιτεύεστε, είναι αναγκαίο στοιχείο της ύπαρξής σας να κατασκευάζετε ανύπαρκτους εχθρούς.
Την ακροδεξιά αν θέλετε να την βρείτε, ψάξετε γι’ αυτήν μέσα στην Κυβέρνησή σας.
Προφανώς, την Κεντροαριστερά μας από την Αριστερά σας την χωρίζει άβυσσος.
Και εξηγούμαστε. Σε ό, τι αφορά την επίλυση των προβλημάτων της Χώρας, το αντίθετο της Αριστεράς σας δεν είναι η ακραία Δεξιά, και το αντίθετο της ακραίας Δεξιάς δεν είναι η Αριστερά σας. Και οι δύο συμπεριφορές, είναι για εμάς ακραίες. Το αντίθετο των δύο παραπάνω είναι αυτό που ζητάνε οι Έλληνες πολίτες, δηλαδή ένα Κράτος που σέβεται τον άνθρωπο (πρόσφυγα/φιλοξενούμενο) ως αναπόσπαστο στοιχείο του πολιτισμού μας, αλλά παράλληλα προστατεύει την εθνική του ακεραιότητα, την ελευθερία του και την ελευθερία των πολιτών του, πράγματα στα οποία αμφότερα αποτυχαίνετε συστηματικά.
Όσο για την υποδειγματική φιλοξενία, όσο ακόμα υπάρχει ελευθερία του Τύπου, βλέπουν οι Έλληνες πολίτες τι γίνεται στην Ειδομένη και το λιμάνι του Πειραιά.


Η Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Πιερίας[op6]

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.