Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016

Αποκριάτικη εκδήλωση αγάπης για άτομα με Σακχαρώδη Διαβήτη










ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕ Η ΕΝΩΣΗ ΔΙΑΒΗΤΙΚΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΙΑΤΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ, ΤΟΝ Δ.ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ


* ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΠΟΥ ΧΟΡΕΨΑΝ, ΤΡΑΓΟΥΔΗΣΑΝ, ΖΩΓΡΑΦΙΣΑΝ, ΔΟΚΙΜΑΣΑΝ, ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΑΝ.

* ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ 500 ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΣΑΚΧΑΡΟΥ, ΔΙΑΝΕΜΗΘΗΚΑΝ 1.000 ΦΥΛΛΑΔΙΑ ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΔΙΑΒΗΤΙΚΩΝ

Εκδήλωση αγάπης και κοινωνικής στήριξης σε άτομα που πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη, ιδιαίτερα όμως για μικρά παιδιά που αντιμετωπίζουν αυτή την ασθένεια από πολύ μικρή ηλικία, πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Ελευθερίας, στην Κατερίνη, τη Δευτέρα 7 Μαρτίου 2016.
Την εκδήλωση αυτή, που κράτησε πέντε ώρες και που λόγω των ημερών είχε έντονο αποκριάτικο χρώμα, οργάνωσε η Ένωση Διαβητικών Ν. Πιερίας σε συνεργασία με τον Δήμο Κατερίνης, τον Ιατρικό Σύλλογο Πιερίας, την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και το Τμήμα Αισθητικής του ΕΠΑΛ με την παρουσία σπουδαστριών του που συμμετείχαν ως εθελόντριες. Κοντά τους βρέθηκαν και άλλες εθελόντριες - εθελοντές, καλλιτέχνες, αλλά και φαρμακευτικές εταιρίες καθώς και τοπικές επιχειρήσεις που συμμετείχαν με την προσφορά τους και τις χορηγίες τους.

Η εκδήλωση

Με το σύνθημα: «Ντυνόμαστε γλυκούληδες, στηρίζουμε τα άτομα με σακχαρώδη διαβήτη και σπάμε το ταμπού! Η αποδοχή είναι ο τρόπος για να γίνουμε φίλοι με τον Διαβήτη και να τον διαχειριστούμε σωστά», η Ένωση Διαβητικών Ν. Πιερίας πραγματοποιώντας την εκδήλωση αυτή απηύθυνε κάλεσμα αγάπης σε άτομα που συμβιώνουν με τον «σακχαρώδη διαβήτη» και παράλληλα έκανε ένα ακόμη άνοιγμα στην τοπική κοινωνία ενημερώνοντας τους πολίτες για την πάθηση αυτή.
Σ’ αυτή την αποκριάτικη γιορτή δόθηκε η δυνατότητα για χαρά, καλλιτεχνική δημιουργία και διασκέδαση όχι μόνο σε μέλη αλλά και σε φίλους της Ένωσης Διαβητικών καθώς και σε αλληλέγγυους πολίτες, ιδιαίτερα όμως σε μικρά παιδιά που από πολύ νωρίς μαθαίνουν να αντιμετωπίζουν με υπομονή, θάρρος και δύναμη τον σακχαρώδη διαβήτη.
Ως προς την ψυχαγωγία, το Τμήμα Αισθητικής του ΕΠΑΛ Κατερίνης έκανε face painting σε μικρούς και μεγάλους, οι «Animus Band» ήταν στην καλλιτεχνική κάλυψη της γιορτής ενώ η εμψυχώτρια «Πεπίτα η Κλόουν» (Διονυσία Ουσταμπασίδου) προσέφερε αποκριάτικη διασκέδαση σε μικρά παιδιά που είναι μέλη ή φίλοι και συμπαραστάτες της Ένωσης Διαβητικών Πιερίας.
Συμμετείχαν 200 περίπου μαθήτριες και μαθητές μαζί με εκπαιδευτικούς τους και συγκεκριμένα, περίπου 100 παιδιά από το Δημοτικό Σχολείο Κ.Μηλιάς Δ.Κατερίνης αλλά και περίπου 100 ακόμη παιδιά από το 19ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης. Έτσι, κορίτσια και αγόρια με Σακχαρώδη Διαβήτη είχαν την ευκαιρία, μαζί με φίλους και συμπολίτες, να ζωγραφίσουν, να χορέψουν, να τραγουδήσουν, να δοκιμάσουν εδέσματα, να διασκεδάσουν.

Με τη συμμετοχή πολλών εθελοντών - εθελοντριών

Πέρα από το Τμήμα Αισθητικής του 1ουΕΠΑΛ Κατερίνης, και το μουσικό σχήμα «Animus Band» με τον καλλιτέχνη Κώστα Ζούνζουρα και την παρέα του, καθώς και την «Πεπίτα Κλόουν», που εθελοντικά προσέφεραν τις υπηρεσίες τους, εθελοντικές υπηρεσίες προσέφεραν επίσης στελέχη και μέλη της Ένωσης Διαβητικών Πιερίας, η Σοφία Νάτσιου-νοσηλεύτρια, η «Κουζίνα Αλληλεγγύης», η δασκάλα ζωγραφικής Αικατερίνη Βαρβούτη, η διοργανώτρια εκδηλώσεων Δέσποινα Barbarellahall που στην εκδήλωση μοίρασε μπαλόνια στα παιδιά, μια εθελόντρια που παρασκεύασε κουλουράκια με το σχήμα του διαβήτη μητέρα του 19ου Δημοτικού Κατερίνης τα οποία και προσφέρθηκαν στα παιδιά αλλά και πολλές άλλες εθελόντριες και εθελοντές που έθεσαν τον εαυτό τους στη διάθεση των διοργανωτών για την επιτυχία της εκδήλωσης, με σκοπό να δώσουν χαρά, ιδιαίτερα στους μικρούς φίλους.
Πάντως, η Ένωση Διαβητικών Πιερίας, επιδιώκοντας να τιμήσει όλες τις εθελόντριες και όλους τους εθελοντές, τους απένειμε «Δίπλωμα – Τιμητική Διάκριση» ευχαριστώντας τους για τη χαρά που προσέφεραν σε μικρούς και μεγάλους. Ακόμη, στις εθελόντριες και τους εθελοντές δόθηκαν και καρφίτσες με το «σήμα του Διαβήτη», που ήταν προσφορά από τη φαρμακευτική εταιρία NOVO.

Μετρήσεις σακχάρου σε 500 μεγάλους και μικρούς

Παράλληλα με την προσφορά ψυχαγωγίας, μικροί και μεγάλοι, είτε μέλη της Ένωσης Διαβητικών, είτε φίλοι, είτε ακόμη και περαστικοί, είχαν τη δυνατότητα να κάνουν μετρήσεις σακχάρου, διαδικασία που ήταν προσφορά της φαρμακευτικής εταιρίας Roche Diagnostics (Hellas) A.E. Στήριξη αυτής της διαδικασίας, με προσφορά σε βελονάκια για στυλό αλλά και σκαρφιστήρες, παρείχε η εταιρία ΦΑΡΜΑΣΕΡΒ ΛΙΛΛΥ.
Συγκεκριμένα, έγιναν περί τις 500 μετρήσεις και δόθηκε η δυνατότητα σε μικρά παιδιά αλλά και μεγάλους να δουν σε ποια επίπεδα σακχάρου βρίσκονταν εκείνη τη στιγμή το αίμα τους. Μάλιστα, σε κάποιες περιπτώσεις ανιχνεύτηκαν πολύ υψηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα κάποιων συμπολιτών μας, γι αυτό και τους συστήθηκε προσοχή αλλά και επίσκεψη στον επιβλέποντα ιατρό τους, επειδή ο σακχαρώδης διαβήτης είναι μια ύπουλη και επικίνδυνη νόσος που προκαλεί σοβαρά προβλήματα σε ζωτικά όργανα του σώματος, ενώ, αν δεν ελεγχθεί, μπορεί να έχει επικίνδυνες συνέπειες για την υγεία.
Επιπλέον, καλλυντικά προϊόντα μεγάλης αξίας προσέφερε η εταιρία Vegas Cosmetics με την παρουσία του κου Ole Kliengebiel , στην Ένωση Διαβητικών Πιερίας με σκοπό, αφενός μεν την ενίσχυση του συλλόγου, αφετέρου δε τη δυνατότητα εξασφάλισης προϊόντων σε πολίτες με ελάχιστες οικονομικές δυνατότητες.
Τέλος, διανεμήθηκαν και 1.000 φυλλάδια που εκτύπωσε η Ένωση Διαβητικών τα οποία περιείχαν προσωπικές ιστορίες από «γλυκούληδες». Πρόκειται για ιστορίες ανθρώπων που πάσχουν από τη νόσο του Σακχαρώδη Διαβήτη, αλλά που έμαθαν να συμβιώνουν μ’ αυτό το πρόβλημα, να το αντιμετωπίζουν με θάρρος και να βλέπουν τη ζωή με αισιοδοξία και δύναμη. Αυτές οι μικρές ιστορίες παρέχουν ουσιαστική στήριξη σε άτομα με Σακχαρώδη Διαβήτη, ώστε να μη νιώθουν μειονεκτικά απέναντι σε άλλους συνανθρώπους τους που είναι υγιείς.

Παρουσίες

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης Διαβητικών Πιερίας και συγκεκριμένα η Πρόεδρος και εκπρόσωπος της Παννελήνιας ομοσπονδίας ατόμων με σακχαρώδη Διαβήτη (Π.Ο.Σ.Σ.Α.Σ.Δ.Ι.Α)Σωτηρία Ουσταμπασίδου, η Αντιπρόεδρος Κική Καμανατζή , ο Γραμματέας Νίκος Κουκιώτης, η Ταμίας Μαρία Χατζημωϋσιάδου, η τ. Αντιπρόεδρος Φεβρωνία Λιβανίδου κ.ά., οΠαπουλίδης Ιωάννης,ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πιερίας Ηρακλής Τσανικίδης ο οποίος είναι Διαβητολόγος - Παθολόγος, η Εντεταλμένη Σύμβουλος του Δ.Κατερίνης Πιπίτσα Μακρίδου –Παρτσαλίδου η οποία εκπροσώπησε τον Δήμαρχο Σάββα Χιονίδη και μετέφερε τους χαιρετισμούς του στην εκδήλωση, εκπρόσωποι της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας, η δασκάλα χορού «zumba» Ελλισάβετ Κερασίδου, πολλές εθελόντριες και εθελοντές καθώς και πάρα πολύς κόσμος. Γι αυτό και η Ένωση Διαβητικών Πιερίας εκφράζει τις ευχαριστίες της σε όλους εκείνους κι όλες εκείνες που συμμετείχαν και στήριξαν την εκδήλωση.

Χορηγοί


Θα πρέπει να σημειωθεί ότι καθοριστική συμβολή στη γιορτή αυτή είχαν και οι χορηγοί Roche Diagnostics (Hellas) A.E., Lilly, Novonordisk, Vegas Cosmetics, GA Nails Anagnostopoulou, Ζαχαροπλαστείο «Τάκης», Κωνσταντινίδης Τάσος - Επιδιορθώσεις, Patisserie de Beaute, Παντοπωλείο της Φύσης, Λουκάνικα «Αδάμος», Κοινωνική Κουζίνα Αλληλεγγύης, Bella Italia, Rockabilly, Γανόδερμα, Celso Espresso Wine Bar, Chillbox, Illy Street Café, Βιβλιοχαρτοπωλείο «Περδίκης», και Χειροποίητο Κόσμημα «Χρύσα».[op13] 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.