Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2016

ΔΩΡΕΑΝ ΙΑΤΡΕΙΑ ΑΠΟ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ.


Σας ενημερώνουμε ότι από το Φεβρουάριο του 2016 θα λειτουργούν στο Κέντρο Υγείας Λιτοχώρου σε συνεργασία με τον Δήμο Δίου – Ολύμπου  τα κάτωθι ιατρεία:

·       Ιατρείο ασθενών με Σακχαρώδη Διαβήτη
·       Ιατρείο Διακοπής Καπνίσματος
·       Ιατρείο ασθενών με Υπέρταση
·       Ιατρείο ασθενών με Οστεοπόρωση και
·       Ιατρείο ασθενών με Αναπνευστικές Παθήσεις (ΧΑΠ – Βρογχικό Άσθμα)

Τα ιατρεία θα λειτουργούν κατά τη διάρκεια του πρωινού ωραρίου, η επίσκεψη είναι δωρεάν στα πλαίσια του ΕΣΥ και για τις ημέρες λειτουργίας των παραπάνω ιατρείων καθώς και για το κλείσιμο των ραντεβού παρακαλώ να επικοινωνείτε με το τηλέφωνο 2352350000 κατά τις πρωινές ώρες από Δευτέρα ως Παρασκευή.

Με εκτίμηση
Η Δ/ντρια του ΚΥ Λιτοχώρου
Ζαφειρία Σεκέρη

Ο Αναπλ. Δήμαρχος Δίου – Ολύμπου
Νικόλαος Αθ. Λάππας




ΘΕΜΑ: «Οργάνωση και Λειτουργία Ιατρείων ΠΦΥ στο ΚΥ – ΠΕΔΥ Λιτοχώρου» Πληροφορίες: 2352350000

Με αφορμή τις ολοένα αυξανόμενες ανάγκες του τοπικού πληθυσμού για πρόληψη και διαχείριση χρόνιων νοσημάτων , σας ενημερώνουμε ότι στο ΚΥ – ΠΕΔΥ Λιτοχώρου λειτουργεί  ήδη Ιατρείο παρακολούθησης Διαβητικών ασθενών (από το 1995 )και Ιατρείο Διακοπής Καπνίσματος και  θα λειτουργήσουν  από το μήνα Φεβρουάριο 2015  Ιατρείο διαχείρισης ασθενών με Οστεοπόρωση, Ιατρείο διαχείρισης ασθενών με Αναπνευστικές Παθήσεις (ΧΑΠ – Άσθμα) καθώς και Ιατρείο διαχείρισης ασθενών με Υπέρταση.  Πιο συγκεκριμένα:
Ιατρείο παρακολούθησης και  διαχείρισης ασθενών με Σακχαρώδη διαβήτη
Σκοπός: Η καταγραφή, συνολική εκτίμηση , διαχείριση και παρακολούθηση ασθενών με Σακχαρώδη διαβήτη καθώς και  του οικογενειακού περιβάλλοντός τους  και η πρόληψη ατόμων με αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης  Σακχ. Διαβήτη και ατόμων με αυξημένο καρδιαγγειακό κίνδυνο.
Λειτουργία: 1 φορά την εβδομάδα κατά τη διάρκεια του πρωινού ωραρίου κατόπιν ραντεβού και  1 φορά μηνιαίως με ενημερωτικές ομιλίες  στου διαβητικούς ασθενείς  και στους οικείους  τους  κατά τη διάρκεια του πρωινού ωραρίου  στο Κέντρο Υγείας , κατόπιν ραντεβού 
Πληθυσμός: Περιοχή ευθύνης ΚΥ – ΠΕΔΥ Λιτοχώρου
Ιατρός:
Σεκέρη Ζαφειρία, Γενικός/Οικογενειακός Ιατρός , Διευθύντρια –ΕΣΥ,  Συντονίστρια του Κ.Υ. Λιτοχώρου,  με ετήσια Μετεκπαίδευση  στο αντικείμενο του Σακχαρώδη Διαβήτη στο Διαβητολογικό Κέντρο του Γ.Ν. Θεσσαλονίκης  « Αγ. Παύλος»
Ιατρείο Διακοπής Καπνίσματος
Σκοπός: Η καταγραφή, συνολική εκτίμηση και διαχείριση καπνιστών με απώτερο σκοπό τη διακοπή του καπνίσματος και την ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα πρόληψης αναφορικά με το κάπνισμα. Στα πλαίσια της λειτουργίας έχουν ήδη πραγματοποιηθεί και ενημερωτικές ομιλίες σε φορείς , οργανώσεις και σχολεία.
Λειτουργία: 1 – 2 φορές μηνιαίως κατά τη διάρκεια του πρωινού ωραρίου κατόπιν ραντεβού
Πληθυσμός: Περιοχή ευθύνης ΚΥ – ΠΕΔΥ Λιτοχώρου
Ιατρός:
Καραπούλιος Δημήτριος, Γενικός/Οικογενειακός Ιατρός , ΕΒ ΕΣΥ, ΠΙ Πλαταμώνα, Ιατρός Ιατρείου Διακοπής Καπνίσματος – Σεμινάρια για Λειτουργία Ιατρείου Διακοπής Καπνίσματος 3η Υ.ΠΕ

Ιατρείο διαχείρισης ασθενών με Υπέρταση
Σκοπός: Η καταγραφή, συνολική εκτίμηση και διαχείριση ασθενών με υπέρταση καθώς και η πρόληψη ατόμων με αυξημένο συνολικό καρδιαγγειακό κίνδυνο. Επίσης η ανίχνευση ατόμων με πιθανότητα δευτεροπαθούς υπέρτασης και η περαιτέρω διαχείριση σε συνεργασία με το ιατρείο υπέρτασης του ΓΝΘ Παπαγεωργίου.
Λειτουργία: 1 φορά μηνιαίως κατά τη διάρκεια του πρωινού ωραρίου κατόπιν ραντεβού
Πληθυσμός: Περιοχή ευθύνης ΚΥ – ΠΕΔΥ Λιτοχώρου
Ιατρός:
Παγανάς Αριστοφάνης,  Γενικός/Οικογενειακός Ιατρός , ΕΑ ΕΣΥ, ΠΙ Κον/σας, Μετεκπαιδευθείς στο αντικείμενο της αρτηριακής υπέρτασης στο ΓΝΘ Ιπποκράτειο
Ιατρείο διαχείρισης ασθενών με Οστεοπόρωση
Σκοπός: Η καταγραφή, συνολική εκτίμηση και διαχείριση ασθενών με οστεοπόρωση καθώς και η πρόληψη ατόμων με αυξημένο καταγματικό κίνδυνο.
Λειτουργία: 2 φορές μηνιαίως κατά τη διάρκεια του πρωινού ωραρίου κατόπιν ραντεβού
Πληθυσμός: Περιοχή ευθύνης ΚΥ – ΠΕΔΥ Λιτοχώρου
Ιατροί:
Παγανάς Αριστοφάνης, Γενικός/Οικογενειακός Ιατρός , ΕΑ ΕΣΥ, ΠΙ Κον/σας, Μέλος – Συνεργάτης  του ΕΛ.Ι.ΟΣ, Πιστοποιημένος Χρήστης του Πανελλαδικού προγράμματος καταγραφής ασθενών με οστεοπόρωση ELECOST, Μέλος της Επιτροπής Κατευθυντηρίων Οδηγιών για την Οστεοπόρωση στην ΠΦΥ – ΕΣΠΑ – ΥΥΚΑ 2015 
Καραπούλιος Δημήτριος, Γενικός/Οικογενειακός Ιατρός , ΕΒ ΕΣΥ, ΠΙ Πλαταμώνα, Μέλος – Συνεργάτης  του ΕΛ.Ι.ΟΣ, Πιστοποιημένος Χρήστης του Πανελλαδικού προγράμματος καταγραφής ασθενών με οστεοπόρωση ELECOST, Μέλος της Επιτροπής Κατευθυντηρίων Οδηγιών για την Οστεοπόρωση στην ΠΦΥ – ΕΣΠΑ – ΥΥΚΑ 2015 
Ιατρείο διαχείρισης ασθενών με Αναπνευστικές Παθήσεις (ΧΑΠ – Άσθμα)
Σκοπός: Η καταγραφή, συνολική εκτίμηση και διαχείριση ασθενών με Αναπνευστικές Παθήσεις (ΧΑΠ – Άσθμα) καθώς και η πρόληψη ατόμων με αυξημένο συνολικό κίνδυνο (π.χ. καπνιστές).
Λειτουργία: 1 φορά μηνιαίως κατά τη διάρκεια του πρωινού ωραρίου κατόπιν ραντεβού
Πληθυσμός: Περιοχή ευθύνης ΚΥ – ΠΕΔΥ Λιτοχώρου
Ιατρός:
Ρουσάκης Νικόλαος, Γενικός/Οικογενειακός Ιατρός , ΕΑ ΕΣΥ, ΠΙ Καρίτσας

Σημ: Η έναρξη λειτουργίας των άνωθεν ιατρείων είναι προγραμματισμένη για το Φεβρουάριο του 2015 σε ημέρες που θα ανακοινωθούν στις προσεχείς ημέρες και θα κοινοποιηθούν και στους φορείς της τοπικής κοινωνίας

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.