Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2015

Επίσκεψη Μητροπολίτη Κίτρους και Αρχιμανδρίτη Εφραίμ στην Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας.






Επίσκεψη του Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, κ. Γεωργίου και του Καθηγούμενου της Ιεράς Μεγίστης, Βασιλικής και Πατριαρχικής Μονής του Βατοπεδίου, Αρχιμανδρίτη Εφραίμ στην Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας.


Σοφία Μαυρίδου: “Ιδιαίτερες ευχαριστίες θα ήθελα να εκφράσω στην Ιερά Μητρόπολή μας και στο Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Κίτρους, κ. Γεώργιο για την προσφορά του και τη διαμεσολάβησή του, για την ξεχωριστή τιμή να βρεθεί η Τιμία Ζώνη στην Πιερία, καθώς επίσης στον πατέρα Ευάγγελο Γιαννίκη που φιλοξένησε το ιερό και θαυματουργό αυτό κειμήλιο στον Ιερό Ναό του Τιμίου Σταυρού και Υπαπαντής, καθώς επίσης και στο σεβαστό κλήρο την Πιερίας που πρωτοστάτησε σε αυτήν τη σημαντική στιγμή για την περιοχή μας. Επίσης θα ήθελα να συγχαρώ από καρδιάς όλους τους φορείς της Πιερίας για τη συμβολή τους, όπως επίσης και τις Τοπικές Αρχές και τους εθελοντές που κατέστησαν δυνατή την άψογη εξυπηρέτηση και κυρίως την ασφάλεια όλων των πιστών που έσπευσαν να προσκυνήσουν την Τιμία Ζώνη”.


Το πρωί της Δευτέρας, 2 Νοεμβρίου 2015, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, Σοφία Μαυρίδου, υποδέχτηκε στο γραφείο της στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, το Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, κ. Γεώργιο και τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μεγίστης, Βασιλικής και Πατριαρχικής Μονής του Βατοπεδίου, Αρχιμανδρίτη Εφραίμ. Ο Αρχιμανδρίτης Εφραίμ βρέθηκε στην Πιερία, καθώς την 28η Οκτωβρίου παρέδωσε στο Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Κίτρους την Τιμία Ζώνη της Θεοτόκου, η οποία παρέμεινε στον Ιερό Ναό του Τιμίου Σταυρού και Υπαπαντής, ενώ πληθώρα πιστών από όλη την Πιερία και τις γύρω περιοχές έσπευσαν για να προσκυνήσουν.
Η κα Μαυρίδου καλωσόρισε το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη, κ. Γεώργιο και τον Αρχιμανδρίτη Εφραίμ και τους εξέφρασε τις βαθύτατες ευχαριστίες της εκ μέρους όλων των πολιτών της Πιερίας για την εξαιρετική τιμή να φιλοξενήσουμε στον τόπο μας την Τιμία Ζώνη της Θεοτόκου, δίνοντας την ευκαιρία σε όλους τους πιστούς των κοντινών μας περιοχών να προσκυνήσουν το ιερό αυτό κειμήλιο μέσα σε ατμόσφαιρα συγκίνησης και κατάνυξης.
Οι παρευρισκόμενοι συζήτησαν αρκετά για τη βαθύτατη ιστορία στο χρόνο της Τιμίας Ζώνης και για τη θαυματουργή της δράση ανά τους αιώνες, ενώ συζητήθηκαν και θέματα που αφορούν γενικότερα τη χριστιανική πίστη και θρησκεία. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε από την Αντιεπεριφερειάρχη σε θέματα θρησκευτικού τουρισμού, ένα είδος θεματικού τουρισμού που αναπτύσσεται ταχύτατα στην Πιερία, εξαιτίας της πληθώρας μοναστηριών και βυζαντινών ευρημάτων που φανερώνουν τις βαθιές ρίζες της Χριστιανοσύνης στην περιοχή μας.
Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με ανταλλαγή δώρων και την υπόσχεση ότι οι δεσμοί με την Πιερία θα συνεχιστούν δια μέσου της Ιεράς Μητρόπολης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος και του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη, κ. Γεωργίου.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.