Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015

Για την ανάδειξη των Οίνων της Πιερίας η Γυναικεία Ομάδα Ποδοσφαίρου της Πιερίας «Νεφέλες» «παίζει μπάλα» στον Οινοποιητικό Αμπελώνα του κ. Αδάμου στην Πύδνα.


Για την ανάδειξη των Οίνων της Πιερίας η Γυναικεία Ομάδα Ποδοσφαίρου της Πιερίας «Νεφέλες» «παίζει μπάλα» στον Οινοποιητικό Αμπελώνα του κ. Αδάμου στην Πύδνα.
 
Μια ξεχωριστή εμπειρία έζησαν οι κοπέλες της γυναικείας ομάδας ποδοσφαίρου του Πολιτιστικού και Αθλητικού Σωματείου της Πιερίας «Νεφέλες», το Σάββατο, 3 Οκτωβρίου 2015, συμμετέχοντας στη δράση που διοργάνωσε το οινοποιείο του κ. Αδάμου στην Πύδνα, λαμβάνοντας μέρος στον τρύγο των οινοστάφυλων καθώς και στο πάτημα των σταφυλιών για την παραγωγή μούστου από αυτά.
Οι «Νεφέλες» ξεκίνησαν νωρίς την ημέρα τους «με ζέσταμα», συμμετέχοντας ενεργά στο μάζεμα των σταφυλιών ως μια μοναδική βιωματική εμπειρία. Με μεγάλο ενθουσιασμό όμως «έπαιξαν μπάλα» όταν ήρθε η ώρα του πατήματος των σταφυλιών που ακολούθησε για την παραγωγή του μούστου, μαθαίνοντας συγχρόνως «τις τεχνικές» για την διαδικασία της ζύμωσης του κρασιού.
Σε μια πραγματική γιορτή του τρύγου, η δράση αυτή είχε ως σκοπό να λειτουργήσει προωθητικά για την ανάπτυξη της βιωματικής ευαισθητοποίησης των επισκεπτών της περιοχής στην αγροτική και πολιτισμική δραστηριότητα των Πιεριέων και συγκεκριμένα στον τρύγο και το πάτημα των σταφυλιών, όπως εξελίσσεται χρόνια τώρα στην οικογενειακή οινοποίηση. Η συμμετοχή της Γυναικείας Ομάδας Ποδοσφαίρου του Πολιτιστικού και Αθλητικού Σωματείου της Πιερίας «Νεφέλες» είχε και ένα ακόμη σκοπό. Την ανάπτυξη του ενδιαφέροντος για τον αθλητισμό και πιο συγκεκριμένα για το γυναικείο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο σε μια δύσκολη περίοδο μέσα στην δίνη της οικονομικής κρίσης και της ύφεσης.

Η βιωματική αυτή δράση σε σχέση με τον τρύγο και την οινοποίηση είχε την υποστήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας στο επίκεντρο της οποίας βρίσκεται η διοργάνωση βιωματικών δράσεων που έχουν άμεση σχέση με τα τοπικά προϊόντα και την γαστρονομία της περιοχής, για την ανάπτυξη νέων τουριστικών προϊόντων που μπορούν να βοηθήσουν στην επίτευξη της επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου στην Πιερία.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.