Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015

Συνάντηση της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας Σοφίας Μαυρίδου με τους Πολιτιστικούς Συλλόγους Μικρασιατών


Tην Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας και Θεματική Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού-Παιδείας-Αθλητισμού της |Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κα Σοφία Μαυρίδου μαζί με τον Περιφερειακό Σύμβουλο κ. Στέφανο Μπιτόπουλο επισκέφθηκαν ο Πρόεδρος του Συλλόγου Μικρασιατών  Πιερίας κ. Αναστάσιος Μπογιατζής και ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Μικρασιατών Νέας Εφέσου «Ο ΗΡΑΚΛΕΙΤΟΣ» κ. Ιωάννης Γιαπιτζής, το πρωί της Δευτέρας, στο γραφείο της στο κτίριο της Π.Ε. Πιερίας.
Ήταν η συνέχεια των συναντήσεων της κας Μαυρίδου με πολιτιστικούς φορείς, που στόχο έχουν τη στενή συνεργασία σε διάφορους τομείς μεταξύ της Περιφερειακής Ενότητας και των συλλόγων της Πιερίας, την ανάδειξη της πολυπολιτισμικότητας της περιοχής και των ιδιαίτερων πολιτιστικών χαρακτηριστικών των περιοχών καταγωγής των συλλόγων αυτών.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης ανταλλάχθηκαν απόψεις και προτάσεις σε ότι αφορά τα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου αλλά και ο προγραμματισμός εκδηλώσεων. Αναπτύχθηκε ένας γόνιμος διάλογος για την υλοποίηση δράσεων μεταξύ της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας και των δύο Πολιτιστικών Συλλόγων. Γενικότερα διαπιστώθηκε πολύ καλό κλίμα και διάθεση συνεργασίας προκειμένου να γίνονται συνεχή βήματα σύσφιξης των σχέσεων της κοινωνίας μέσα από  δραστηριότητες που στοχεύουν στο κοινό όφελος και προάγουν τον τοπικό πολιτισμό.
Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κα Σοφία Μαυρίδου χαρακτήρισε ενδιαφέρουσες τις προτάσεις που κατατέθηκαν, ιδιαίτερα όταν αυτές κινούνται στη λογική της υπέρβασης των έντονων τοπικισμών. Επίσης, τόνισε ότι η Περιφερειακή Ενότητα θα είναι αρωγός στις προσπάθειες τους, στο μέτρο των δυνατοτήτων της και σε δράσεις που θα προάγουν πράγματι τον πολιτισμό.
Πιο συγκεκριμένα η κα Μαυρίδου σημείωσε:
« Όλοι μας στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας καταβάλουμε κάθε προσπάθεια ώστε να αναδειχθούν οι διαχρονικές αξίες του πολιτισμού. Άλλωστε ο πολιτισμός μπορεί να αποδειχθεί σε συγκριτικό μας πλεονέκτημα με θετικό πρόσημο στην οικονομική και κοινωνική ζωή του τόπου μας.  Οι σύλλογοι και τα μέλη τους αποτελούν ένα ζωτικό κομμάτι της τοπικής κοινωνίας μας και οφείλουμε  όλοι μαζί να συνεργαστούμε για να στηρίξουμε τον πολιτισμό».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.