Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2015

ΠΑΣΟΚ: Ο δημοκρατικός κόσμος, κ. Πρωθυπουργέ, δεν έχει καμία σχέση με την αριστερά των ελίτ, των τραμπουκισμών και των συναθροίσεων στις πλατείες του διχασμού



Το καινούργιο εφεύρημα του κ. Τσίπρα είναι ένα νέο δικό του μοντέλο περί συναίνεσης .  Στην πραγματικότητα, με το γνωστό του μεγάλο θράσος, ζητά  υποταγή.  Είναι ο ίδιος που δίχασε όσο κανείς άλλος την κοινωνία, που αντί να σχηματίσει μια κυβέρνηση ευρύτατης συνεργασίας, πήγε αμέσως για δεύτερη φορά και συνεργάστηκε με τον ακροδεξιό φίλο και συνέταιρο  του τον κ. Καμμένο.
Η αντιπολίτευση του έδωσε συναίνεση στην προηγούμενη βουλή. Εμείς το ΠΑΣΟΚ  ψηφίσαμε την κακή συμφωνία που έφερε , μόνο και μόνο για να μη βγει η χώρα από την Ευρωζώνη, εκεί που την πήγαιναν οι καταστροφικοί χειρισμοί του. Δεν αξιοποίησε την καλή θέληση και τις προτάσεις μας και πήγε σε εκλογές για να λύσει εσωκομματικά  προβλήματα.
Τώρα όμως πρέπει να εφαρμόσει το 3ο πιο σκληρό μνημόνιο, τα μέτρα που αυτός υπέγραψε. Θα πρέπει να τα εφαρμόσει με την κυβερνητική πλειοψηφία που ο ίδιος επέλεξε να έχει. Τι ζητάει, για να καταλάβουμε δηλαδή, εκείνος να κυβερνάει, με ένα ανεπαρκές και  αντιμεταρρυθμιστικό κυβερνητικό δυναμικό, να καταστρέφει τη χώρα, να διαλύει την κοινωνία  και εμείς να τον στηρίζουμε; Αυτό φυσικά και  δεν είναι δυνατόν να συμβεί.
 Όσο για τα περί συναίνεσης  και μετώπου των προοδευτικών πολιτικών δυνάμεων ενάντια στον νεοφιλελευθερισμό, που ζήτησε ο κ. Τσίπρας εμείς απαντάμε:  Δεν έχετε καμιά ιδεολογική, πολιτική και προγραμματική συγγένεια, ούτε με το ΠΑΣΟΚ, ούτε με την Σοσιαλδημοκρατία, ούτε με τις  πολιτικές παραδόσεις  της μεγάλης,  ιστορικής δημοκρατικής παράταξης  κ. Τσίπρα. Οι πράξεις και όχι τα λόγια ορίζουν τι είναι προοδευτικό και τι αναχρονιστικό – αντιδραστικό και εσείς  βρίσκεστε αγκαλιά με τον κ. Καμμένο και την ακροδεξιά ιδεολογία και πρακτική του.
…………………………………………………………………………………………………………………………………………
Σημεία ομιλίας της Προέδρου του ΠΑΣΟΚ και Επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στη συζήτηση επί των Προγραμματικών  Δηλώσεων της Κυβέρνησης.

Ο δημοκρατικός κόσμος, κ. Πρωθυπουργέ, δεν έχει καμία σχέση με την αριστερά των ελίτ, των τραμπουκισμών και των συναθροίσεων στις πλατείες του διχασμού

Κ. Τσίπρα, σας ακούω να αναφέρεστε στην προοδευτική διακυβέρνηση και στον δημοκρατικό κόσμο της χώρας. Αυτός όμως ο δημοκρατικός κόσμος, κ. Πρωθυπουργέ, δεν έχει καμία σχέση με την αριστερά των ελίτ, των τραμπουκισμών και των συναθροίσεων στις πλατείες του διχασμού. Ποτέ αυτός ο δημοκρατικός κόσμος της χώρας δεν προπηλάκισε τους πολιτικούς του αντιπάλους, όσο σκληρή και αν ήταν η πολιτική αντιπαράθεση.
Ποτέ δεν προέβη σε πράξεις πολιτικής βίας. Η Δημοκρατική παράταξη ταυτίσθηκε με τη συμφιλίωση, με την ενότητα και την πρόοδο. Δεν διαχώρισε τους πολίτες σε μνημονιακούς ή αντιμνημονιακούς, σε πατριώτες ή προδότες, αλλά πάντοτε όλους τους αντιμετώπισε ως Έλληνες πολίτες.

Σήμερα περισσότερο από ποτέ η χώρα έχει ανάγκη από την προοδευτική, μεταρρυθμιστική άποψη που με μετριοπάθεια αλλά ταυτόχρονα με δυναμισμό, εμείς εκφράζουμε. Φτάνει πια με τα ωραία λόγια και τις περήφανες αναφορές σε δήθεν εθνική αξιοπρέπεια. Αξιοπρέπεια δεν είναι τα μεγάλα λόγια, που ανακαλείς την επόμενη μέρα.

Χρησιμοποιείτε το «παράλληλο πρόγραμμα» ως το καινούργιο σας «παραμύθι».
Γενικότητες για «ανάπτυξη και κοινωνική δικαιοσύνη», ψέλλισμα μόνο για τα δύσκολα μέτρα που έρχονται. Ο Προϋπολογισμός όμως του 2016 με την φοροκαταιγίδα, και την  περικοπή των κοινωνικών δαπανών αποκαλύπτει την σκληρή αλήθεια. Και εσείς κύριε Τσίπρα οχυρώνεστε πίσω από αοριστίες, επικοινωνιακά τρικ, προσωρινές λύσεις.
Δείχνετε ότι αυτά που εσείς υπογράψατε και δεσμευτήκατε, δεν είστε σε θέση να τα κάνετε πράξη, πολύ δε περισσότερο δεν είστε σε θέση να τα βελτιώσετε.
Έτσι δεν πάμε πουθενά!Φοβάμαι ότι θα οδηγήσετε την χώρα σε νέο αδιέξοδο.
Φοβάμαι ότι σε μερικούς μήνες θα φθάσετε σε χειρότερο σημείο από αυτό που μας φέρατε τον Ιούνιο.
Σε εμάς, στην Δημοκρατική Συμπαράταξη, μην αναζητάτε ούτε πρόθυμες εφεδρείες, ούτε αφελείς συνενόχους.
Να το καταστήσουμε σαφές:
  • Εσείς έχετε την ευθύνη
  • Εσείς διαπραγματευτήκατε
  • Και εσείς θα κριθείτε

Η κυβέρνηση εγκατέλειψε τους αγρότες και τους συνταξιούχους
Η στροφή στο ρεαλισμό, την οποία δήθεν επιδιώκει ο κ.Τσίπρας, δεν συνοδεύεται από μια προοδευτική πολιτική. Δεν μπορείτε να βρείτε ούτε “ισοδύναμα” για να προστατεύσετε τους αγρότες, τους μικρομεσαίους, τους συνταξιούχους, τη μεσαία τάξη.
Ακόμη και το 23% στην Εκπαίδευση το αντιμετωπίσατε με επικοινωνιακό τρικ. Το οποίο θα αποκαλυφθεί σύντομα, όταν περάσει το «πάγωμα» και έρθει η ώρα της «απόψυξης» των μέτρων. Και αφήστε τις αστειότητες σαν και αυτές που ακούσαμε χθες από τον Υπουργό Πολιτισμού.
Γι’ αυτό χθες ο κ. Τσίπρας εξαίρεσε από τις προτεραιότητες του στην διαπραγμάτευση  τους αγρότες και τους συνταξιούχους. Τους εγκατέλειψε.

 Φορολογική και ασφαλιστική εξόντωση της Μεσαίας Τάξης
 Δεν μπορεί να θεωρείτε ως «πλούσιο» έναν οικογενειάρχη με ετήσιο μικτό εισόδημα 20-25.000 ευρώ, στους σχεδιασμούς σας για το φορολογικό. Το σύνηθες δηλαδή υποζύγιο του συστήματος. Ούτε ως «προνομιούχο» ένα συνταξιούχο των 1.000 ευρώ τον μήνα (κύρια και επικουρική), ο οποίος με συνέπεια κατέβαλλε εισφορές για 35 χρόνια στο ΙΚΑ, προκειμένου να εξασφαλίσει μια αξιοπρεπή σύνταξη.
 Η κοινωνική ευαισθησία και η μέριμνα προς τους αδύνατους πρέπει να αποδεικνύεται στην πράξη
  • 000 παιδιά έμειναν εφέτος έξω από τους Βρεφονηπιακούς σταθμούς και τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης των Δήμων. Και από αυτά τα 394 παιδιά με αναπηρίες.
  • 256 δομές αντιμετώπισης της φτώχειας που υποστηρίζουν 120.000 άτομα, κινδυνεύουν να κλείσουν στα τέλη του έτους.
  • Τα Νοσοκομεία υπολειτουργούν και η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας εγκαταλείπεται.
  • Τα σχολεία –και αυτά της ειδικής αγωγής- αντιμετωπίζουν χιλιάδες ελλείψεις στο διδακτικό προσωπικό.
  • 700 εκ. ευρώ του ΕΣΠΑ που δημιουργούν ευκαιρίες για 150.000 άνεργους, έμειναν 7 μήνες «παγωμένα» στα αρμόδια Υπουργεία.
  • Στο Ασφαλιστικό «έβαλαν χέρι» στα αποθεματικά των Ασφαλιστικών Ταμείων και στο ΑΚΑΓΕ και τώρα ετοιμάζονται για τεράστιες περικοπές στις συντάξεις.
  • Στο ΕΚΑΣ έχουν δεσμευτεί για μειώσεις από τις αρχές του 2016.

Καθιέρωση της απλής αναλογικής και κατάργηση του bonus
ΤΩΡΑ τον κ. Τσίπρα, να συμφωνήσουμε στο πρώτο βήμα, που δεν απαιτεί και συνταγματικές αλλαγές, την καθιέρωση της απλής αναλογικής και την κατάργηση του bonus που διχάζει και οδηγεί σε πλασματικούς συσχετισμούς.
Όχι γενικόλογες αναφορές περί “διαλόγου για τον εκλογικό νόμο”. Αν είστε ειλικρινής, ελάτε να θέσουμε τις βάσεις για μεγάλες αλλαγές, χωρίς παιγνίδια και καθυστερήσεις.
Μέτωπα και με την συντήρηση, αλλά και τον αριστερό λαϊκισμό.
 Όπως πράττουν και τα σοσιαλιστικά και τα σοσιαλδημοκρατικά κόμματα στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης.
Σας ακούσαμε κύριε Τσίπρα να καλείτε στη συγκρότηση ενός προοδευτικού μετώπου απέναντι στο νεοφιλελευθερισμό.
Εμείς δεν θα σας απαντήσουμε με τον τρόπο που απαντήσατε εσείς στις ανάλογες εκκλήσεις για συνεννόηση και συναίνεση που σας απευθύναμε, σε πολύ κρίσιμες ώρες για τη πατρίδα μας. Τότε που από αυτό το βήμα εκστομίσατε μια φράση που στιγμάτισε ανεξίτηλα την πολιτική σας πορεία με το αξέχαστο «δεν θα σας αφήνουμε να βγαίνετε από τα σπίτια σας».  Ξέρετε κ. Τσίπρα, προοδευτικός δεν είναι κανείς επειδή απλά το δηλώνει. Η προοδευτική πολιτική δύναμη συνδέει την κυβερνητική παρουσία της με πραγματικά προοδευτικές πολιτικές, με αλλαγές και μεταρρυθμίσεις.

Ποιος είναι ο δικός σχετικός απολογισμός κ. Πρωθυπουργέ;  Απολύτως Μηδενικός!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.