Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

Ελληνικό Desk της δικηγορικής εταιρείας Dentons στις Βρυξέλλες. Συνέντευξη με τον επικεφαλής του Desk, Ορέστη Ομράν.




Η Dentons ανακοίνωσε την ίδρυση Ελληνικού Desk, το οποίο θα λειτουργεί από το γραφείο της εταιρείας στις Βρυξέλλες, για την παροχή νομικών υπηρεσιών σε Έλληνες, Ευρωπαίους και Αμερικανούς πελάτες. Του Desk θα ηγείται ο Counsel Ορέστης Ομράν, με τον οποίο μιλήσαμε για να μας αναλύσει περαιτέρω τις βασικές επιδιώξεις του Desk. 

Ο Ορέστης Ομράν είναι δικηγόρος Αθηνών και Νέας Υόρκης και διαθέτει εκτενή εμπειρία στην εκπροσώπηση διεθνών και ελληνικών επιχειρήσεων πάνω σε ευρύ φάσμα εταιρικών και χρηματοοικονομικών ζητημάτων. Απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Σικάγο και συχνός ομιλητής σε διεθνή επαγγελματικά και νομικά συνέδρια πάνω σε θέματα τόσο ευρωπαϊκού όσο και ελληνικού δικαίου, ο κ. Ομράν έχει επιτυχώς εκπροσωπήσει πελάτες σε διεθνείς διαιτησίες, σε διαδικασίες ενώπιον των ελληνικών δικαστηρίων, όπως επίσης και στη διαχείριση των ελληνικών πτυχών αμερικανικών και διασυνοριακών δικαστηριακών διαδικασιών, σε projects πετρελαίου και φυσικού αερίου, σε θέματα υποδομών και συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα, επενδυτικών κεφαλαίων και πτωχεύσεων.

Ποιοι λόγοι οδήγησαν στην ίδρυση του Desk; 

Οι ευρείες μεταρρυθμίσεις και οι επικείμενες ιδιωτικοποιήσεις αποτελούν ορισμένες από τις σημαντικότερες των τελευταίων ετών και θα οδηγήσουν σε αύξηση του ενδιαφέροντος ξένων επιχειρήσεων για εγκαθίδρυση της παρουσίας τους στην Ελλάδα. Μετά από ώριμη σκέψη και ανάλυση της ελληνικής αγοράς και των προοπτικών αυτής, και λαμβάνοντας πάντοτε υπόψιν τις ανάγκες και τα συμφέροντα των πελατών μας, αποφασίσαμε με τη Διοίκηση της εταιρείας να προχωρήσουμε στην επέκταση των δραστηριοτήτων μας στη χώρα, φιλοδοξώντας να αποτελέσουμε τη νούμερο 1 διεθνή δικηγορική εταιρεία που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα.

Tί προσφέρει το Ελληνικό Desk;
Το Ελληνικό Desk της Dentons ιδρύθηκε για να προσφέρει πρωτοπόρες νομικές υπηρεσίες σε μια σειρά κλάδων, συμπεριλαμβανομένων του εταιρικού και χρηματοοικονομικού δικαίου, του δικαίου ενέργειας, του ευρωπαϊκού δικαίου ανταγωνισμού, των ιδιωτικοποιήσεων, των υποδομών, της αναδιάρθρωσης χρέους, και αναδιοργάνωσης τραπεζών, της διεθνούς επίλυσης διαφορών και των πτωχεύσεων.

Ποιου τύπου πελάτες εκπροσωπεί η εταιρεία και σε ποιους τομείς της αγοράς επικεντρώνεστε:

Επιλέξαμε το Ελληνικό Desk να λειτουργεί ως "υπηρεσία μιας στάσης" ("one stop shop") για τους πελάτες της εταιρείας, οι οποίοι δραστηριοποιούνται ήδη στην ελληνική αγορά, όπως επίσης και για όσους εξετάζουν το ενδεχόμενο να δραστηριοποιηθούν για πρώτη φορά. Η Dentons, εξάλλου, εκπροσωπεί ορισμένα από τα μεγαλύτερα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα του κόσμου, παγκόσμιες ενεργειακές εταιρείες, εταιρείες κατασκευών, hedge funds και κυβερνήσεις. Τέτοιοι σημαντικοί μας πελάτες ενδιαφέρονται ενεργά για την δραστηριοποίησή τους στην Ελλάδα. Πιστεύουμε πως η ομάδα των δικηγόρων της Dentons λόγω του ισχυρού δικτύου επαφών που διαθέτει τόσο στην ελληνική αγορά, στους τομείς της ενέργειας, των χρηματοοικονομικών ιδρυμάτων, των υποδομών και των συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα, των ιδιωτικών επενδυτικών κεφαλαίων και των ακινήτων θα βρεθεί σε προνομιακή θέση για να τους παράσχει ουσιαστική και αποτελεσματική συνδρομή. 

Φιλοδοξούμε, ωστόσο, να βοηθήσουμε νομικά και μεγάλες ελληνικές επιχειρήσεις αναφορικά με τις δραστηριότητές τους στην Ελλάδα και σε συγγενείς αγορές στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου, συμπεριλαμβανομένης της Κύπρου, ενώ βασική μας στόχευση είναι και η νομική υποστήριξη επιχειρήσεων σε θέματα που αφορούν το ΤΑΙΠΕΔ.

Είστε αισιόδοξος για την πορεία της ελληνικής οικονομίας και κατ’ επέκταση την επιτυχία του Desk;

Η επιτυχία ενός εγχειρήματος όπως του δικού μας συνδέεται στενά με την ευρύτερη κατάσταση της οικονομίας αλλά και με την αποτελεσματικότητα των θεσμών και του ευρύτερου κρατικού μηχανισμού. Δεδομένων των μεγάλων δυνατοτήτων της χώρας μας, προσωπικά, επιλέγω να είμαι αισιόδοξος. Απαιτείται ωστόσο η κεντρική πολιτική βούληση για την ουσιαστική εκμετάλλευση των δυνατοτήτων αυτών. Ο μετασχηματισμός των φορέων του Κράτους σε σύγχρονες μονάδες διοίκησης, με τις οποίες θα μπορούν να συνομιλούν οι διεθνείς επενδυτές, και η παροχή πραγματικών κινήτρων για επενδύσεις, αποτελούν βασικές προϋποθέσεις για την εισροή ξένων κεφαλαίων στη χώρα. Αποτελεί, φρονώ, καθήκον όλου του επιχειρηματικού κόσμου, τόσο όσων ζουν και δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα όσο και εμάς ως Ελλήνων επαγγελματιών του εξωτερικού, η προσπάθεια οργανωμένης καλλιέργειας των συνθηκών εκείνων που θα καταστήσουν τη χώρα έναν σύγχρονο πόλο έλξης του διεθνούς επενδυτικού ενδιαφέροντος.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.