Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015

ΘΟΥΛΗ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ: Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ και το ΠΑΣΟΚ σηματοδοτούν τον Τρίτο Πόλο



Η εκλογή της Φώφης Γεννηματά, ως Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, ήταν και είναι μια στιγμή κρίσιμη και ζωτική για το παρόν και το μέλλον του Κινήματος μας.

Ακόμη πιο κρίσιμη, ζωτική και γόνιμη στιγμή αδιαμφισβήτητα ήταν και είναι η αναγεννητική πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ και της Φώφης Γεννηματά για την ίδρυση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης με την ΔΗΜΑΡ και τις Κινήσεις Πολιτών.

Αυτή η αναγεννητική πρωτοβουλία αποτελεί με την σειρά της μια ριζική τομή, ένα ποιοτικό άλμα και μια ισχυρή ώθηση για το ίδιο το ΠΑΣΟΚ, την ίδια την Δημοκρατική Συμπαράταξη, την σύγχρονη Ελληνική και Ευρωπαϊκή Κεντροαριστερά.

Χωρίς να αρνείται την γέννηση και την εξέλιξη, την παράδοση και την δικαιωμένη διαδρομή τόσο του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος, όσο και της Ανανεωτικής Δημοκρατικής Αριστεράς. 

Η Νέα Αρχή που κάναμε με τη συνεργασία του ΠΑΣΟΚ, τη ΔΗΜΑΡ και τις κινήσεις Πολιτών δημιουργεί μια νέα δυναμική για την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς, του Δημοκρατικού Σοσιαλισμού και της Ευρωπαϊκής Σοσιαλδημοκρατίας. Ο ελληνικός λαός επιβράβευσε το μήνυμα ενότητας, συνεννόησης, συνεργασίας και ελπίδας που πρεσβεύουμε.

Είναι βέβαιο ότι κάθε αναγεννητική πρωτοβουλία δεν εκκινεί από το μηδέν. Αντίθετα φιλοδοξεί με τις επιλογές να προκαλέσει μια αναγκαία ΥΠΕΡΒΑΣΗ.

Μια υπέρβαση θετική, ώριμη και δημιουργική, που προσδιορίζει την έξοδο ενός Κινήματος από τα όρια, τους περιορισμούς και τους ρυθμούς μιας σχετικά ομογενοποιημένης χρονικής περιόδου και την είσοδό του σε μια άλλη περίοδο με διαφορετικά χαρακτηριστικά και με διαφορετικές απαιτήσεις και προκλήσεις σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής.

Η υπέρβαση, ως ώριμη και αναγεννητική πράξη, προϋποθέτει επανάσταση στην σκέψη, εμβάθυνση στις ιδέες και στο πρόγραμμα και ανανέωση στο όραμά μας. 

Ένα ελπιδοφόρο Κίνημα όπως το ΠΑΣΟΚ, για να ανανεώνει την έμπνευσή του και την ακτινοβολία του, οφείλει να αναγεννιέται, να αμφιβάλλει, να προβλέπει, να εκσυγχρονίζεται.

Το ΠΑΣΟΚ αλλάζει. Να αλλάξουμε και εμείς. Να μην υποταχθούμε μοιρολατρικά στην συγκυρία. Να ξεφύγουμε από την λογική που παγιδεύει… και μας παγίδευσε, που αναγόρευσε και αναγορεύει την διαχείριση της εξουσίας, ως αυτοσκοπό, με «διορισμένους στυλοβάτες»… για την συντήρηση ενός φαύλου κύκλου επικίνδυνου, που μας οδήγησε στον μαρασμό και στον εκφυλισμό. Να ξεφύγουμε από τον άκριτο δογματικό λόγο και την δογματική εκδοχή σχηματικών αρχαϊσμών… 

Να καταστήσουμε σαφές προς όλους ότι το ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να γίνει ποτέ άλλοθι είτε σε συντηρητικές και νεοφιλελεύθερες πολιτικές της δεξιάς, είτε σε εθνικολαϊκιστικές, θολές και παρωχημένες δήθεν αριστερές πολιτικές.

Ο ΤΡΙΤΟΣ ΠΟΛΟΣ και το ΠΑΣΟΚ είναι Εδώ. Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ και το ΠΑΣΟΚ σηματοδοτούν τον Τρίτο Πόλο με αυτόνομο Λόγο, με αυτοδύναμη Στρατηγική και αποφασιστικό Ρόλο.



Είμαστε μια ανανεωτική, προοδευτική, εγγυητική δύναμη με ρόλο καταλύτη, για τις αναγκαίες αλλαγές, τις επιθυμητές μεταρρυθμίσεις για τη χώρα, το Κράτος, τη Δημόσια Διοίκηση και την Κοινωνία.-

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.