Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2015

Καινοτομίες και νέο ρεκόρ συμμετοχών στον Υψηλάντειο Αγώνα Δρόμου









Εξαιρετικά μεγάλη οργανωτική και αγωνιστική επιτυχία σημείωσε και φέτος ο Υψηλάντειος Αγώνας Δρόμου, ο οποίος διεξήχθη στη Νέα Τραπεζούντα Πιερίας στις 13 Σεπτεμβρίου. Ο Μορφωτικός Ποντιακός Σύλλογος Νέας Τραπεζούντας «Αλέξανδρος Υψηλάντης» με την χορηγία της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, του Τοπικού Συμβουλίου του χωριού και την στήριξη του ΑΠΣ Δρομέων Πιερίας «ΖΕΥΣ» διοργάνωσαν για ακόμη μία χρονιά έναν υπέροχο από κάθε άποψη αγώνα.
Φέτος, η διοργάνωση καινοτόμησε με την προσθήκη της περιπατητικής διαδρομής των 5 χλμ, στην οποία συμμετείχαν 81 άτομα όλων των ηλικιών, τα οποία περπάτησαν στην κυκλική διαδρομή μεταξύ των χωριών Κάτω Αγίου Ιωάννη και Νέας Τραπεζούντας.
Στο αγωνιστικό κομμάτι των 10 χλμ οι συμμετέχοντες έφτασαν τους 164 (10% και πλέον αύξηση συγκριτικά με πέρυσι). Πρώτος έκοψε το νήμα ο Γραμμένος Παναγιώτης (ΑΠΣΔ Πιερίας «ΖΕΥΣ»), με 38:00. Δεύτερος ήταν ο Συμεωνίδης Συμεών (ΑΠΣΔ Πιερίας «ΖΕΥΣ») με 38:24 και τρίτος ο Κασιάρας Νικόλαος με επίδοση 39:44 (Baliotis Nature Trail).
Στις γυναίκες πρώτη ήταν η Κυριακοπούλου Ανθούλα (ΓΣ Γλυφάδας) με 42:55 και νέο ρεκόρ διαδρομής για γυναίκες, δεύτερη η Σουλιώτου Αλεξάνδρα (ΑΠΣΔ Πιερίας «ΖΕΥΣ») με 51:39 και τρίτη η Sedlackova Helena (Ολύμπιοι Δρομείς Λεπτοκαρυάς) με 54:49.
Ο καιρός δεν ήταν σύμμαχος των συμμετεχόντων, καθώς οι θερμοκρασίες ήταν ασυνήθιστα υψηλές για την εποχή και η ώρα διεξαγωγής του αγώνα 11:30π.μ. δεν βοήθησε ιδιαίτερα την προσπάθεια περιπατητών και δρομέων. Γι’ αυτό οι διοργανωτές μοίρασαν πριν την εκκίνηση στους συμμετέχοντες καπελάκια με το λογότυπο του αγώνα για να προφυλαχτούν από τον ήλιο και παγωτά μετά τον τερματισμό τους για να δροσιστούν. Το καλαίσθητο μετάλλιο και το αθλητικό σακίδιο με το λογότυπο του αγώνα ήταν ορισμένες μόνο από τις παροχές που είχαν όσοι έλαβαν μέρος στον ΥΑΔ 2015.
Το φιαλίδιο κρασιού σε όλους τους συμμετέχοντες προσέφερε η εταιρία «Τσάνταλης ΑΕ», την ενεργειακή μπάρα η «Μπαρδάκης ΑΕ», τα φρούτα ήταν ευγενική χορηγία της «ΖΕΥΣ Ακτινίδια ΑΕ», ενώ τα νερά της εταιρίας «ΥΔΩΡ» και της κάβας «Στεφανίδης Κωνσταντίνος». Το ατομικό ποντιακό γεύμα, φτιαγμένο με μεράκι, προσέφεραν οι κάτοικοι του χωριού της Νέας Τραπεζούντας.
Την ασφάλεια των δρομέων και περιπατητών φρόντισε ο Μοτοσυκλετιστικός Αθλητικός Όμιλος Κατερίνης και την υγειονομική κάλυψη, για άλλη μια χρονιά, το Τμήμα Κατερίνης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Τέλος, τους κώνους αποκλεισμού παραχώρησε η εταιρία «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου», τις πινακίδες κυκλοφοριακής ρύθμισης η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Κατερίνης και τα κιγκλιδώματα για τον χώρο τερματισμού ο Ιορδάνης Παπαδόπουλος (Almira man).

Η Οργανωτική Επιτροπή του Υψηλάντειου Αγώνα Δρόμου.  

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.