Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

ΤΡΕΧΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ 2015: Σύσκεψη των φορέων & συλλόγων στο Δημαρχείο Κατερίνης

Σύσκεψη των φορέων & συλλόγων στο Δημαρχείο Κατερίνης




Ένας αγώνας, μια αθλητική και πολιτιστική γιορτή για όλες τις ηλικίες
Περισσότεροι από 1400 αθλητές & αθλήτριες (αριθμός ρεκόρ για τη διοργάνωση), από όλη την Ελλάδα και την Κύπρο, άτομα όλων των ηλικιών, άτομα με ειδικές ικανότητες, εκατοντάδες εθελοντές αναμένεται να λάβουν μέρος στον αγώνα – θεσμό «ΤΡΕΧΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ», ο οποίος είναι ενταγμένος στο επίσημο πρόγραμμα εορτασμού των 103 χρόνων Ελεύθερης πόλης. Αυτά είναι ορισμένα μόνο από τα στοιχεία που συνθέτουν την ταυτότητα του αγώνα, o οποίος τελεί υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, όπως τα παρουσίασαν οι διοργανωτές, στη διάρκεια σύσκεψης, που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Δημαρχείο της Κατερίνης.
Την σύσκεψη συντόνισε ο πρόεδρος του Οργανισμού Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Πρόνοιας Θεόδωρος Παυλίδης, ο οποίος μετέφερε τις ευχαριστίες του Δημάρχου Κατερίνης Σάββα Χιονίδη, σε όλους τους εκπροσώπους των φορέων που συμμετέχουν στην προετοιμασία της διοργάνωσης.
Όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς εξέφρασαν την πεποίθησή τους ότι, το«ΤΡΕΧΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ» θα διεξαχθεί την προσεχή Κυριακή υπό απόλυτη οργανωτική και αγωνιστική επιτυχία. Όπως τόνισε ο κος Παυλίδης: «Τρέχουμε αναζητώντας την ιστορία της πόλης μας. Ο Δήμος Κατερίνης, ευαισθητοποιημένος σε θέματα Αθλητισμού, στηρίζει και καλλιεργεί το μαζικό αθλητισμό σε όλες τις κοινωνικές ομάδες και ηλικίες. Η εκκίνηση θα δοθεί από το Δήμαρχο Σάββα Χιονίδη στις 11:00 π.μ. στο πλατανόδασος από όπου στέλνουμε το μήνυμα: "ΤΡΕΧΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ - ΤΡΕΧΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΟΥ».
Εκ μέρους των συνδιοργανωτών και ειδικότερα του Αθλητικού Πολιτιστικού Συλλόγου Δρομέων Πιερίας «ΖΕΥΣ» μίλησαν ο πρόεδρος του Δ.Σ. Χρήστος Μυστρίδης, ο οποίος εκπροσώπησε και την Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, καθώς και το μέλος του Δ.Σ. Βαγγέλης Γερομιχαλός τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Στην εκκίνηση θα βρεθούν περισσότεροι από 1400 δρομείς – αριθμός ρεκόρ συγκριτικά με τις 1200 εγγραφές, που έγιναν πέρυσι, ενώ τοποθετήθηκαν επίσης, ο Διοικητής της Τροχαίας Δημήτριος Τσαουσίδης, ο δημοτικός σύμβουλος Αναστάσιος Παπαζήσης, οι πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων Νεοκαισάρειας και Σβορώνου αντίστοιχα, εκπρόσωποι της Δημοτικής Κοινότητας Κατερίνης, της δημοτικής αστυνομίας και όλοι οι εκπρόσωποι των φορέων και συλλόγων, που βάσει της προκήρυξης του αγώνα συμμετέχουν ενεργά στη διοργάνωση. Στη διάρκεια της σύσκεψης, συζητήθηκε η πορεία των εργασιών, αναφορικά με τους τομείς της διοργάνωσης που έχει αναλάβει κάθε φορέας ξεχωριστά, ενώ διευθετήθηκαν και οι τελευταίες λεπτομέρειες.
Τη διαδρομή θα «επενδύσουν μουσικά» η Φιλαρμονική του Δημοτικού Ωδείου Κατερίνης (Συνεδριακό κέντρο), το Μουσικό Σχολείο Κατερίνης – Τμήμα Κρουστών (Αφετηρία Πεζόδρομου), ο Λαογραφικός Ποντιακός Σύλλογος Νεοκαισάρειας «ο Πόντος» (Πλατανόδασος), ο Λαογραφικός Ιστορικός Σύλλογος Νεοκαισάρειας «ΚΟΤΖΑ-ΑΝΑΣΤΑΣ» (Πλατανόδασος), ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σβορώνου (Σβορώνος), ο Σύλλογος Κρητών Ν.Πιερίας «ΟΙ ΣΤΑΥΡΑΕΤΟΙ» (Ανδρομάχη), το Μουσικό Σχήμα των Παρασκευά Χαλκίδη και Γεώργιου Κωνσταντινίδη (Τουρμπές), ενώ τους αθλητές θα υποδέχονται στον τερματισμό μέλη του Συλλόγου Μικρασιατών Πιερίας.
Ο αγώνας θα διεξαχθεί σε μια ενδιαφέρουσα και ήπια διαδρομή  8.000 μ., με φόντο τα Πιέρια, με αφετηρία το Πλατανόδασος και τερματισμό την πλατεία Ελευθερίας. Η διαδρομή προσφέρεται για δρομείς αλλά και αρχάριους. Θα δοθούν έπαθλα και δώρα στους νικητές και νικήτριες, στις τρεις πολυπληθέστερες συμμετοχές, ενώ μετάλλιο με αποτυπωμένη την προσωπογραφία του Αντισυνταγματάρχη Σβορώνου και αναμνηστικό δίπλωμα θα λάβουν όλοι οι συμμετέχοντες. Όλοι θα λάβουν μέρος όχι με κίνητρο την διάκριση, αλλά την ψυχαγωγική άθληση και μια διέξοδο από τα προβλήματα της καθημερινότητας.

Αριθμούς συμμετοχής θα παραλαμβάνουν οι δημότες της Κατερίνης και της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας από την Αστική Σχολή, Ειρήνης 12 κατά τις ημέρες Πέμπτη 01 έως Παρασκευή 02 Οκτωβρίου ώρες 09:00: π.μ. έως 14:00 και από τις 18:00 έως τις 20:00. Επίσης, το Σάββατο 03 Οκτωβρίου κατά τις ώρες 10:00 π.μ. έως 14:00.

Όλοι οι συμμετέχοντες που θα προσέλθουν από άλλες περιοχές της χώρας μπορούν να παραλαμβάνουν τον αριθμό τους κατά την ημέρα του αγώνα και έως τις 10:15 π.μ. στην κεντρική πλατεία Κατερίνης.




ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΘΛΗΤΩΝ


Από την κεντρική πλατεία λεωφορεία του Αστικού ΚΤΕΛ θα μεριμνήσουν για την μεταφορά των αθλητών στην αφετηρία του αγώνα (ΠΛΑΤΑΝΟΔΑΣΟΣ ΝΕΟΚΑΙΣΑΡΕΙΑΣ). Ειδικότερα, η μεταφορά θα γίνεται σταδιακά από τις 8:45 έως τις 10:15 π.μ.

Χορηγοί επικοινωνίας της διοργάνωσης είναι οι: ΕΡΤ, ΕΡΤ3, 102fm, 958fm, ATLAS TV και όπως κάθε χρόνο, όλα τα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης της Πιερίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.