Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2015

Τα προγράμματα Κοινωνικού Τουρισμού της περιόδου 2015-2016



Το πρόγραμμα θα έχει ετήσια διάρκεια και θα ξεκινήσει την 1η Οκτωβρίου του τρέχοντος έτους, εκτός εάν το υπουργείο Εργασίας και ο ΟΑΕΔ αποφασίσουν ότι δεν υπάρχει το χρονικό περιθώριο για την υποβολή αιτήσεων και επιλέξουν να μεταθέσουν την έναρξη του προγράμματος για αργότερα.

Σκοπός του Προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού είναι η πνευματική, πολιτιστική και κοινωνική ανάπτυξη του εργατικού δυναμικού και των οικογενειών αυτού με την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών.

Αντικείμενο του προγράμματος είναι η επιδότηση των δικαιούχων − ωφελουμένων για την πραγματοποίηση διακοπών με τη χορήγηση Επιταγής Κοινωνικού Τουρισμού.

Ως «Δικαιούχοι» του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού έτους 2015−2016 ορίζονται:


ασφαλισμένοι/εργαζόμενοι με σχέση εξαρτημένης εργασίας ιδιωτικού δικαίου που πραγματοποίησαν κατά το προηγούμενο της έναρξης του προγράμματος ημερολογιακό έτος 50 ημέρες στην ασφάλιση του

ΙΚΑ−ΕΤΑΜ με εισφορές πλήρεις ή μειωμένες υπέρ του καταργηθέντος Οργανισμού Εργατικής Εστίας (συνεισπραττόμενες με τις εισφορές υπέρ ΙΚΑ−ΕΤΑΜ) σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις,

ασφαλισμένες/εργαζόμενες που έλαβαν κατά το προηγούμενο της έναρξης του προγράμματος ημερολογιακό έτος 50 ημέρες ειδικής άδειας προστασίας μητρότητας (άδειας του αρθρ. 142 του N. 3655/2008, όπως εξειδικεύτηκε με την υπ' αριθμ. 33891/606/09.05.2008/ ΦΕΚ 833−Β΄/υπουργική απόφαση.),
ασφαλισμένοι/άνεργοι που έλαβαν κατά το προηγούμενο της έναρξης του προγράμματος ημερολογιακό έτος τακτική επιδότηση ανεργίας με βάση τις κοινές περί ανεργίας διατάξεις του ΟΑΕΔ διάρκειας τουλάχιστον 2 μηνών (50 ημερήσια επιδόματα),
άνεργοι εγγεγραμμένοι στο Ειδικό Μητρώο Ανέργων ΑμεΑ του ΟΑΕΔ. Κρίσιμος χρόνος συνδρομής της προϋπόθεσης είναι η ημερομηνία λήξης υποβολής των αιτήσεων.
Δεν θεωρούνται δικαιούχοι του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού έτους 2015−2016:

οι επιλεγέντες δικαιούχοι στο πλαίσιο του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού έτους 2014−2015, ανεξαρτήτως από το αν έκαναν χρήση της παροχής ή όχι, εξαιρέσει των επιλεγέντων εκείνων που ανήκουν στην κατηγορία ατόμων με αναπηρία και των ωφελουμένων μελών τους.

οι δικαιούχοι συναφούς παροχής από οποιονδήποτε άλλο φορέα για την ίδια χρονική περίοδο υλοποίησης του προγράμματος, ως αυτή ορίζεται στην παρ. 1 του αρθρ. 4 της παρούσας.

Ωφελούμενοι του προγράμματος ορίζονται:

Τα άνω των πέντε ετών τέκνα της οικογένειας των δικαιούχων και με ανώτατα ηλικιακό όριο το 18ο έτος.

Τα εξαρτώμενα τέκνα της οικογένειας των δικαιούχων ηλικίας 18 έως 24 ετών.

Τα τέκνα της οικογένειας των δικαιούχων που συμπληρώνουν τα πέντε έτη κατά τη διάρκεια του προγράμματος.
Οι σύζυγοι των δικαιούχων όταν είναι προστατευόμενα μέλη και ασφαλίζονται από αυτούς.
Οι συνοδοί ωφελούμενων ή δικαιούχων, όταν οι τελευταίοι ανήκουν στα άτομα με αναπηρία με ποσοστό άνω του 67%.



Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί από την 01.10.2015 έως την 30.09.2016. Το ως άνω χρονικό διάστημα υλοποίησης του Προγράμματος δύναται να τροποποιηθεί με τη Δημόσια Πρόσκληση.Η διάρκεια διαμονής των δικαιούχων – ωφελουμένων ορίζεται από μία (1) έως πέντε (5) διανυκτερεύσεις εντός του χρονικού διαστήματος που αναφέρθηκε παραπάνω.

ΠΗΓΗ: www.ertopen.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.