Δευτέρα 24 Αυγούστου 2015

Χρήστος Τζιουβάρας: Η ΧΩΡΑ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ


Μέτρο κρίσης μίας κυβέρνησης δεν είναι άλλο από τον βαθμό που αυτή υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον, τους πολίτες και την ασφάλεια και ακεραιότητα της Χώρας. 

Ο μόνος λόγος που μπορεί αυτή η απόφαση για προσφυγή στις κάλπες να υπηρετεί τα παραπάνω είναι η πιθανότητα να φύγει μια και καλή αυτή η κυβέρνηση και η ηγεσία της από το τιμόνι της Χώρας.

Ο κος Τσίπρας έγινε Πρωθυπουργός της Ελλάδας γιατί είπε πολλές φορές στους πολίτες – και άλλες τόσες το υπαινίχθηκε- ότι το πρόβλημα συνίσταται στο γεγονός ότι οι «άλλες» πολιτικές δυνάμεις συναπαρτίζονται από προδότες που δεν διαπραγματεύονται και δεν υπηρετούν τα συμφέροντα της Χώρας. Αυτό από μόνο του, και μαθηματικά, υπαινίσσεται ότι με την εκλογή του κου Τσίπρα που δεν είναι προδότης και διαπραγματεύεται το πρόβλημα της Χώρας θα άρχιζε άμεσα να βλέπει τη λύση του. 

Αν αυτό συνέβη το ξέρει καλύτερα ο καθένας που διαβάζει αυτό το άρθρο.

Η κατάσταση στην οικονομία δεν επιδεινώθηκε ξαφνικά. Έβλεπαν τα μακροοικονομικά μεγέθη της εθνικής οικονομίας να χειροτερεύουν μέρα με τη μέρα. Τα έβλεπαν κάθε μέρα και, όχι μόνο δεν έκαναν τίποτα αλλά, οδήγησαν τον ελληνικό λαό σε ένα κίβδηλο δημοψήφισμα που με την επιβολή των capital controls έδωσαν το τελειωτικό χτύπημα στην εθνική οικονομία αλλά και στην οικονομία του καθενός ξεχωριστά. Τελικά, οι πολίτες πήραν 12 δις μέτρα περισσότερα, αύξηση της ήδη αυξημένης ανεργίας, αύξηση του δημοσίου χρέους, αύξηση των ελλειμμάτων και, τελικά, αύξηση του αριθμού των αιτήσεων από νέους ανθρώπους για έκδοση διαβατηρίου.

Από πού, λοιπόν, προκύπτει ότι αυτή η ηγεσία επιτελεί τον ρόλο της για μία καλύτερη ζωή των πολιτών;

Είναι σε μεγάλο βαθμό ακατανόητη η ξανά – προσφυγή στις κάλπες. Εάν ήθελε ο Πρωθυπουργός να κυβερνήσει μπορούσε να το κάνει με μία ευρεία πλειοψηφία από τη σύνθεση της παρούσας Βουλής, ενώ παράλληλα γνωρίζει ότι οι εκλογές στην παρούσα φάση δεν μπορούν να διευκολύνουν την διαμόρφωση μίας άλλης κυβερνητικής πλειοψηφίας, συνεχίζοντας έτσι την τροφοδότηση της αβεβαιότητας και την βλάβη στη Χώρα που τελικά θα πληρώσουν οι ίδιοι οι πολίτες.

Το διακύβευμα των εκλογών είναι πλέον καθαρό: να μείνουν ή να φύγουν αυτοί οι άνθρωποι από την διακυβέρνηση της Χώρας. Αν μείνουν, παρατείνονται τα παιχνίδια και η ακαταστασία στο δημόσιο βίο μέσα από μία πορεία σε άγνωστα μονοπάτια. Αν φύγουν, σημαίνει διαπραγμάτευση για βελτίωση των κακών πτυχών του παρόντος 3ου μνημονίου και σταδιακή βήμα – βήμα αποκατάσταση της βλάβης που υπέστη η Χώρα έως την οριστική έξοδο από την κρίση.

Η Χώρα πλέον βρίσκεται στα χέρια των πολιτών.

Το ΠΑΣΟΚ είναι ξανά παρών, όχι γιατί επιθυμεί διακαώς την δικαίωσή του για αυτά που υπέστη και άκουσε, αλλά ως μία Δύναμη Ευθύνης, ο Τρίτος Πόλος που ενώνει τα συγκρουόμενα κομμάτια μίας κατακερματισμένης και συγκεχυμένης κοινωνίας. Με νέα ηγεσία, νέο πολιτικό προσωπικό, νέο ύφος και νέο λόγο.

Με το ΠΑΣΟΚ οι πολίτες μπορούν να είναι για κάτι σίγουροι: ότι δεν είμαστε κάτι άλλο από αυτό που λέμε και δείχνουμε. Και αυτό που λέμε και υπηρετούμε εδώ και πέντε και πλέον χρόνια με κάθε προσωπική και κομματική θυσία είναι η σταδιακή, βήμα – βήμα έξοδος από την κρίση και τα μνημόνια με ασφάλεια και χωρίς να χάσουμε ό,τι θετικό πέτυχαν οι γονείς μας για μας.

Χρήστος Τζιουβάρας 



Γραμματέας Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Πιερίας

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.