Παρασκευή 14 Αυγούστου 2015

ΣΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΠΡΟΧΩΡΗΣΑΝ ΟΙ ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΤΣΙΠΟΥΡΟΥ ΠΙΕΡΙΑΣ



Προχώρησαν στην ίδρυση σωματείο, οι παραδοσιακοί αμβυκούχοι διημέρου (αποστακτήρια τσίπουρου) Πιερίας κατά την σύσκεψη τους στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερία.

Σύσκεψη με την συνδρομή της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, πραγματοποίησαν την Τρίτη 11-08-2015, οι ιδιοκτήτες Παραδοσιακών Αποστακτηρίων Διημέρου (αδειοδοτημένοι αμβυκούχοι τσίπουρου) Πιερίας στην αίθουσα συσκέψεων της Π.Ε. Πιερίας.

Κατά τη διάρκεια της συσκέψεως οι ιδιοκτήτες παραδοσιακών αποστακτηρίων διημέρου Πιερίας εξέθεσαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος των παραδοσιακών αμβυκούχων διημέρου κατά την παραγωγή και διακίνηση του παραγόμενου παραδοσιακού τσίπουρου, ενώ σύγχρονος προχώρησαν και στην διαδικασία ιδρύσεως σωματίου. Ο σκοπός του σωματείου θα είναι η εξασφάλιση της ποιότητας, καθώς και η διαφύλαξη της γνησιότητας του παραδοσιακού χαρακτήρα της παραγωγής του τσίπουρου όπως και η διασφάλιση της διακίνησης και διάθεσης του.

Οι παραγωγοί παραδοσιακού τσίπουρου ευχαρίστησαν την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας κα. Σοφία Μαυρίδου για τις προσπάθειες που καταβάλει μέσου των διοικητικών αρμοδιοτήτων των υπηρεσιών της, για την προστασία του παραδοσιακού χαρακτήρα της παραγωγής του τσίπουρου, καθώς και για τις πρωτοβουλίες που πραγματοποιεί και έχουν ως σκοπό την ανάδειξη και προβολή του παραδοσιακού τσίπουρου που παράγετε στην Πιερία.

Τα ιδρυτικά μέλη του σωματείου όρισαν στο πλαίσιο της σύσκεψης και την προσωρινή διοικούσα επιτροπή που αποτελείτε από τους:

Δημητρούδης Νικόλαος Αιγίνιο
Κουτσής Γεώργιος Βροντού
Παντούλης Ιωάννης  Περίσταση
Πουλιάκης Παύλος Κάτω Μηλιά
Χατζής Βασίλης Νέος Παντελεήμονας

Στη σύσκεψη, στην οποίο συμμετείχε και συντόνισε ο Επιστημονικός Συνεργάτης της Π.Ε. Πιερίας κ. Δημήτρης Ρουκάς ανέφερε, πως η παραγωγή του παραδοσιακού τσίπουρο, από τους διημέρους αμβυκούχους αποτελεί δυνατή πολιτιστική και γαστρονομική παράδοση για την Πιερία, συμβάλλοντας ταυτόχρονα και στην ενίσχυση του αγροτικού εισοδήματος και οφείλουμε να το προστατέψουμε όλοι αυτό το παραδοσιακό αγροτικό προϊόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.