Δευτέρα 24 Αυγούστου 2015

Ανακοίνωση Προέδρου Ακαδημίας Πλαταμώνα


Ανακοίνωση Προέδρου Ακαδημίας ΠΠΠ 1998 με θέμα: "Ολοκλήρωση 2ετής Θητείας ΔΣ"

Αγαπητά μέλη και φίλοι της Ακαδημίας Πλαταμώνα, Παντελεήμονα, Πόρων. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσους στάθηκαν δίπλα στην ομάδα αυτά τα δυο δύσκολα τελευταία χρόνια. Η θητεία του παρόντος συμβουλίου λήγει στο τέλος του επόμενου μήνα και θεώρησα σωστό να ενημερώσω όλα τα μέλη της Ακαδημίας ΠΠΠ, ενεργά και μη, για την έναρξη των διεργασιών και την διεξαγωγή εκλογών για την ανάδειξη του επόμενου ΔΣ στις αρχές Οκτωβρίου. Θα ήθελα να σημειώσω πως εγώ προσωπικά αποφάσισα να μην κατέβω στις επερχόμενες εκλογές και να μην διεκδικήσω την προεδρία της Ακαδημίας ΠΠΠ. Οι λόγοι ειναι προσωπικοί και αφορούν το υψηλό φόρτο εργασίας που εχει δημιουργηθεί στην επιχειρηματική μου δραστηριότητα. Η σωστή ενασχόληση με μια ιστορική ομάδα υψηλών απαιτήσεων όπως αυτή της Ακαδμημίας απαιτεί έναν πρόεδρο δοσμένο ολοκληρωτικά στο έργο του σε καθημερινή βάση. 
Κάνοντας μια μικρή αναδρομή θα ήθελα να πω πως νιώθω περήφανος για την δουλειά που κάναμε τα δυο τελευταία χρόνια. Εν συντομία θα ήθελα να συνοψίσω την θητεία μας στα παρακάτω:

1) Δείξαμε συνέπεια στην φιλοσοφία που θέσαμε για την ομάδα μας. Προσπαθήσαμε να προωθήσουμε και να αξιοποιήσουμε τα νεαρά παιδια του τόπου μας προσφέροντας τους οσο το δυνατόν πιο επαγγελματικές συνθήκες προπόνησης, και νομιζω πως το καταφέραμε.
2) Καταφέραμε με μεγάλη προσπάθεια και συντονισμό να ανακατασκευάσουμε και να επαναλειτουργήσουμε το εγκαταλελειμένο επι δεκαετίες γήπεδο του Πλαταμώνα. Αυτο έγινε εφικτό με την βοήθεια της ΔΕΣΦΑ, του πρώην Δημάρχου Φαρμάκη και Δημοτικού Συμβούλου Βροχαρίδη, του νυν Δημάρχου Δημόπουλου, και φυσικά των προσωπικών χρημάτων και χρόνου που διαθέσαμε όλοι μας απο το ΔΣ. 
3) Διοργανώσαμε ένα απο τα μεγαλύτερα τουρνουά τμημάτων υποδομής στην Ελλάδα, το "PLATAMON CUP", φέρνοντας στην περιοχή μας εκατοντάδες επισκέπτες και δείχνοντας τον δρόμο για το πως πρέπει να κινηθεί ο αθλητικός τουρισμός στην περιοχή μας.
4) Δημιουργήσαμε την πρώτη ομάδα μπάσκετ στην ιστορία του Πλαταμώνα προσφέροντας μια εναλλακτική διαφυγή στον αθλητισμό για τους νέους μας.

Για όλα τα παραπάνω θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους συνεργάτες που είχα στη διάρκεια αυτής της θητείας μου. Τα μέλη του ΔΣ: Νικο Σπαθάρη, Τάσο Νισσου, Βασίλη Αγακο, Παντελή Αντωνόπουλο, Γεωργία Κατσαλη, Μιχάλη Κατσαντώνη, Κώστα Παπαμιχαλη, Στέφανο Κακαλοπουλο, Κώστα Γουζελη.
Τους προπονητές Στέλιο Καλαϊτζίδη, Γιωργο Καραναστάση, Θανάση Γκουθα και Γιαννη Βαρβούτη.

Στο σημείο αυτο θα ήθελα να καταθέσω την προσωπική μου άποψη για το πως θα πρέπει να κινηθεί διοικητικά το ποδόσφαιρο στην περιοχή μας απο δω και πέρα και για τα επόμενα 1-2 χρόνια. 
Η υπάρξη δυο ανταγωνιστικών ομάδων στην ίδια περιοχή δημιουργεί μονο προβλήματα και διχασμούς. Η μελλοντική διοίκηση της Ακαδημιας και η υπάρχουσα διοίκηση του Ποσειδώνα θα πρέπει να έρθουν σε άμεση συνεργασία και ενοποίηση για την ενίσχυση αμφοτέρων. Υπάρχει επαρκής αριθμός ποδοσφαιριστών στην ευρύτερη περιοχή μας που μπορεί να στελεχώσει τις δυο ομάδες. 
Η ομάδα της Ακαδημίας ΠΠΠ θα πρέπει να μείνει πίστη στο σκοπό της και να λειτουργεί ως φυτώριο και κέντρο δημιουργίας και προετοιμασίας ποδοσφαιριστών επενδύοντας και δίδοντας πολύ μεγαλύτερη βαρύτητα στα τμήματα υποδομής (παιδικό, προπαιδικό, τζούνιορ, προτζουνιορ), και λιγότερο στην ανδρική ομάδα. Απο την άλλη η ομάδα του Ποσειδώνα θα πρέπει να τραβήξει μπροστά και να πρωταγωνιστήσει σε οποιαδήποτε κατηγορία και αν αγωνίζεται. Οι δυο ομάδες λειτουργώντας ως συγκοινωνούντα δοχεία θα πρέπει να ανταλάσσουν παίκτες και η μια να τροφοδοτεί την άλλη. Ελπίζω αυτο το όραμα να βρει ανταπόκριση στις διοικήσεις των δυο ομάδων και να υλοποιηθεί άμεσα.

Σχετικά με την ομαλή διεξαγωγή της φετινής σεζόν 2015-2016 θα ήθελα να απευθυνθώ σε όλους τους ποδοσφαιριστές και το προπονητικό team της Ακαδημίας και να τους διαβεβαιώσω πως οι συμφωνίες μας θα τηρηθούν στο ακέραιο. Θα είμαι δίπλα στην ομάδα αλλα όχι πλέον απο το πόστο του προέδρου.
Καλώ λοιπόν όλα τα υγειώς σκεπτόμενα μέλη και φίλους της Ακαδημίας ΠΠΠ να προσέλθουν στις επικείμενες συνελεύσεις και εκλογές της ομάδος μας. Θα ακολουθήσει σύντομα επίσημη ημερομηνία Γενικής Συνέλευσης

Ευχαριστώ
Με εκτίμηση
Δρουγκας Θανος
Πρόεδρος Ακαδημιας ΠΠΠ 1998

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.