Τρίτη 28 Ιουλίου 2015

Δύση και Ανατολή δύο πολιτισμοί, ένας λαός, «συνδετικός κρίκος» το Αλεξάνδρειο






















Έναρξη συνεργασίας του Διεθνούς Ιδρύματος Μεγάλου Αλεξάνδρου με την Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας και με Ιδρύματα της Αιγύπτου.

* ΣΕΒΑΣΜΙΟΤΑΤΟΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΣΚΑΛΩΝΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ κ.κ. ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ: ΤΟ ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΕΠΕΤΕΛΕΣΕ Ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΤΕ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΕΔΩ ΣΗΜΕΡΑ, ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ, ΣΤΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ.

* ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΑΡΧΗΣ ΝΙΝΑ ΓΚΑΤΖΟΥΛΗ: Ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΤΟΤΕ ΓΝΩΣΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ. ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ Η ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΤΑ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ ΣΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΕΠΙΠΕΔΟ. 
* ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΑΚΟΛΟΥΘΟΣ ΠΡΕΣΒΕΙΑΣ ΑΙΓΥΠΤΟΥ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ Dr. HUSSEIN MARIE MAHMOUD: κ. ΠΡΟΕΔΡΕ  ΔΙΟΝΥΣΗ ΠΑΣΧΑΛΗ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ ΣΤΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΤΗΣ ΑΙΓΥΠΤΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΙΓΥΠΤΙΑΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ. ΕΣΕΙΣ ΣΤΗΡΙΖΕΤΕ ΤΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΑΝ ΦΑΡΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ.

Με την τιμητική παρουσία του Μορφωτικού Ακολούθου της Πρεσβείας της Αραβικής Δημοκρατίας της ΑΙΓΥΠΤΟΥ στην Αθήνα Dr. Hussein Marie Mahmoud, του πρώην πρύτανη του πανεπιστημίου της Σούσσας Τυνησίας Professor Dr. Muhammad Said, του προέδρου του τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του πανεπιστημίου του Κουβέιτ Professor Dr. Abdul Hadi Al Ajmi, εκπροσώπων Αρχών και φορέων, εκπροσώπων ομογενών καθώς και πλήθους κόσμου, πραγματοποιήθηκε μια ιδιαίτερα ξεχωριστή εκδήλωση προς τιμήν της Αλεξάνδρειας της Αιγύπτου, στο Διεθνές Ίδρυμα Μεγάλου Αλεξάνδρου.
Επρόκειτο για μια εκδήλωση στα πλαίσια του ετήσιου πλέον θεσμού των «ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΩΝ» με αφορμή και σημείο αναφοράς την ημερομηνία γέννησης του Μεγάλου Αλέξανδρου, όπως ανέφερε η συντονίστρια της βραδιάς – Νομική Σύμβουλος του Ιδρύματος, κ. Ιωάννα Παπαδιαμαντή. Κηρύττοντας την έναρξη ανέφερε μεταξύ άλλων ό,τι «Πρόσωπα, πόλεις, έννοιες, φορείς όλοι μαζί απόψε συναντώνται και συνυπάρχουν εδώ στο Διεθνές Ίδρυμα Μεγάλου Αλεξάνδρου, στην κοιτίδα του πολιτισμού, σε μία εκδήλωση παγκόσμιας εμβέλειας, αφιερωμένη στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου και στην Αίγυπτο. Σε μία βραδιά με άξονες την επιστήμη, την εκπαίδευση  και την τέχνη, τον συγκερασμό τον Ελληνικού και του Αιγυπτιακού Πολιτισμού, δύο πολιτισμών με έντονη διαφορετικότητα, αλλά ταυτόχρονα και με αμφίσημη σχέση ταλάντωσης και ισορροπίας, έτσι ώστε να συμπορεύονται και οι δύο αρμονικά από τα βάθη των αιώνων μέχρι και σήμερα, με το ελληνικό στοιχείο να καθρεφτίζει έντονα την Αλεξανδρινή πόλη.»
Επίσης, ανακοίνωσε εκ μέρους του Διεθνούς Ιδρύματος Μεγάλου Αλεξάνδρου ό,τι «η αποψινή εκδήλωση αποτελεί την εναρκτήρια τελετή συνεργασίας του Διεθνούς Ιδρύματος Μεγάλου Αλεξάνδρου, με τη Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας της Αιγύπτου, η οποία σηματοδοτεί την έναρξη ποικίλων συνεργασιών με την Αλεξάνδρεια και την Αίγυπτο.
 Τέλος, η Συντονίστρια επεσήμανε ό,τι η εκδήλωση, όπως και όλες οι εκδηλώσεις του Διεθνούς  Ιδρύματος Μ. Αλεξάνδρου μεταδίδονται διαδικτυακά παγκοσμίως  σε απευθείας σύνδεση, υπό την επιμέλεια του Διευθυντή Τεχνολογίας και Επικοινωνίας κ. Νίκου Μυστακίδη, και την συνδρομή του καθ. Πληροφορικής και Σύμβουλου Τεχνολογίας κ. Απόστολου Ντινάκη.
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΑΡΧΗΣ, ΝΙΝΑ ΓΚΑΤΖΟΥΛΗ
Η Πρόεδρος της Ανωτάτης Αρχής κ. Γκατζούλη καλωσόρισε τους προσκεκλημένους και χαιρέτισε την εκδήλωση λέγοντας μεταξύ άλλων ότι «Ο Αλέξανδρος για μία ακόμη φορά γίνεται ο συνδετικός κρίκος που ενώνει τη Δύση με την Ανατολή». Επίσης ανέφερε ότι «Ο δρόμος για τον ελληνισμό ανοίχτηκε για πάντα στην Αίγυπτο από την ίδρυση της Αλεξάνδρειας στις αρχές του 331 π. Χ. Το κοσμοϊστορικό γεγονός  της ίδρυσης αυτής της πόλης σημαδεύει την απαρχή μιας νέας με χαρακτήρα ελληνικό της μεγαλειώδους φάσης της ιστορίας της χώρας του Νείλου. Ο Μέγας Αλέξανδρος ορκίστηκε η Αλεξάνδρεια να γίνει το μεγαλύτερο λιμάνι της Μεσογείου και το μεγαλύτερο πολιτιστικό κέντρο του τότε γνωστού κόσμου». Τέλος η κ. Γκατζούλη έκλεισε λέγοντας ότι « Η βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας προμηθεύει την παγκόσμια ακαδημαϊκή κοινότητα και κάθε ενδιαφερόμενο που μπορεί να έχει πρόσβαση στα αρχεία της, με μοναδικές συλλογές γνώσεις πάνω στα θέματα των αρχαίων και μεσαιωνικών πολιτισμών , καθώς και σύγχρονων επιστημών και προσφέρει τα μέσα για κοινωνικές και οικονομικές μελέτες σε τοπικό και παγκόσμιο επίπεδο.
ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥ ΤΗΣ ΠΡΕΒΕΙΑΣ ΤΗΣ ΑΙΓΥΠΤΟΥ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
Χαιρετίζοντας την εκδήλωση ο Μορφωτικός Ακόλουθος της Πρεσβείας της Αιγύπτου στην Αθήνα Dr. Hussein Marie Mahmoud ανέφερε ότι «Είναι  μεγάλη  μου χαρά και τιμή σήμερα να είμαι μαζί σας στην αποψινή βραδιά που είναι αφιερωμένη στην Αλεξάνδρεια. Η Αλεξάνδρεια είναι ο φάρος του πολιτισμού. Ο Μέγας Αλέξανδρος όταν μπήκε στην Αλεξάνδρεια, στην Αίγυπτο, δεν ήταν μόνο ένα απλό λιμάνι, μια απλή πόλη, ήταν ένα μείγμα πολιτισμού, για αυτό αφού οι δύο χώρες μας έχουν μεγάλη ιστορία μαζί και πολύ καλή σχέση και πιστεύω ότι θα έχουμε μαζί ένα καλύτερο αύριο. Και πάντα λέω ότι η Ελλάδα και η Αίγυπτος είναι δύο κράτη, δύο χώρες αλλά ένας λαός, κ. Πρόεδρε του Ιδρύματος Δ. Πασχάλη σας ευχαριστούμε για την πρόσκληση και είμαστε σε επαφή για τη συνεργασία που θα έχουμε μαζί με τα αιγυπτιακά ιδρύματα και ιδιαίτερα με τη Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας της Αιγύπτου. Σας ευχαριστώ θερμά για την πρόσκληση και τη στήριξη σας  στη Βιβλιοθήκη και στον αιγυπτιακό πολιτισμό. Πιστεύω ότι θα έχουμε πολύ καλή συνεργασία. Εσείς στηρίζετε τη Βιβλιοθήκη να μείνει σαν φάρος του πολιτισμού. 


ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΒΡΑΒΕΥΣΗ κ. Δ. ΠΑΣΧΑΛΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΑΚΟΛΟΥΘΟ ΤΗΣ ΠΡΕΣΒΕΙΑΣ ΤΗΣ ΑΙΓΥΠΤΟΥ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

ο Μορφωτικός Ακόλουθος της Πρεσβείας της Αιγύπτου στην Αθήνα Dr. Hussein Marie Mahmoud μετά το πέρας της ομιλίας του, βράβευσε τιμητικά τον Πρόεδρο του Διεθνούς Ιδρύματος Μεγάλου Αλεξάνδρου κ. Διονύση Πασχάλη εκ μέρους της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου, για τη στήριξή του στη Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας.


ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ

Ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Ασκαλώνος Πατριαρχείου Ιεροσολύμων κ.κ. Νικηφόρος χαιρετίζοντας την εκδήλωση, ανέφερε ότι προέρχεται από την Αγία Πόλη της Ιερουσαλήμ  από το Πατριαρχείο των Ιεροσολύμων, και  μετέφερε τους  χαιρετισμούς του Πατριάρχη των Ιεροσολύμων αλλά και όλης της Μέσης Ανατολής, του χώρου αυτού που έχει πολλά να μας πει για την παρουσία των Ελλήνων Μακεδόνων και στη Μέση Ανατολή αλλά και σε όλη την Ανατολή . Ανέφερε μεταξύ άλλων  ό,τι «Εύχομαι λοιπόν το έργο που επιτέλεσε ο Μέγας Αλέξανδρος και το οποίο επιτελείτε και συνεχίζετε κι εσείς εδώ σήμερα , οι υπεύθυνοι σε αυτό το παγκόσμιο κέντρο του πολιτισμού και ελληνισμού, που λέγεται Αλεξάνδρειο , εδώ στην καρδιά της Κεντρικής Μακεδονίας , να διαδίδετε πάντοτε την ενότητα που πρέπει να αισθανόμαστε όλοι οι άνθρωποι σαν παιδιά του Θεού, σαν αδέρφια μιας παγκόσμιας κοινωνίας. Εύχομαι με την ψυχή μου η χάρις των Αγίων Τόπων και των προσκυνημάτων όπου είχα την μεγάλη ευλογία να υπηρετώ να ευοδώσει το έργο αυτό και να ευλογεί πάντοτε όλες τις προσπάθειές σας. Ευχαριστώ.».

Ο Αντιδήμαρχος και  αναπληρωτής Δήμαρχος Δήμου Δίου-Ολύμπου κ. Ν. Λάππας σημείωσε ό,τι  «Πιστεύω ότι όλοι μας αισθανόμαστε πολύ μεγάλη χαρά απόψε, πολύ μεγάλη χαρά γιατί κάτι σημαντικό πάει να ξεκινήσει, πάει να γίνει μία αρχή μιας προσπάθειας, ενός εγχειρήματος, που μπορεί να οδηγήσει και πρέπει να οδηγήσει σε πολύ μεγάλα, σπουδαία και ωραία πράγματα, που μπορεί να οδηγήσει πραγματικά σε αυτά που ήθελε ο ίδιος ο Μέγας Αλέξανδρος. Και φαίνεται ότι το πετυχαίνει σήμερα πάλι, μετά από 2500 χρόνια την ημέρα της γέννησής του, να παντρέψει δηλαδή Ελληνισμό και Ανατολή και ένα βήμα ακόμη παραπάνω, να παντρεύει όλο τον κόσμο, να δημιουργήσει ένα κόσμο όχι παγκοσμιοποιημένο, με τις αρνητικές συνέπειες αυτής της παγκοσμιοποίησης που βιώνουμε σήμερα, αλλά έναν κόσμο οικουμενικό έτσι ώστε  να είναι όλη η γη, όλη η πλάση μια  οικουμενική,  ένα μεγάλο σπίτι.  Πιστεύω λοιπόν ότι από αυτά που ακούσαμε πάει να γίνει κάτι πάρα πολύ μεγάλο και πρέπει να το στηρίζουμε όλοι μας. Σαν εκπρόσωπος της δημοτικής αρχής του Δίου-Όλυμπου, σαν Τοπική  Αυτοδιοίκηση της περιοχής εννοείται ότι αγκαλιάζουμε αυτό το νέο μεγάλο εγχείρημα και τα σπουδαία και ωραία πράγματα που θα φέρει και ας μην ξεχνάμε στην ωφέλεια που θα έχει στους κατοίκους της περιοχής, στους πολίτες του Λιτοχώρου, του Δήμου Δίου-Ολύμπου και ευρύτερα . Από την πλευρά μας και με προτάσεις και με ιδέες και με όποια στήριξη είναι δυνατόν να δώσουμε, να είστε σίγουροι ότι θα συμβάλλουμε, γιατί πραγματικά στις μέρες που ζούμε το μεγάλο στοίχημα είναι αυτό, το πάντρεμα όλων των ανθρώπινων ιδεωδών και ιδανικών στη δημιουργία μιας νέας οικουμένης.».
ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΟΥ κ. Hassan Badawy
Η εκδήλωση συνεχίσθηκε με ομιλία του καθηγητού Αραβολόγου Βυζαντινολόγου της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Hassan Badawy. Θέμα της ομιλίας του ήταν «Οι διαχρονικές αξίες του Μ. Αλεξάνδρου σύμφωνα με την Αραβοισλαμική ιστοριογραφία». Ο κ. καθηγητής, μεταξύ άλλων, ανέφερε ό,τι ευχαριστεί τον Πρόεδρο κ. Δ. Πασχάλη για τις προσπάθειες και την πρωτοβουλία για την εκφώνηση αυτής της ομιλίας αλλά και για τις προσπάθειες που έκανε εδώ και καιρό για να συντονιστούν συναντήσεις προσώπων και εκπροσώπων του ελληνικού, αιγυπτιακού και αραβικού κόσμου. Ήταν συντονισμένες και επιτυχημένες οι προσπάθειες με την αιγυπτιακή πρεσβεία, τον κυβερνήτη της Αλεξάνδρειας, τον Διευθυντή της Βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας. Πιστεύω ότι απόψε είναι η αρχή για τη συνεργασία με την Αιγυπτιακή κυβέρνηση και ο ίδιος ενθουσιασμός, ειλικρίνεια και πάθος να είναι σε κίνηση για να επέλθει το αποτέλεσμα. Ευχαριστώ τον Πρόεδρο για την προσπάθεια να πραγματοποιηθεί η εκδήλωση παρόλες τις ραγδαίες εξελίξεις στην Ελλάδα αλλά και στην Αίγυπτο. Υπήρχε δισταγμός για την υλοποίηση ή την αναβολή αυτής της εκδήλωσης και τελικά κυριάρχησε η λογική ότι η κρίση φέρνει τη λύση και η λύση δεν είναι οι αριθμοί και οι πολιτικές αποφάσεις αλλά οι φωτεινές προσωπικότητες της ιστορίας μας. Άρα, μέσα σ΄ αυτήν την κρίση φωτίζει το πρόσωπο του Μεγάλου Αλεξάνδρου που συμβολίζει τις διαχρονικές ανθρώπινες αξίες, τις οποίες ενεργοποίησε ο ίδιος ξεκινώντας από τα πάτρια εδάφη και περνώντας στους λαούς της Ανατολικής Μεσογείου και έτσι έγραψε τη φωτεινή σελίδα στην ιστορία της Αιγύπτου.».
Τον κ. καθηγητή προλόγισε ο Γραμματέας του Διεθνούς Ιδρύματος Μεγάλου Αλεξάνδρου κ. Ι. Γιουματζίδης, ο οποίος ανέφερε ότι ο κ. καθηγητής σπούδασε και έκανε μεταπτυχιακό στο τμήμα Φιλοσοφικής σχολής του Καϊρου και εκπόνησε διδακτορική διατριβή στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Ιδιαίτερα σημαντική είναι η μελέτη του κ. Hassan Badawy για το έργο του Μεγάλου Αλεξάνδρου και του Ελληνικού Πολιτισμού.


Ο ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΒΑΛΤΙΝΟΣ
Στο καλλιτεχνικό μέρος της βραδιάς, κεντρική παρουσία είχε ο κορυφαίος έλληνας ηθοποιός Γρηγόρης Βαλτινός, τον οποίο, η συντονίστρια  κ. Ι. Παπαδιαμαντή παρουσιάζοντάς τον, μίλησε για τους πρωταγωνιστικούς του ρόλους σε όλα τα είδη του θεάτρου, τη συμμετοχή του ως αφηγητή σε μεγάλα μουσικά έργα, ενώ τέλος επεσήμαινε  τις ξεχωριστές θεατρικές ερμηνείες του, οι οποίες απέσπασαν διθυραμβικές κριτικές και διεθνή προβολή.
Ο Γρηγόρης Βαλτινός ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Ε.Γ. κ. Διονύση Πασχάλη λέγοντας «Ευχαριστώ τον Πρόεδρο του Διεθνούς Ιδρύματος Μεγάλου Αλεξάνδρου, κ. Διονύση Πασχάλη, για την τιμή που μου έκανε να με προσκαλέσει να συμμετάσχω στην εκδήλωση. Δεν έχω δει πιο παθιασμένο άτομο για το αντικείμενο με το οποίο ασχολείται. Δεν έχω δει ποτέ έναν άνθρωπο να αγαπάει τόσο πολύ ένα όραμα, μία ιδέα, τόνισε ο Γρηγόρης Βαλτινός εν μέσω χειροκροτημάτων και συνέχισε λέγοντας: «Όλοι στο εξωτερικό νομίζουν ό,τι είμαστε όλοι εμείς, πραγματικά όλοι, Αλέξανδροι. Πρέπει να πιστέψουμε στην Ελλάδα μας και να μην μεμψιμοιρούμε, διότι έχουμε μια Ιστορία που πρέπει να δημιουργεί μία άμιλλα για να γινόμαστε όλο και καλύτεροι.».
Η βραδυά ξεκίνησε με τον «ΌΡΚΟ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ» και στη συνέχεια ο Γρηγόρης Βαλτινός, απήγγειλε τα ποιήματα «ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ», «ΟΣΟ ΜΠΟΡΕΙΣ» και «ΣΑΤΡΑΠΕΙΑ», του Έλληνα Αλεξανδρινού ποιητή Κων/νου Καβάφη. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ερμήνευσε επίσης με τη συνοδεία της πιανίστριας κ. Σαμακοβλή τα ελληνικά τραγούδια «ΟΜΟΡΦΗ ΠΟΛΗ» σε μουσική Μ. Θεοδωράκη και στίχους Γ. Θεοδωράκη και «ΚΕΜΑΛ» σε μουσική Μ. Χατζηδάκη και στίχους Ν. Γκάτσου και έκλεισε τη βραδυά με τα τραγούδια «ΑΘΑΝΑΣΙΑ» σε μουσική Μ. Χατζηδάκη και στίχους Ν. Γκάτσου και «ΣΤΡΩΣΕ ΤΟ ΣΤΡΩΜΑ ΣΟΥ ΓΙΑ ΔΥΟ» σε μουσική Μ. Θεοδωράκη και στίχους Ι. Καμπανέλη.

ΦΩΝΗΤΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ “CONTRADITION ENSEMBLE
Την εκδήλωση και τον κ. Γ. Βαλτινό πλαισίωσαν καθόλη τη διάρκεια το μουσικό φωνητικό σύνολο «CONTRADITION ENSEMBLE», με μαέστρο τον κ. Κώστα Τσολάκου. Στόχος του συνόλου είναι η επαναπροσέγγιση γνωστών παραδοσιακών μελωδιών από διάφορες χώρες του κόσμου, με μια πιο σύγχρονη μουσική ματιά, όπως επίσης και η αναπαραγωγή παραδοσιακών μελωδιών που έχουν αντέξει στους αιώνες. Η πολυπολιτισμικότητα και η πολυγλωσσία των τραγουδιών, σε συνδυασμό με τον λυρικό τρόπο τραγουδιού των μελών και τη σύγχρονη μουσική προσέγγιση του μαέστρου, είναι τα στοιχεία που δημιουργούν το σύνολο Contradition.
Τα τραγούδια που ερμηνεύθηκαν καθόλη τη διάρκεια της βραδυάς ήταν: On surri sun rantas autius, Подракитою (Under a Willow), Sakura, Gula meitīna,  Sirt Im Sasani, Tavaszi szél vizet áraszt , Kakhuri Nana, Ben Seni Sevduğumi καθώς και τα ελληνικά «Χωρίσαμε ένα Δειλινό», καθώς η ελληνική ρεμπέτικη μουσική ακουγόταν κατά κόρον στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου από τους Έλληνες της πόλης και ο Βασίλης Τσιτσάνης ήταν ο κατεξοχήν αγαπημένος εκφραστής του ρεμπέτικου τραγουδιού, καθώς και το τραγούδι  «Μισιρλού», που σημαίνει «Αιγύπτια», όπως ανέφερε ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής Ε. Μαυρίδης του Διεθνούς Ιδρύματος Μεγάλου Αλεξάνδρου.


Τηλ: +302352021000

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.