Παρασκευή, 24 Ιουλίου 2015

ΝΙΚΟΣ ΛΑΠΠΑΣ: ΔΗΜΑΡΧΕ, ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ!


Πριν από λίγες ώρες πληροφορηθήκαμε τον αδόκητο χαμό του Θανάση Κατσαμάκα, πρώην Δημάρχου Λιτοχώρου.
Ομολογώ ότι στην αρχή δεν ήθελα να το πιστέψω, καθώς ήταν συγκεχυμένες οι πληροφορίες για το δυστυχές συμβάν. Σκέφτηκα «Δε μπορεί! Θα την σκαπουλάρει και πάλι ο “θείος” Θανάσης».  Δυστυχώς όμως αυτή τη φορά η κατάληξη ήταν δυσάρεστη.
Έτσι ο Δήμαρχος απεβίωσε σε ηλικία 83 ετών, πλήρης ημερών θα έλεγαν κάποιοι, αν και ο χρόνος που θέλουμε να έχουμε με αγαπημένα πρόσωπα πότε δεν είναι πλήρης!
Ο Θανάσης Κατσαμάκας προσέφερε στα κοινά από πολλά μετερίζια. Κορυφαίο βέβαια αξίωμα – λειτούργημα, στο οποίο διετέλεσε, αυτό του Δημάρχου του Λιτοχώρου από το 1982 έως το 1990. Σοβαρός, υπεύθυνος, ειλικρινής, ανιδιοτελής, συνέβαλε σημαντικά μαζί με τους συνεργάτες του στην συνέχιση της εξέλιξης και της προόδου του Λιτοχώρου, πολλές φορές με υπηρεσίες και έργα πρωτοποριακά  για την περιοχή (Ίδρυση ΔΕΑΛ,ΚΑΠΗ, Στέκι Νεολαίας, Αλιευτικό Καταφύγιο κτλ).
Ποτέ δεν σταμάτησε να ασχολείται με τα κοινά και να ενδιαφέρεται για το Λιτόχωρο που τόσο αγαπούσε. Μέχρι προσφάτως ερχόταν αρκετές φορές στο γραφείο μου, πάντοτε ευγενής και σοβαρός και ποτέ φορτικός,  γεμάτος ιδέες και προτάσεις για διάφορα θέματα. Κάποια από αυτά, όπως  π.χ. παρεμβάσεις στο Πάρκο Λιτοχώρου, έχουν αρχίσει να πραγματοποιούνται. Κάποια άλλα που δυστυχώς δεν προλάβαμε να τα εξετάσουμε μαζί λεπτομερώς, υπόσχομαι να τα αξιολογήσουμε και να τα δρομολογήσουμε εν καιρώ.
Στη σύζυγο του κα. Πόπη, στα παιδιά του Μιχάλη και Ουρανία, στα εγγόνια του και σε όλους τους συγγενείς και οικείους του αποδίδουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια και ένα μεγάλο «ευχαριστώ» για την προσφορά του.
Θα πρέπει να αισθάνονται υπερήφανοι για την μνήμη και το έργο του δικού τους – και δικού μας- ανθρώπου!

Αγαπητέ Δήμαρχε,

“θείε” Θανάση!

Καλό ταξίδι και καλή αντάμωση με τους συνεργάτες σου!

Καλό Παράδεισο!

Νικόλαος Αθ. Λάππας
 Αντιδήμαρχος ΔΕ Λιτοχώρου
&

 Αναπληρωτής Δήμαρχος Δήμου Δίου - Ολύμπου    

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.