Πέμπτη 25 Ιουνίου 2015

Με τις πρώτες νότες του καλοκαιριού το Σάββατο 6 Ιουνίου τα δύο παιδικά τμήματα της Δημοτικής χορωδίας Λιτοχώρου, Ι. ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΔΗΣ στόλισαν μελωδικά την αίθουσα του Β' Δημοτικού Σχολείου Λιτοχωρου.



Με τις πρώτες νότες του καλοκαιριού Σάββατο 6 Ιουνίου τα δύο παιδικά τμήματα της Δημοτικής χορωδίας Λιτοχώρου , Ι. ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΔΗΣ αποτελούμενα από 90 παιδιά στόλισαν μελωδικά την αίθουσα του Β' Δημοτικού Σχολείου Λιτοχωρου και  μας ταξίδευσαν  με το  ''σαπιοκάραβο'' του Αλέξανδρου Δήμα, το'' έλα ψυχούλα μου'' του Ισαάκ Σούση, στο σύγχρονο'' πειρασμό'' του Μωρακη Τάκη και Οικονομίδη Γιώργο, και με ''τα παιδιά του δρόμου'' του Λειβαδά, στην έντεχνη μουσική, δίνοντας το ελπιδοφόρο μήνυμα με ‘’το πέρασε' η μπόρα'' του Νίκου Ζιώγαλα ότι στο τέλος ότι και να γίνει η αγάπη πάντα θα νικά.


Είναι αξιοθαύμαστο το γεγονός ότι μια τόσο πολυμελή παιδική χορωδία -ίσως από τις λίγες που υπάρχουν στον  Ελλαδικό χώρο- ήταν τόσο άψογα χορδισμένη και εναρμονισμένη με το βιολί της κυρίας Μαρίκας Φωτοπούλου, που συνοδεύει πάντα αφιλοκερδώς το τμήμα, και με την τονικότητα του πιάνο, από τον μαέστρο  της κύριο Γιώργο Μπελογιάννη. Τη συναυλία πλαισίωσε μικρή ορχήστρα αποτελούμενη από τρία ταλαντούχα παιδιά, τον Γιώργο Δαβιώτη στην κιθάρα, την Ελένη Καρλέτσα επίσης στην κιθάρα, και τον Γόκτση Αναστάσιο στα κρουστά. Oι σολίστες Ελένη Γιαννίκη, Θανάσης Γκουντάρας και Δανάη Χαραλαμποπούλου ολοκλήρωσαν την αρμονία της γενικής εικόνας ενός μαγευτικού παιδικού μουσικού σχήματος.
 Η δουλειά που γίνεται στα τμήματα αυτά της χορωδίας ''Ι. ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΔΗΣ' 'εδώ και αρκετά χρόνια είναι αξιόλογη και πολύ σημαντική. Το γεγονός ότι πάνω από 90 παιδιά συμμετέχουν ανελλιπώς κάθε Κυριακή πρωί στις πρόβες, εκτός του ότι αποτελούν το φυτώριο για τα επόμενα τμήματα ενήλικων, εκπαιδεύονται από τον μαέστρο τους, στην ομαδική συνεργασία την συνύπαρξη και την αλληλεγγύη. Μέσω της μουσικής παιδείας λαμβάνουν  μηνύματα και ερεθίσματα ώστε να διαμορφώνουν χαρακτήρες με ευαισθησίες και οράματα ιδιότητα άλλωστε του κ. Μπελογιάννη, ως εκπαιδευτικού παιδαγωγού  μουσικολόγου επιτυγχάνει τον σκοπό αυτό.


Τα εύσημα στο Δ .Σ της Δημοτικής Χορωδίας και τη δημοτική αρχή για τη στήριξη και αρωγή αυτού του τόσο ιδιαίτερου, ευαίσθητου, και σημαντικού τμήματος.


 Αξιόλογη επίσης κρίνεται και η συμμετοχή του ''Χοροθεάτρου Όλυμπος'' του κυρίου Γιώργου Πινου και Χρύσας Μπαρα. Εδώ τα παιδιά με το ρυθμό , το χορό, και την έκφραση μέσω της κίνησης , όπως τόνισε και στο χαιρετισμό της η Πρόεδρος της Δημοτικής Χορωδίας ''ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΔΗΣ'' κυρία Αικατερίνη Σκρετα Νικα, μας μετέφεραν νοερά με τους επτανησιακούς και Latin  ρυθμούς ,στην κουλτούρα αυτών των περιοχών. Άλλωστε  η δραστηριότητα που παρουσιάζει το ''Χοροθέατρο Όλυμπος' είναι γνωστό  ότι ξεχωρίζει για την άριστη επιμέλεια και οργάνωση των παραστάσεων του.


Η τοπική κοινωνία της Πιερίας θα πρέπει να αισθάνεται τυχερή που στα σπλάχνα της ευδοκιμούν τέτοιου είδους φορείς και ιδιώτες, που προβάλλουν τον πολιτισμό και εξυψώνουν τα ήθη. Τέτοιοι άνθρωποι που δίνοντας τις προσωπικές τους μάχες με τα δεδομένα των καιρών, επιλέγουν και επιμένουν να δραστηριοποιούνται  να προσφέρουν και να δημιουργούν κάτω από τη σκιά του Ολύμπου, τραγουδώντας και χορεύοντας με τις μούσες.
            

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.