Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015

ΑΝΘΟΦΥΤΕΥΣΗ ΣΤΟ ΠΑΡΚΑΚΙ ΠΛΗΣΙΟΝ ΤΟΥ 1ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ












Οι μαθητές της 3ης τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου μαζί με τις δασκάλες τους προχώρησαν σε ανθοφύτευση του πάρκου που βρίσκεται δίπλα από το σχολείο τους.
Οι μαθητές είχαν προ 2 μηνών ζητήσει από τον Δήμο Δίου – Ολύμπου να «υιοθετήσουν» αυτό το πάρκο. Αίτημα που έγινε δεκτό με χαρά και ικανοποίηση από την Διοίκηση του Δήμου.
Μετά λοιπόν από την κατάλληλη προετοιμασία και οργάνωση από την Αντιδημαρχία Λιτοχώρου, πριν από λίγες ημέρες πραγματοποιήθηκε η ανθοφύτευση που οι μικροί μαθητές τόσο πολύ περίμεναν.
Τα αποτελέσματα της ομαδικής δουλειάς ήταν τουλάχιστον εντυπωσιακά, καθώς η ανθοφύτευση ολοκληρώθηκε σε χρόνο ρεκόρ αλλάζοντας προς το καλύτερο και προσθέτοντας χρώμα στην όψη του πάρκου.
Την προσπάθεια των μαθητών πλαισίωσαν μέλη της Επιτροπής Εθελοντισμού του Λιτοχώρου, ο Αντιδήμαρχος ΔΕ Λιτοχώρου κ. Νικόλαος Λάππας , και η Δημοτική Σύμβουλος κα. Ειρήνη Βακουφτσή.
Ο Δήμος Δίου – Ολύμπου ευχαριστεί θερμά τον κο. Σάββα Αργυρόπουλο για την ευγενική προσφορά των ανθέων που φυτεύφθηκαν.
Σύντομα θα πραγματοποιηθεί στο ίδιο μέρος και φύτευση θαμνωδών φυτών για να ολοκληρωθεί η παρέμβαση στο παρκάκι, ενώ θα τοποθετηθεί και πλακέτα σε ανάθεση «υιοθεσίας» του πάρκου από τους μαθητές της 3ης Δημοτικού.

 Μικρές παρεμβάσεις προσφοράς και εθελοντισμού με την κατάλληλη οργάνωση μπορούν να βελτιώσουν την εικόνα του τόπου μας. Μακάρι να βρουν περισσότερους μιμητές.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.