Δευτέρα 11 Μαΐου 2015

Πλαίσιο δράσης και προετοιμασίας για την διοργάνωση του Olympus Marathon 2015.









Ενόψει της διοργάνωσης του Olympus Marathon 2015, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 9 Μαΐου 2015 στο πρώην Δημαρχείο του Δήμου Δίου-Ολύμπου στην Κονταριώτισσα συνάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου του Olympus Marathon με εκπροσώπους εθελοντικών ομάδων της Πιερίας, οι οποίοι θα συμβάλουν στην περάτωση μιας ακόμα επιτυχούς διοργάνωσης. 

Πιο συγκεκριμένα παρευρισκόμενοι της συνάντησης ήταν, ο Αντιδήμαρχος Δίου Ολύμπου κ. Φώλιος, ο εκπρόσωπος της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας Σοφίας Μαυρίδου κ. Β. Δήμου, εκπρόσωπος της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πιερίας κ. Λ. Παΐζης, εκπρόσωποι της εθελοντικής ομάδας Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Πιερίας, εκπρόσωποι του Συλλόγου Ραδιοερασιτεχνών Πιερίας (ΣΥ.ΡΑ.Π), εκπρόσωποι του ΕΟΣ Δίου, του ΕΟΣ Καρίτσας, του ΕΟΣ Λιτοχώρου, καθώς αντιπροσωπεία των ένθερμων εθελοντών από το Δίον. 

Βασικά θέματα που ανέπτυξε ο Πρόεδρος του Olympus Marathon κ. Αριστείδης Νίκας, ήταν η ασφάλεια των αθλητών σε όλο το μήκος της διαδρομής του αγώνα καθώς και ο σεβασμός στην οικολογική ισορροπία του Ολύμπου. Τα θέματα συζητήθηκαν με δέουσα σοβαρότητα και οργανώθηκαν πλάνα για την καλύτερη διεκπεραίωσή τους.

Στο πλαίσιο της συνάντησης οι εκπρόσωποι κάθε εθελοντικής ομάδας εξέθεσαν τις απόψεις τους για την επίλυση προβλημάτων και ελλείψεων που παρατηρήθηκαν στην περσινή διοργάνωση, πρότειναν εναλλακτικές λύσεις, κατέθεσαν νέες ιδέες για μια αρτιότερη διοργάνωση και τέλος εγγυήθηκαν για ακόμη μια χρονιά να προσφέρουν τη στήριξή τους στον αγώνα για την εύρυθμη υλοποίηση του.

Ο Τομέας Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού του παραρτήματος Κατερίνης θα αναλάβει για ακόμα μια χρονιά το δύσκολο έργο της παροχής πρώτων βοηθειών και διάσωσης προς τους αθλητές του αγώνα, καλύπτοντας την διαδρομή με 80 Εθελοντές Σαμαρείτες. Μάλιστα για πρώτη φορά φέτος επιφορτίζονται με τον σχεδιασμό και την υλοποίηση της κάλυψης του νέου αγώνα 10 χμ., «Ολύμπια Μονοπάτια-jankaea edition” 

Ο Σύλλογος Ραδιοερασιτεχνών Πιερίας θα καλύψει το κομμάτι της επικοινωνίας του αγώνα, ενώ οι υπόλοιπες εθελοντικές ομάδες και Ορειβατικοί Σύλλογοι θα αναλάβουν την πλήρη οργάνωση και υποστήριξη των 12 σταθμών του αγώνα για τις ανάγκες των αθλητών.

Ο «Μαραθώνιος Ολύμπου 2015» συνεχίζει πυρετωδώς τις εργασίες του, ώστε να προσφέρει στους αθλητές και αθλήτριες, Έλληνες και ξένους , στους επισκέπτες και συνοδούς, αλλά και στους λιλιπούτειους αθλητές των παιδικών αγώνων, Olympus Kids και Olympus juniors μια άψογη διοργάνωση αντάξια του ονόματος και της φήμης του μυθικού μας βουνού.






Λιτόχωρο 11/05/2015



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.