Τρίτη 19 Μαΐου 2015

ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΙΚΟ ΤΟ ΠΛΗΘΟΣ ΤΩΝ ΕΙΣΗΓΗΣΕΩΝ ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ "ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΡΕΙΑΣ"




Με προβληματισμό διαβάσαμε την ανακοίνωση για την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Τετάρτη 20-05-2015. Συγκεκριμένα, η ώρα που θα διεξαχθεί η συνεδρίαση (15:00) κρίνουμε πως είναι ακατάλληλη για το γεγονός πως την ώρα αυτή πολλοί από αυτούς που κλήθηκαν να συμμετέχουν θα βρίσκονται στις εργασίες τους .
Το δεύτερο και σημαντικότερο όμως πρόβλημα που εγείρει αρνητικές σκέψεις και ερωτήματα, είναι ο αριθμός των θεμάτων προς συζήτηση.
Τριάντα δύο εισηγήσεις μέσα σε μία συνεδρίαση. Μόνο η ανάγνωση τους και η τοποθέτηση των επικεφαλής των παρατάξεων είναι χρονικά κάτι απροσδιόριστο. Θα μπορούσε να απαντήσει κάποιος πως για αυτό το λόγο γίνεται τόσο νωρίς η συνεδρίαση.
Ας μη γελιόμαστε όμως. Τριάντα δύο εισηγήσεις σε μία και μόνο συνεδρίαση είναι από μόνο του απαγορευτικό. Απαγορευτικό διότι εκ των πραγμάτων κάποια θέματα δεν θα αναπτυχθούν επαρκώς λόγω πίεσης του χρόνου αλλά και λόγω κόπωσης των δημοτικών συμβούλων.
Πρώτιστο καθήκον της δημοτικής αρχής θα πρέπει να είναι η αδιάβλητη τήρηση της διαδικασίας της συνεδρίασης ώστε η κούραση και η πίεση του χρόνου να μην επηρεάζουν την κριτική ικανότητα των συνέδρων.
Ας μας εξηγήσει ο πρόεδρος του Δ.Σ. με ποια κριτήρια πάρθηκε η απόφαση γίνει το Δ.Σ. στις 15:00 με μία τόσο μεγάλη θεματολογία, ενώ θα μπορούσαν τα θέματα να συζητηθούν σε δύο τουλάχιστον συνεδριάσεις σε μία πιο προσιτή ώρα για όλους.
Πεποίθησή μας είναι πως παρόμοιες αποφάσεις «μικραίνουν» τη δημοκρατία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, κάνοντας το Δ.Σ. να έχει τυπικό πλέον ρόλο.
Είναι κοινώς αντιληπτό πως η επιδερμική αντιμετώπιση των θεμάτων που απασχολούν το Δήμο μας δεν κάνει καλό σε κανέναν, εκτός και αν πίσω από την κίνηση αυτή κρύβονται σκοπιμότητες που μόνο αυτοί που πήραν την απόφαση αυτή, γνωρίζουν.
[op6]

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.