Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

Η Ελλάδα σε πρώτο πλάνο την ημέρα της Ευρώπης στο Αλεξάνδρειο


















* ΘΟΔΩΡΗΣ ΖΑΓΟΡΑΚΗΣ: Να συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας στο ευρωπαϊκό στερέωμα και να βαδίσουμε με αισιοδοξία στο αύριο που μας αξίζει.

* OTTO REHHAGEL: Το 2004 απαίτησα από τους επικριτές της Ελλάδας να σωπάσουν και να τη χειροκροτήσουν!

* ΝΙΝΑ ΓΚΑΤΖΟΥΛΗ: Την ευρωπαϊκή συνεργασία να τη διατηρήσουμε με δραστηριότητες και συμφωνίες προς όφελος όλων των λαών της Ευρώπης.

* ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΠΑΣΧΑΛΗΣ: Εμείς οι Έλληνες ως λαός περήφανος και αξιοπρεπής μπορούμε να αντιμετωπίσουμε κρίσιμες καταστάσεις με απαράμιλλο ψυχικό σθένος αντάξιο της ιστορίας και του πολιτισμού που κληρονομήσαμε.


Με την παρουσία του Ευρωβουλευτή και Αρχηγού της Εθνικής Ελλάδας στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου «EURO 2004» κ. Θεόδωρου Ζαγοράκη, του Επίτιμου Πρεσβευτή της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Ελλάδα και προπονητή της Εθνικής Ελλάδας του EURO 2004 κ. Otto Rehhagel αλλά και του Βοηθού Προπονητή κ. Γιάννη Τοπαλίδη, του Προέδρου της Ε.Γ. του Διεθνούς Ιδρύματος Μεγάλου Αλεξάνδρου κ. Διονύση Πασχάλη και των Αντιπροέδρων του Ιδρύματος κ. Επαμεινώνδα Φαχαντίδη και κ. Ιωάννη Καζταρίδη, του Αναπληρωτή Δημάρχου και εκπροσώπου του Δήμου Δίου-Ολύμπου κ. Νίκου Λάππα, του Αντιδημάρχου Δίου-Ολύμπου κ. Διονύσιου Φόλιου, των Βουλευτών Πιερίας κ. Μπέττυς Σκούφα και κ. Κώστα Κουκοδήμου, της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας κ. Σοφίας Μαυρίδου, του Δημάρχου Πύδνας-Κολινδρού κ. Ευάγγελου Λαγδάρη, του Δημάρχου Επιδαύρου κ. Κώστα Γκάτζιου, του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνης κ. Αθανάσιου Λιακόπουλου, της εκπροσώπου του Δημάρχου Κατερίνης κ. Π. Μακρίδου-Παρτσαλίδου, της Προϊσταμένης της Περιφερειακής Υπηρεσίας Τουρισμού Κεντρικής Μακεδονίας κ. Περσεφόνης Τρίχα ως εκπροσώπου της Υπουργού Τουρισμού κ. Έλενας Κουντουρά, του Επίτιμου Πρόξενου της Μάλτας κ. Σινιόρη, του Επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης στο Δ.Σ. Δήμου Δίου-Ολύμπου κ. Γιώργου Φαρμάκη, της πρώην βουλευτού Πιερίας κ. Άννα Μάνη-Παπαδημητρίου, του Προέδρου της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Πιερίας κ. Δημήτρη Ελευθεριάδη, Περιφερειακών Συμβούλων, Δημοτικών Συμβούλων Θεσσαλονίκης, Κατερίνης, Πύδνας-Κολινδρού και Δίου-Ολύμπου, Στελεχών και Μελών Αθλητικών Σωματείων και Ποδοσφαιρικών Ακαδημιών της Πιερίας, Στελεχών και Μελών Πολιτιστικών Συλλόγων της Πιερίας και πλήθους κόσμου, πραγματοποιήθηκε μια υψηλού επιπέδου εκδήλωση για την «Ημέρα της Ευρώπης», στο κατάμεστο Διεθνές Ίδρυμα Μεγάλου Αλεξάνδρου.
Όπως ανέφερε, στην αρχή της εκδήλωσης, η Συντονίστρια της βραδιάς – Δικηγόρος, κ. Ιωάννα Παπαδιαμαντή: «Σήμερα στο Διεθνές Ίδρυμα Μεγάλου Αλεξάνδρου στο παγκόσμιο κέντρο του Ελληνισμού γιορτάζουμε την ημέρα της Ευρώπης  με έναν ξεχωριστό τρόπο, ανακαλώντας στη μνήμη μας τις ιστορικές στιγμές της κατάκτησης του πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου 2004 από την Εθνική Ελλάδος. Διότι ο αθλητισμός ταυτίζεται με τη φυσιογνωμία του λαού μας από την αρχαιότητα και είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με τον ελληνικό πολιτισμό, που αποτελεί αναμφισβήτητα το εφαλτήριο του ευρωπαϊκού πολιτισμού. Οι συντελεστές της Εθνικής Ελλάδας του EURO 2004 με την κατάθεση ψυχής και την ελληνική δεξιότητα και ασίγαστη επιμονή τους πέτυχαν το ακατόρθωτο και ύψωσαν την ελληνική σημαία στο πρώτο βάθρο της Ευρώπης, αποδεικνύοντας με τον τρόπο αυτό ότι ο λαός μας όταν θέλει, μπορεί και πετυχαίνει». Στην συνέχεια, η Συντονίστρια της εκδήλωσης μετέφερε «τους χαιρετισμούς και τα συγχαρητήρια προς τον Πρόεδρο κ. Πασχάλη και το Δ.Σ. του Διεθνούς Ιδρύματος Μ.Αλεξάνδρου, που απηύθυνε από τις Βρυξέλλες ο Εκπρόσωπος Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Μαργαρίτης Σχοινάς, ο οποίος διαβεβαίωσε ότι θα συμμετάσχει σε κάποια από τις επόμενες εκδηλώσεις του Ιδρύματος». Τέλος, η Συντονίστρια επεσήμανε ό,τι η εκδήλωση, όπως και όλες οι εκδηλώσεις του Διεθνούς  Ιδρύματος Μ. Αλεξάνδρου μεταδίδονται διαδικτυακά παγκοσμίως  σε απευθείας σύνδεση.

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ Θ. ΖΑΓΟΡΑΚΗ

Χαιρετίζοντας την εκδήλωση ο Ευρωβουλευτής και Αρχηγός της Εθνικής Ελλάδας Ποδοσφαίρου του 2004 κ. Θεόδωρος Ζαγοράκης ανέφερε τα εξής: «Νιώθω, πραγματικά, ευτυχής για την παρουσία μου στη σημερινή εκδήλωση, εδώ στο Διεθνές Ίδρυμα Μεγάλου Αλεξάνδρου, σ’ αυτό το παγκόσμιο κέντρο του Ελληνισμού.
Σήμερα τιμάμε όλους τους Έλληνες, ανώνυμους και μη, που στήριξαν και στηρίζουνε με την ψυχή τους κάθε σοβαρό βήμα της Ελλάδος. Το δυνατό πνεύμα του ελληνισμού βοήθησε κι εμάς να δώσουμε στη χώρα μας τη δυνατότητα να ανέβει στο πρώτο βάθρο. Οφείλουμε με σεβασμό στην ελληνική ψυχή και στα ιδεώδη του λαού μας να συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας στο ευρωπαϊκό στερέωμα και να βαδίσουμε με αισιοδοξία στο αύριο που μας αξίζει.
Θα ήθελα να πω κι εγώ ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στον κ. Otto Rehhagel που μπορεί μεν να είναι Γερμανός αλλά στις καρδιές μας είναι Έλληνας. Ευχαριστώ πολύ».

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΠΙΤΙΜΟΥ ΠΡΕΣΒΕΥΤΗ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ OTTO REHHAGEL

Ο Επίτιμος Πρεσβευτής της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Ελλάδα και Προπονητής της Ελληνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου του 2004  κ. Otto Rehhagel, ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι πριν από εκείνους τους αγώνες στα γήπεδα της Πορτογαλίας «η Ελλάδα δεν είχε και πάρα πολύ μεγάλη αξία στον ποδοσφαιρικό χάρτη, γι αυτό και δεν μας είχαν πάρει και τόσο σοβαρά οι μεγάλες ποδοσφαιρικές δυνάμεις της Ευρώπης». Αντίθετα, όπως σημείωσε, «εμείς είχαμε την ευκαιρία να μελετήσουμε τους αντιπάλους και ήμασταν πολύ καλά προετοιμασμένοι πάντοτε σε κάθε παιχνίδι».
Επειδή όμως μετά τον ελληνικό θρίαμβο η Ελληνική Ομάδα κατηγορήθηκε από τους αντιπάλους της και από κάποια ευρωπαϊκά μέσα ενημέρωσης ότι έπαιζε αμυντικό και όχι σπουδαίο ποδόσφαιρο, ο κ. Otto Rehhagel επισήμανε ότι η Ελληνική Ομάδα έπαιζε και αμυντικό αλλά και επιθετικό ποδόσφαιρο, με αποτέλεσμα μέσα σε λίγες ημέρες να επικρατήσει σε βάρος άλλων ισχυρών ευρωπαϊκών ομάδων. Γι αυτό, μετά την κατάκτηση του EURO 2004 ζήτησε από τους αντιπάλους και τους επικριτές της Ελλάδας «να σωπάσουν και να χειροκροτήσουν»!

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΒΟΗΘΟΥ ΠΡΟΠΟΝΗΤΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΓΙΑΝΝΗ ΤΟΠΑΛΙΔΗ

 Ο βοηθός προπονητού της Εθνικής Ελλάδας του EURO 2004 στο ερώτημα όλων «πώς έγινε αυτή η επιτυχία» σημείωσε ότι «πριν πάμε στην Πορτογαλία ξέραμε κάτι που δεν το ήξεραν οι άλλοι, ότι είχαμε καλή ομάδα». Ήταν μεγάλη τύχη να έχουμε τέτοιους παίκτες, οι οποίοι έμειναν φίλοι για μια ζωή».

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΑΡΧΗΣ, ΝΙΝΑ ΓΚΑΤΖΟΥΛΗ.

Ακολούθησε διαδικτυακή σύνδεση με τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, υπό την επιμέλεια του Διευθυντή Τεχνολογίας και Επικοινωνίας κ. Νίκου Μυστακίδη, και την συνδρομή του καθ. Πληροφορικής και Σύμβουλου Τεχνολογίας κ. Απόστολου Ντινάκη, κατά την οποία η κ. Γκατζούλη αναφερόμενη στην Ημέρα της Ευρώπης, σημείωσε ό,τι: «Η σημερινή εκδήλωση για την «Ημέρα της Ευρώπης» μάς φέρνει, για ακόμη μια φορά, στον χώρο του Αλεξανδρείου και είναι μια εκδήλωση ιδιαίτερη για όλους μας. Η «Ημέρα της Ευρώπης» δίνει την ευκαιρία να γιορτάσουμε την ειρήνη και την ενότητα στην Ευρώπη.
Η ημερομηνία αυτή σηματοδοτεί την επέτειο της ιστορικής διακήρυξης του Σουμάν, του Γάλλου Υπουργού Εξωτερικών, ο οποίος σε ομιλία του το 1950 πρότεινε μια νέα μορφή πολιτικής συνεργασίας στην Ευρώπη η οποία θα απέτρεπε κάθε ενδεχόμενο νέου πολέμου μεταξύ των ευρωπαϊκών λαών. Αυτή τη συνεργασία πρέπει να τη διατηρήσουμε σαν κόρη οφθαλμού. Και όχι μόνο να τη διατηρήσουμε αλλά και να την επαυξάνουμε και να την εμπλουτίζουμε με δραστηριότητες και συμφωνίες από τις οποίες θα υπάρχει όφελος για όλους τους λαούς της Ευρώπης χωρίς να διακινδυνεύουμε την ιδιαιτερότητα και την πολιτισμική ταυτότητα των λαών μας. Έτσι προστάζουν οι δημοκρατικοί θεσμοί των εθνών.
Θα ήταν παράλειψή μου αν δεν αναφερόμουν στις τελευταίες επιτυχίες του ελληνικού αθλητισμού, στα πλαίσια της Ευρώπης. Μπορεί όλοι μας να βιώνουμε δύσκολες μέρες, όμως ο ελληνικός αθλητισμός, στα πλαίσια της Ευρώπης, όλο και ανεβαίνει. Ο Πρόεδρος της κολυμβητικής ομοσπονδίας Ελλάδας, Δημήτριος Διαθεσόπουλος, αναφερόμενος στη διεξαγωγή του τελικού και τη μεγάλη κατάκτηση του ευρωπαϊκού, είπε: «Αγωνιστικά είμαστε πρωταθλητές στην Ευρώπη. Κι αυτό τα λέει όλα».
Κλείνοντας, θέλω να τονίσω ότι σύμφωνα με τη μυθολογία, η Ευρώπη ήταν Ελληνίδα και όπως διδάσκεται σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης, η Δημοκρατία γεννήθηκε στην Ελλάδα. Ας χαρούμε λοιπόν σήμερα την «Ημέρα της Ευρώπης» στο Αλεξάνδρειο κι ας γιορτάσουμε τον ελληνικό αθλητισμό που διαπρέπει. Συγχαρητήρια στους αθλητές μας του 2004. Καθώς επίσης και θερμά συγχαρητήρια στον κ. Πασχάλη και στο Συμβούλιο για την υλοποίηση μιας ακόμα υψηλού επιπέδου εκδήλωσης Σας ευχαριστώ».

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ Ε.Γ. ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ Μ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΠΑΣΧΑΛΗΣ

Στον σύντομο χαιρετισμό του ο Πρόεδρος της Ε.Γ. του Διεθνούς Ιδρύματος Μ.Αλεξάνδρου κ. Διονύσης Πασχάλης ανέφερε τα εξής: «Εκλεκτοί εκπρόσωποι πάσης Αρχής και εξουσίας. Αξιότιμοι κυρίες και κύριοι. Η σημερινή εκδήλωση σκοπό έχει, όχι μόνο να προασπίσει την ευρωπαϊκή συνείδηση, η οποία συμβάλλει στην παγκόσμια ισορροπία, αλλά και να πιστοποιήσει ότι, εμείς οι Έλληνες ως λαός περήφανος και αξιοπρεπής, μπορούμε να αντιμετωπίσουμε κρίσιμες καταστάσεις με απαράμιλλο ψυχικό σθένος, αντάξιο της ιστορίας και του πολιτισμού που κληρονομήσαμε. Ευχαριστώ».

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΑΡΧΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ

Χαιρετισμούς απηύθυναν εκπρόσωποι Αρχών και Φορέων οι οποίοι εντυπωσιασμένοι από την παρούσα εκδήλωση εξέφρασαν τα θερμά συγχαρητήρια στον Πρόεδρο κ. Πασχάλη και στο Δ.Σ. του Ιδρύματος.
Με πρώτο τον Αναπληρωτή Δήμαρχο και Αντιδήμαρχο Δίου-Ολύμπου κ. Νίκο Λάππα, ο οποίος αφού ευχαρίστησε τους κ. Ζαγοράκη και κ. Rehhagel διότι ανέβασαν την Ελλάδα στον Όλυμπο του παγκόσμιου αθλητισμού, δήλωσε ότι αυτή η επιτυχημένη και σημαντική εκδήλωση, δίνει ζωή στο κτίριο και ταυτόχρονα δίνει ζωή στον τόπο.
 Η εκπρόσωπος της Αναπληρώτριας Υπουργού Τουρισμού κ. Περσεφόνη Τρίχα  αναφέρθηκε στη σημασία του Ελληνικού Τουρισμού.
Η κ. Σοφία Μαυρίδου, Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας και Θεματική Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού, Αθλητισμού και Παιδείας, ευχαρίστησε τους κ. Zαγοράκη και κ. Rehhagel που με τη μεγάλη νίκη τους έκαναν την Ελλάδα υπερήφανη, έδωσαν πνοή και ελπίδα και έγιναν παράδειγμα προς μίμηση.
Από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Δίου-Ολύμπου κ. Διονύσιος Φόλιος δήλωσε ότι αυτή η ωραία διοργάνωση τιμά την περιοχή μας και ανεβάζει το πολιτισμικό επίπεδο σε υψηλό βαθμό. 
Ο Δήμαρχος Πύδνας-Κολινδρού κ. Ευάγγελος Λαγδάρης, εξέφρασε ευχαριστίες στους κ. Zαγοράκη και κ. Rehhagel για την υπερήφανη νίκη της Εθνικής Ελλάδος.
Η Δημοτική Σύμβουλος και Πρόεδρος του Δ.Σ. του Δημοτικού Ωδείου Κατερίνης κ. Π. Μακρίδου – Παρτσαλίδου εκ μέρους του Δημάρχου Κατερίνης κ. Σάββα Χιονίδη χαιρέτισε την εκδήλωση.
Στη συνέχεια, ο Δήμαρχος Επιδαύρου κ. Κώστας Γκάτζιος ιδιαίτερα συγκινημένος που βρισκόταν ανάμεσα σε ανθρώπους που δόξασαν την Ελλάδα, ευχαρίστησε τον κ. Πασχάλη για τη φιλοξενία και για όλη την προσφορά στον τόπο μας και στον Ελληνισμό και του είπε ότι αξίζει το πρώτο κύπελλο για  τη σημερινή εκδήλωση.
Τέλος, ο Επίτιμος Πρόξενος της Μάλτας κ. Σινιόρι δήλωσε εντυπωσιασμένος από την διοργάνωση.

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ κ. ΑΝΔΡΈΑ ΓΑΛΑΝΟΥ

Ο Ομιλητής της βραδιάς, αναφέρθηκε στη θεσμοθέτηση της «Ημέρας της Ευρώπης», στη γέννηση της Ενωμένης Ευρώπης μετά το β΄ παγκόσμιο πόλεμο καθώς και στην ελληνική επιτυχία του 2004, αλλά και στη σημερινή ελληνική και ευρωπαϊκή συγκυρία, επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα, όπως το 2004, με οδηγό την Εθνική Ελλάδος κατέκτησε το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου, θα μπορούσε και σήμερα να επαναλάβει εκείνη την επιτυχία σε όλους του τομείς.

    Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΥ 2004

Για τη μεγάλη ποδοσφαιρική επιτυχία του 2004 μίλησε αρχικά ο Αθλητικογράφος Περικλής Χατζηγιάννης, ο οποίος έκανε ένα σύντομο ταξίδι πίσω στον χρόνο και υπενθύμισε αξέχαστες στιγμές από εκείνον τον ποδοσφαιρικό θρίαμβο που έγινε πρωτοσέλιδο σ’ ολόκληρο τον κόσμο και που έβγαλε τους Έλληνες έξω στους δρόμους για να πανηγυρίσουν.
Όπως ανέφερε, ο θρίαμβος αυτός συντελέστηκε με Αρχηγό τον Θοδωρή Ζαγοράκη, με Προπονητή τον Otto Rehhagel και Βοηθό Προπονητή τον Γιάννη Τοπαλίδη καθώς και με την παρουσία εξαιρετικών Ελλήνων Ποδοσφαιριστών, με αποτέλεσμα η Εθνική Ελλάδας να κατακτήσει το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου «EURO 2004». Ταυτόχρονα με την ομιλία του κ. Χατζηγιάννη παρουσιάζονταν τηλεοπτικά στιγμιότυπα με τις κορυφαίες στιγμές των αγώνων και των πανηγυρισμών της Εθνικής Ελλάδας.

ΤΙΜΗΤΙΚΕΣ ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ

Ο Πρόεδρος κ. Πασχάλης απένειμε τιμητική βράβευση στον κ. Ζαγοράκη και στον κ. Rehhagel γιατί με τη μοναδική επιτυχία τους έκαναν περήφανη την Ελλάδα σε παγκόσμιο επίπεδο, αποδεικνύοντας ότι για την ελληνική ψυχή, τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο. Ο Αντιπρόεδρος του  Ιδρύματος κ. Φαχαντίδης συνεχάρη και βράβευσε τον κ. Τοπαλίδη ενώ ο  έτερος Αντιπρόεδρος του Ιδρύματος κ. Καζταρίδης βράβευσε τον Δήμαρχο Επιδαύρου κ. Γκάτζιο.

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΑΝΩΤΕΡΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΕΡΕΥΝΩΝ THINK TANK ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ

Στη διάρκεια της εκδήλωσης, πραγματοποιήθηκε διαδικτυακή σύνδεση skype με το κέντρο της Ευρώπης, τις Βρυξέλλες,    με την Ανώτερη Διεύθυνση της Υπηρεσίας Ερευνών think tank του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Μαλούτα, η οποία είναι και μέλος της Ένωσης Μακεδόνων Βελγίου.
Η κ. Μαλούτα αφού συνεχάρη τον Πρόεδρο του Αλεξανδρείου κ. Πασχάλη και το Δ.Σ. του Διεθνούς Ιδρύματος για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης, αναφέρθηκε ειδικότερα στον κ. Πασχάλη για το «καταπληκτικό» όπως το χαρακτήρισε «έργο που κάνει, το οποίο μας τιμά όλους». Πρόσθεσε δε ότι οι Μακεδόνες του Βελγίου παρακολουθούν το έργο του Διεθνούς Ιδρύματος Μεγάλου Αλεξάνδρου από την ιστοσελίδα του Ιδρύματος και εξέφρασε την ικανοποίησή της λέγοντας: «Είμαστε υπερήφανοι που γίνεται αυτή η καλή δουλειά από την Ελλάδα».
Τέλος, απευθυνόμενη προς τους κυρίους Ζαγοράκη και Rehhagel μίλησε με θαυμασμό για το κατόρθωμα του 2004 λέγοντας: «Σας στέλνουμε τις ευχαριστίες μας και την ευγνωμοσύνη μας, διότι απόψε μάς γυρίσατε 11 χρόνια πίσω, σ’ εκείνο το καλοκαίρι του 2004 όπου κλαίγαμε όλοι από συγκίνηση, που μας κάνατε τόσο περήφανους που είμαστε Έλληνες, διότι αποδείξατε ότι μπορούμε να είμαστε οι καλύτεροι μέσα στους καλύτερους»!

ΤΟ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΒΡΑΔΙΑΣ

Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα της εκδήλωσης υπό την επιμέλεια του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Ιδρύματος κ. Ευθύμη Μαυρίδη, ξεκίνησε με την Ιταλική χορωδία σε έργα ιταλών και ξένων συνθετών από την Αναγέννηση μέχρι σήμερα, άριες από όπερες, οπερέτες, και δημοτικά παραδοσιακά ιταλικά τραγούδια. Στη συνέχεια η Γαλλόφωνη Χορωδία παρουσίασε  τραγούδια στη γαλλική και την ελληνική γλώσσα, καθώς και αποσπάσματα από όπερες και οπερέτες σε στίχους των L. Aragon, Ν. Γκάτσου, Γ. Σεφέρη  σε μουσική, μεταξύ άλλων, των J. P. Rameau, W. A. Mozart, J. Offenbach, G. Auric και Μ. Χατζιδάκι, υπό τη διεύθυνση του κ. Gil GourdierLeroy.
Κατόπιν η χορωδία της Επιδαύρου, μιας πόλης σύμβολο πολιτισμού υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού, μαέστρου κ. Θεοδόση Αντωνιάδη παρουσίασε κομμάτια με ακούσματα από τη σύγχρονη ελληνική μελοποιημένη ποίηση.
Τέλος την βραδιά έκλεισε η Δημοτική Χορωδία Δ.Δίου-Ολύμπου «Ιωάννης Σακελλαρίδης» υπό τη διεύθυνση του κ. Ευθύμη Μαυρίδη με τραγούδια ελληνικού και ευρωπαϊκού κλασσικού ρεπερτορίου.

Τηλ: +302352021000


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.