Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

Το Σάββατο 30 Μαΐου στο Πολυκλαδικό ΧΟΡΩΔΙΑΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ



Με τη συμμετοχή τεσσάρων χορωδιών πραγματοποιείται το Σάββατο 30 Μαΐου 2015 στο πλαίσιο των εκδηλώσεων των φετινών « Εαρινών Ημερών Μουσών » που διοργανώνει η Εστία Πιερίδων Μουσών Κατερίνης, μια αξιόλογη μουσική συναυλία.
Πρόκειται για τη ΧΟΡΩΔΙΑΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ των χορωδιών του Συλλόγου «Μακρυγιάννης» Άρτας, της Δημοτικής της Έδεσσας και δύο χορωδιακών σχημάτων της Εστίας Πιερίδων Μουσών Κατερίνης, της τετράφωνης και της «de profudis».
Αναμφίβολα θα είναι μια βραδιά χορωδιακής πανδαισίας, διανθισμένης με τα ποιοτικότερα ακούσματα όπως ιδανικά θα τα παρουσιάσουν τα τέσσερα προαναφερόμενα σύνολα.
Η χορωδία της Ε.Π.Μ. Κατερίνης υλοποιώντας τη φιλοσοφία για συνεργασία και ανταλλαγή χορωδιακών και όχι μόνο συναντήσεων, επιθυμεί να προσφέρει στο Πιερικό κοινό υψηλού επιπέδου και κύρους εκδηλώσεις.
Με τον Αρτινό σύλλογο « ο Μακρυγιάννης», η χορωδία και γενικότερα η Εστία ξεκίνησαν το τελευταίο χρόνο σειρά πολιτιστικών επαφών με απαρχή την παρουσίαση στις 8 Νοεμβρίου 2014 στην Άρτα του ιστορικού-λαογραφικού και μουσικού αφιερώματος για τα 200 χρόνια από την ίδρυση της Φιλικής Εταιρείας, εκδήλωση που συγκίνησε και ενθουσίασε την κοινωνία της Ηπειρωτικής πόλης. Η συνύπαρξη θα συνεχισθεί με κοινή συναυλία το φετινό καλοκαίρι στην Αρχαία Πύδνα.
Με τη χορωδία του Δήμου Έδεσσας η ΧΟΡΩΔΙΑΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ του Σαββάτου 30 Μαΐου 2015 αποτελεί το ξεκίνημα σειράς συνεργασιών, με γνώμονα την προσφορά στο φιλοθεάμον κοινό πολυποίκιλων μουσικών ακουσμάτων.
Η ΧΟΡΩΔΙΑΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ θα φιλοξενηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του 2ου και 5ου ΓΕΛ Κατερίνης (πρώην πολυκλαδικό) με ώρα έναρξης στις 9 το βράδυ και με ελεύθερη είσοδο.
Την καλλιτεχνική ευθύνη της εκδήλωσης αλλά και των χορωδιών της Ε.Π.Μ. Κατερίνης έχει ο μαέστρος Ευθύμιος Μαυρίδης, ενώ την οργάνωση ανέλαβε η εφορεία χορωδίας με επικεφαλής την έφορο Ειρήνη Βενετσάνου. Συνδιοργανωτής ο Ο.Π.Π.Α.Π. του Δήμου Κατερίνης.



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.