Τετάρτη 27 Μαΐου 2015

Στις 26 Απριλίου, στο κλειστό γυμναστήριο Κολινδρού, πραγματοποιήθηκε με εξαιρετική οργάνωση και επιμέλεια, η 1η χορωδιακή συνάντηση, που διοργάνωσε η Μικτή Χορωδία "ΑΛΕΞΗΣ ΖΟΡΜΠΑΣ" της Δημοτικής Κοινότητας Κολινδρού.


        Η συμμετοχή του Τμήματος Καντάδας της Δημοτικής Χορωδίας << Ι. ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΔΗΣ >> του  Δήμου Δίου Ολύμπου, σηματοδότησε στην όλη  εκδήλωση, την αγάπη  των διοργανωτών και των παρευρισκομένων  για το είδος αυτό της χορωδιακής μουσικής.
        Με την άριστη επιλογή  των κομματιών  που ακουστήκαν, οι κανταδόροι του Λιτοχώρου μας ταξίδεψαν στην Επτανησιακή, και την Αθηναϊκή κουλτούρα .Οι άψογα εναρμονισμένες φωνές, υπό τους ήχους του βιολιού από την κυρία Μαρίκα Φωτοπούλου, ακορντεόν ,από τον κύριο Βαγγέλη Μπουσμαλή, και κιθάρας από τον κύριο Γιώργο Μπελογιάννη , μάγεψαν  το κατάμεστο από κόσμο Στάδιο του Κολινδρού.
        Η διεύθυνση και η ενορχήστρωση των κομματιών, από τον μαέστρο του τμήματος, εκπαιδευτικό  μουσικολόγο, Γιώργου Μπελογιάννη ,ο οποίος δεν παύει να μας εκπλήσσει ευχάριστα σε κάθε εκδήλωση , με το ταλέντο, την επιστημονική μουσική κατάρτιση, και την δεξιοτεχνία του στα μουσικά  δρώμενα, όπλισαν το νου και την καρδιά, με συναισθήματα και μελωδίες,  που χρόνια τώρα  οι ευαίσθητες ψυχές σιγοτραγουδούν με  νοσταλγία. 
        Η αμείωτη αγάπη και η επιμονή  των 22 επιλεγμένων φωνών  του τμήματος, αναζωπυρώνουν την αξία της κανταδώρικης μουσικής, και την  καθιερώνουν πανελλαδικά, και όχι μόνο, ως το είδος που αποτελεί τον κορμό της ελληνικής παράδοσης και κουλτούρας.
        Το απερχόμενο Δ.Σ. της Δημοτικής Χορωδίας, πάντα με την αστείρευτη  βοήθεια και αρωγή ,του Δήμου Δίου Ολύμπου, στήριξε την προσπάθεια αυτή με μεγάλη επιτυχία.      
        Ευχόμαστε και ελπίζουμε, και το νέο Δ.Σ να ακολουθήσει τα χνάρια του, ώστε το ιδιαίτερο αυτό είδος μουσικής, να έχει την υπόσταση και το κύρος που του αξίζει και στο μέλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.