Τετάρτη 20 Μαΐου 2015

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία εγγραφών για τον 12ο Olympus Marathon.


Ολοκληρώθηκε η διαδικασία εγγραφών για τον 12ο Olympus Marathon, τον κορυφαίο διεθνή αγώνα ορεινού τρεξίματος 44 χιλιομέτρων και 3.200 θετικής υψομετρικής στην Ελλάδα, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί στον Όλυμπο, το βουνό των θεών, στις 28 Ιουνίου 2015.
Συνολικά 700 αιτήσεις συμμετοχής έχουν γίνει δεκτές μετά και από την λήξη της προθεσμίας των εγγραφών των συμμετεχόντων από χώρες του εξωτερικού. Οι φετινές εγγραφές συνοδεύτηκαν με ρεκόρ αριθμού αιτήσεων από κατοίκους της Ελλάδας.
Στην εκκίνηση του ΟΜ 2015 θα σταθούν 89 ξένοι αθλητές από 18 χώρες του κόσμου. Πολυπληθέστερη χώρα σε συμμετοχές, για μια ακόμα φορά η χώρα της Ρουμανίας (με 35 συμμετέχοντες).
Στους συμμετέχοντες του ΟΜ 2015 ξεχωρίζουν ο νικητής του ΟΜ 2013 και 2014,  Δημήτρης Θεοδωρακάκος (της Salomon Hellas), ο κάτοχος του ρεκόρ διαδρομής, Ισπανός HERNANDEZ GISPERT Jessed, ο 2ος νικητής του ΟΜ 2014 Γιάτσεκ Μπόγκοτς (της Kassimis TrainingInov8), ο 3ος νικητής του ΟΜ 2014, ο Ρουμάνος BOSTAN Adrian Alexandru (της ομάδας EcoMarathon), καθώς και ο Νίκος Καλοφύρης (της The North Face), ο οποίος θα σταθεί για 12η φορά στην εκκίνηση του αγώνα. Στον αγώνα αναμένεται να πρωταγωνιστήσει και ο νικητής του Χειμωνιάτικου Ενιπέα 2014 Διαλεκτός Γιώργος (της Salomon Hellas).
Μεταξύ των γυναικείων συμμετοχών ξεχωρίζουν τα ονόματα των τριών πρώτων νικητριών του ΟΜ 2014. Συγκεκριμένα, της 1ης νικήτριας, Kozareva Hristina (της Salomon Bulgaria), της 2ης νικήτριας  Μαρίας Μαλάϊ (της Salomon Hellas), και της 3ης νικήτριας Καλογήρου Μάρας (της Fifth Element). Αξιόλογη συμμετοχή της Ιρένας Μαλιμπόρσκα – Κυριάκου, η οποία θα σταθεί για 12η φορά στην εκκίνηση του αγώνα! Στον αγώνα αναμένεται να πρωταγωνιστήσει και η νικήτρια του Χειμωνιάτικου Ενιπέα 2014Ξένια Καζιμίροβα (της Kasimis TrainingInov8).
Μεγάλος χορηγός του αγώνα, η εταιρία SΑLOMON, προσφέροντας στους συμμετέχοντες του ΟΜ 2015 το φετινό αναμνηστικό τεχνικό μπλουζάκι. Παράλληλα, η εταιρία θα κάνει έντονα αισθητή την παρουσία της στον αγώνα, μιας και θα παραβρεθεί σε αυτόν σύσσωμη η ομάδα της Salomon Hellas, αποτελούμενη από τους Δημήτρη Θεοδωρακάκο (νικητή του ΟΜ 2013 και 2014), Νίκο Κωστόπουλο, Αλέξανδρο ΦωτιάδηΝίκο Σιδερίδη, Γιώργο Διαλεκτό, Σλάβομιρ Μάτρα και Μαρία Μάλαι.
Επίσης, ο έτερος μεγάλος χορηγός του αγώνα, το εξειδικευμένο κατάστημα δρομικών ειδών  Runner Store. θα βρίσκεται στην έκθεση, όλο το τριήμερο των εκδηλώσεων, ώστε οι φίλοι του Olympus Marathon να μπορέσουν να γνωρίσουν όλη τη γκάμα των προϊόντων του καταστήματος  στο περίπτερο “Runner Store” που θα φιλοξενείται στην έκθεση προϊόντων της διοργάνωσης. Στο πλαίσιο της Μεγάλης Χορηγίας, το κατάστημα Runner Store  θα φιλοξενήσει την διοργάνωση του Olympus Marathon 2015, στην Αθήνα (Golden Hall-Λεωφόρος Κηφισίας 37Α) στις 3 Ιουνίου, για συνέντευξη τύπου καθώς και την κλήρωση των 30 θέσεων για τον 12ο Olympus Marathon.
Για 6η συνεχόμενη χρονιά η εταιρία BUFF βρίσκεται στο πλευρό του Olympus Marathon  ως χορηγός, προσφέροντας σε όλους τους συμμετέχοντες του αγώνα το Limited Edition Original Buff  που σχεδιάστηκε αποκλειστικά για αυτούς.   
Η εταιρία PΟWER BAR (Αφοί Δημητριάδη) για 6η συνεχόμενη χρονιά θα καλύψει τις ενεργειακές ανάγκες των συμμετεχόντων, προσφέροντας τα υψηλής ποιότητας ενεργειακά gel  που θα βρίσκονται σε τρεις σταθμούς τροφοδοσίας.
Η Εταιρία «Σ. ΜΕΝΤΕΚΙΔΗΣ Α.Ε.» ΦΥΣΙΚΟ ΜΕΤΑΛΛΙΚΟ ΝΕΡΟ "ΔΙΟΣ" που εδρεύει στην Καρίτσα Πιερίας, στηρίζει για ακόμη μία χρονιά έμπρακτα τη διοργάνωση ως χορηγός και θα προμηθεύσει με φυσικό μεταλλικό νερό όλους τους συμμετέχοντες.
Οι Βιολογικές ενεργειακές μπάρες Solo Energy Bars θα καλύψουν τις ενεργειακές ανάγκες των συμμετεχόντων στον κεντρικό σταθμό του αγώνα, στα Πριόνια.
Φρούτα της εταιρίας Proto Α.Ε. του κ. Νίκου Πρωτοφανούση θα υπάρχουν στον τερματισμό για όλους τους αθλητές.
Η εταιρία ΛΕ.ΠΟ.ΓΚΑ. θα δροσίσει με αναψυκτικά τους αθλητές όλων των αγώνων στο χώρο του τερματισμού.
Πιστές στο καθιερωμένο ραντεβού τους με τους αθλητές την τελευταία Κυριακή του Ιουνίου θα είναι όλες οι εθελοντικές ομάδες που προσφέρουν τα τελευταία χρόνια, τις πολύτιμες υπηρεσίες τους, στους συμμετέχοντες του ΟΜ, όχι μόνο κατά την διάρκεια του αγώνα, αλλά και πριν από αυτόν: Το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών & Ναυαγοσωστών Κατερίνης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, το οποίο θα βρίσκεται σε καίρια σημεία της διαδρομής, ο Σύλλογος Ραδιοερασιτεχνών Κατερίνης, οι Ορειβατικοί Σύλλογοι Λιτοχώρου, Καρίτσας, Λεπτοκαριάς, Βροντούς και Δίου, η Ένωση εθελοντών πυροσβεστών του Δίου και ο Σ.Δ.Υ. Θεσσαλονίκης.
Για μια ακόμη χρονιά η διοργάνωση του Olympus Marathon πραγματοποιείται με την αρωγή της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας και της Δημοτικής Επιχείρησης Ανάπτυξης Δήμου Δίου – Ολύμπου.
 
Από την οργανωτική επιτροπή του ΟΜ 2015

Λιτόχωρο, 19/05/2015

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.