Τρίτη 28 Απριλίου 2015

Ο Χάρης Τζαμακλής για τη δασοπροστασία και την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου


Ερώτηση για τη δασοπροστασία και την 
έναρξη της αντιπυρικής περιόδου

Ο βουλευτής Πιερίας Χάρης Τζαμακλής συνυπέγραψε μαζί με άλλους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ερώτηση προς το Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας σχετικά με τη δασοπροστασία εν όψει της έναρξης της αντιπυρικής περιόδου.
Οι πολιτικές των προηγουμένων ετών έπληξαν σημαντικά το φυσικό περιβάλλον, τον φυσικό πλούτο και τα δάση μας. Η χώρα έχει ανάγκη από μια σύγχρονη δασική πολιτική προς όφελος της κοινωνίας, που θα δίνει έμφαση και προτεραιότητα στην προστασία του δασικού περιβάλλοντος ως δημόσιου συλλογικού αγαθού. Η ολοκλήρωση και ανάρτηση των δασικών χαρτών, σύμφωνα με τις πρόσφατες δηλώσεις του Αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος, αποτελεί άμεση προτεραιότητα του Υπουργείου. Πρόκειται για ουσιαστικό μέτρο που θα ενισχύσει σε μεγάλο βαθμό τη δασοπροστασία.

Δεδομένου ότι για τον ΣΥΡΙΖΑ το φυσικό περιβάλλον δεν συνιστά «κόστος», αλλά στρατηγική επιλογή για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής όλων μας, ερωτάται ο κ. Υπουργός σχετικά με τον άμεσο σχεδιασμό, το προσωπικό και τα κονδύλια, που πρόκειται να διατεθούν για την αντιπυρική περίοδο που ξεκινά.  

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.