Παρασκευή 24 Απριλίου 2015

Ο Χάρης Τζαμακλής για το νομοσχέδιο της Δημόσιας Διοίκησης.


«Βάλλει ευθέως κατά της καρδιάς του πελατειακού κράτους, που με μεγάλη μαεστρία και πολύ «κόπο» δομήθηκε διαχρονικά για εξυπηρέτηση συμφερόντων»
Ο Χάρης Τζαμακλής μιλώντας, στις 22 Απριλίου 2015, στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, που επεξεργάζεται το νομοσχέδιο για τη Δημόσια Διοίκηση, ανέφερε:
«…Αισθάνομαι χαρά και τιμή που αξιώθηκα σήμερα να εισφέρω στην επεξεργασία και στην υπερψήφιση, αυτού του σχεδίου νόμου, για τον αναγκαίο εκδημοκρατισμό και τον, επίσης, αναγκαίο εξορθολογισμό της δημόσιας διοίκησης.
  • Για τη νέα, σύμφωνη με το Σύνταγμα, ρύθμιση του θεσμού της επίταξης προσωπικού υπηρεσιών.
  • Για τις αλλαγές το πειθαρχικό δίκαιο και την, επιτέλους, εισαγωγή του τεκμηρίου αθωότητας.
  • Για την προσπάθεια ομαλοποίησης της λειτουργίας της δημόσιας διοίκησης, μέσα από θεσμούς που αναβαθμίζουν τα δικαιώματα των υπαλλήλων, αλλά και μέσα από την άρση των εις βάρος τους αδικιών, από τις μνημονιακές πολιτικές.
  • Για την καθιέρωση και επέκταση των δικαιωμάτων των πολιτών, έναντι της διοίκησης. Για τη θέσπιση μέτρων και ρυθμίσεων καταπολέμησης της γραφειοκρατίας, ιδίως της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης.»





 Μπορείτε να δείτε εδώ την ομιλία του Χάρη Τζαμακλή στην Επιτροπή για το νομοσχέδιο Δημόσιας Διοίκησης στις 23 Απριλίου 2015.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.