Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015

Ανοιχτή Συνεδρίαση Δ.Σ.της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας στον Πλαταμώνα.




Πραγματοποιήθηκε  στο ξενοδοχείο Royal Palace στον Πλαταμώνα η τακτική μηνιαία συνεδρίαση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας, με τη συνακρόαση και συμμετοχή πολλών συναδέλφων - μελών της Ένωσης που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή του Πλαταμώνα, των Νέων Πόρων, Ν. Παντελεήμονα και Σκοτίνας. Η συνάντηση αυτή εγκαινιάζει  έναν καινοτόμο τρόπο λειτουργίας του νέου Διοικητικού Συμβουλίου, που εξασφαλίζει αμφίδρομη επικοινωνία, σύσφιξη των σχέσεων συνεργασίας μεταξύ των συναδέλφων, συλλογικότητα και ευρύτερη συμμετοχή στη λήψη αποφάσεων.
Καλωσορίζοντας τους επαγγελματίες του τουρισμού η  Πρόεδρος  κα Ευαγγελία Ξυπτερά - Λάμπρου τόνισε πόσο σημαντικό είναι να υπάρχει αμοιβαία πληροφόρηση για τα τεκταινόμενα στο τουριστικό γίγνεσθαι, ενημέρωσε τους συναδέλφους για τη συνάντηση με τον Δήμαρχο Δίου – Ολύμπου (γαλάζιες σημαίες, info kiosk, οργάνωση των παραλιών, τέλη παρεπιδημούντων, καθαριότητα,  κλπ), καθώς και για την συμμετοχή της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας σε πέντε τουριστικές εκθέσεις για το έτος 2015 (Κωνσταντινούπολη, Σόφια, Βελιγράδι, Βουδαπέστη και Βουκουρέστι) και προσκάλεσε όλους τους συναδέλφους  να συμμετέχουν  στις εκθέσεις αυτές
Ο αντιπρόεδρος της ΄Ένωσης κ. Ζώβας Γεώργιος ζήτησε την  συνεργασία σε κάθε επίπεδο για την αντιμετώπιση των βασικών προβλημάτων της περιοχής όπως η  καθαριότητα και η δημιουργία έργων υποδομής για την στήριξη του τουρισμού (κατασκευή ράμπας για τα άτομα με ειδικές ανάγκες) κ.α.
Ο Γεν. Γραμματέας κ. Ηρακλής Τσιτλακίδης ενημέρωσε τους συναδέλφους για θέματα σχετικά με την ένταξη στο ειδικό καθεστώς μειωμένου συντελεστή ΕΝΦΙΑ των ξενοδοχείων,  και την σύναψη συμβολαίων με ξένους tour operator εκτός ΕΕ, τα οποία τέθηκαν στην πρόσφατη συνάντηση του νέου ΔΣ της Ε.ΞΕ.Π με τον Διευθυντή της ΔΟΥ Κατερίνης.
Ο ταμίας της Ένωσης κ. Λαλούμης Νικόλαος αναφέρθηκε σε θέματα συμβολαίων allotment καθώς και την δυνατότητα κατάθεσής τους στην οικεία ΔΟΥ, καθώς και για τα θέματα οφειλομένων τελών παρεπιδημούντων στον αντίστοιχο Δήμο.  
Επίσης προτάθηκε η εκπροσώπηση της Ε.ΞΕ.Π σε  κάθε τοπικό προορισμό έτσι ώστε να υπάρχει ταχύτερη ενημέρωση και αντιμετώπιση πιθανών προβλημάτων, πρόταση που έτυχε της καθολικής αποδοχής των παρευρισκομένων.  Έτσι, εκπρόσωποι στον Πλαταμώνα ορίστηκαν οι κύριοι Γεωργιάδης Ιωάννης και Μπόζας Στέλιος, στους Νέους Πόρους  ο κ. Τοπαλίδης  Δημήτριος και στον Νέο Παντελεήμωνα ο κ. Δρούγκας Αθανάσιος  οι οποίοι  από την πλευρά τους δεσμεύτηκαν για κάθε δυνατή προσπάθεια προς  τον σκοπό αυτό.
Συζητήθηκαν και άλλα θέματα που άπτονται του τουρισμού, όπως η δημιουργία τουριστικού οδηγού για κάθε περιοχή (πρόταση του κ. Δρούγκα Αθανάσιου), η χαρτογράφηση και πιστοποίηση ορεινών μονοπατιών της περιοχής Άνω Σκοτίνας, Άνω Πόρων και Παλαιού  Παντελεήμωνα (πρόταση του κ.  Γουλάρα Γεώργιου και της κ. Ρουμπιέ Μαρίας)  καθώς και άλλα θέματα γενικότερης τουριστικής ανάπτυξης. Η συνάντηση έληξε με το ελπιδοφόρο μήνυμα της συνεργασίας και τη συμφωνία για τακτικές συναντήσεις.
Η Ε.ΞΕ.Π θα ήθελε να ευχαριστήσει τη διεύθυνση και το προσωπικό του ξενοδοχείου ROYAL PALACE για την διάθεση της αίθουσας και την θερμή τους φιλοξενία.


Για το ΔΣ

Η πρόεδρος                                                                           Ο Γεν. Γραμματέας

Ευαγγελία  Ξυπτερά – Λάμπρου                                          Ηρακλής Τσιτλακίδης







[op7]

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.