Σάββατο 28 Μαρτίου 2015

ΜΙΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΑΤΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΑΙ ΣΤΟ ΛΙΤΟΧΩΡΟ ΠΙΕΡΙΑΣ





Στα τέλη του 2014 μας έγινε η πρόταση και στην αυγή του 2015 μετά τη χειμερία νάρκη, συστάθηκε με απευθείας ανάθεση από την παγκόσμια κοινότητα διατροφολόγων-διαιτολόγων πενταμελής ειδική επιτροπή με έδρα το Λιτόχωρο και κωδική ονομασία «η φύση εκδικείται». Σκοπός της επιτροπής είναι η έρευνα και καταγραφή των διατροφικών ανακολουθιών στο πέρασμα των χρόνων σε διάφορες περιοχές του ελλαδικού χώρου, και πως αυτές επηρεάζουν τον σύγχρονο άνθρωπο. Η επιτροπή αποτελείται από:

Πρόεδρος: Μπύρος Μιχάλης (γνωστός και ως «Λίβας»)
Αντιπρόεδρος: Ζαχουδάνης Κώστας (γνωστός και ως «Πριονοκορδέλα»)
Μέλος με ειδικότητα στην ψυχολογία του σφαγίου: Γκασδόγκας Αποστόλης (γνωστός και ως «Χείμαρρος») 
Μέλος με ειδικότητα στη μεσογειακή διατροφή: Σπηλιώτης Θέμης (γνωστός και ως «Λαίλαπα»)
Μέλος με ειδικότητα «ταΐζω τις πάπιες»: Γερολιόλιος Βασίλης (γνωστός και ως «κόκορας»)

Η επιτροπή αναλογιζόμενη την ευθύνη απέναντι στην παγκόσμια κοινότητα, αλλά και υπό το ειδικό βάρος του σοβαρού σκοπού που υπηρετεί (μην δείτε τη λέξη βάρος, αμέσως να σχολιάσετε…) ξεκίνησε τις δραστηριότητές της στην ευρύτερη περιοχή του δήμου Δίου – Ολύμπου και συγκεκριμένα στο Λιτόχωρο. Πρώτη επίσκεψη στο Καφέ ΡΟΔΟΝ, όπου ο ιδιοκτήτης κ. Παπακωνσταντίνου Παναγιώτης (γνωστός και ως «Πλατειάρχης Παναής») προχώρησε στο απονενοημένο διάβημα που φαίνεται στις φωτογραφίες θέλοντας να ξεκάνει την επιτροπή και ιδίως τον Πρόεδρό της… όπως όμως φαίνεται στις ίδιες φωτογραφίες η προσπάθειά του απέτυχε παταγωδώς καθώς όχι μόνο ανταποκριθήκαμε στην πρόκληση, αλλά επιπλέον γευτήκαμε το εξαιρετικό γλυκό της συνεργάτιδός του κ. Ελένης Τρυπολόγου…!

Η επιτροπή θα συνεχίσει τις εργασίες της στο Λιτόχωρο, ενώ μετά το Πάσχα αναμένεται να ξεκινήσουν οι εξορμήσεις και στα υπόλοιπα δημοτικά διαμερίσματα του διευρυμένου δήμου μας.
Τα αποτελέσματα της έρευνας θα παρουσιαστούν σε ειδική εκδήλωση στο τέλος του χρόνου, στα πλαίσια ενός συμποσίου στην έδρα της επιτροπής στο Λιτόχωρο, ενώ παράλληλα θα εκδοθούν και σε δερματόδετη πολύτομη έκδοση, τα έσοδα από την πώληση της οποίας θα παρακρατηθούν από την επιτροπή!!!
[op7]

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.