Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015

ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ: Tη Δευτέρα να υπάρξει συμφωνία.

Tη Δευτέρα να υπάρξει συμφωνία
Απαντώντας σε ερώτηση της ΝΕΡΙΤ σχετικά τα αποτελέσματα της χθεσινής συνόδου Κορυφής, ο επικεφαλής του Ποταμιού έκανε την ακόλουθη δήλωση:
“Αν ο Πρωθυπουργός ειλικρινά πιστεύει όλα αυτά, που είπε στη συνέντευξη τύπου για τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις, εμείς είμαστε στο πλευρό του. Αρκεί βέβαια κάποια στιγμή να πούμε συγκεκριμένα ποιες είναι αυτές οι μεταρρυθμίσεις. Και επειδή κάποιοι στην Αθήνα έχουν ήδη αρχίσει να μουρμουράνε και να δυσανασχετούν, καλούμε τον κύριο Τσίπρα να μη διστάσει και να μη φοβηθεί. Η Κοινοβουλευτική δύναμη του Ποταμιού είναι εδώ για να στηρίξει τις μεγάλες αλλαγές, που έχει ανάγκη η κοινωνία μας. Το σημαντικό είναι τη Δευτέρα να υπάρξει συμφωνία και να ριχτούμε όλοι στη δουλειά.”

Δείτε 
εδώ βίντεο με τη δήλωση του Σταύρου Θεοδωράκη.
Ερώτηση βουλευτών του Ποταμιού για την προβληματική λειτουργία του ΧΥΤΑ Μαυροράχης
Ερώτηση για την προβληματική λειτουργία του ΧΥΤΑ Μαυροράχης στην περιοχή της Ασσήρου του Λαγκαδά και τους κινδύνους που αυτή ενέχει για τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον κατέθεσαν οι βουλευτές του Ποταμιού Κατερίνα Μάρκου (Β’ Θεσσαλονίκης) και Γιώργος Αμυράς (Β’ Αθηνών) προς τους Υπουργούς Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος & Ενέργειας και Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης.
Ο ΧΥΤΑ λειτουργεί με βάση Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών όρων (ΑΕΠΟ), η οποία δεν έχει αναθεωρηθεί από το 2008, παρόλο που, εν τω μεταξύ, ο όγκος των απορριμμάτων έχει αυξηθεί επικίνδυνα. Παράλληλα, δεν έχει προχωρήσει ακόμα η συνολική επικαιροποίηση του Περιφερειακού Σχεδιασμού Διαχείρισης Αποβλήτων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας που ισχύει από το 2005.

Διαβάστε περισσότερα
εδώ.

Μ. Κύρκος: H FRONTEX δεν είναι η λύση αλλά πρέπει να ενισχυθεί μέχρι η Ε.Ε. να διατυπώσει μεταναστευτική πολιτική

 
Παρέμβαση του επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ποταμιού στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στη συζήτηση στην Ολομέλεια στο Στρασβούργο με θέμα: «Η μελλοντική πορεία για τη Frontex και την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Υποστήριξης για το Άσυλο».
«Είναι τραγική σύμπτωση που σήμερα, τη στιγμή που συζητούσαμε για τη FRONTEX είχαμε και το φρικτό συμβάν στις ακτές της Λιβύης; Δυστυχώς όχι. Οποιαδήποτε μέρα και να κάναμε τη συζήτηση άνθρωποι θα ήταν στη θάλασσα διακινδυνεύοντας ή και χάνοντας τη ζωή τους προσπαθώντας να φτάσουν στις ακτές της Ευρώπης».

Διαβάστε περισσότερα
εδώ.

Η Ελλάδα είναι στρατηγικός εταίρος της Κίνας και ο πιο στενός μας φίλος μέσα στην ΕΕ

 
“Η Ελλάδα είναι στρατηγικός εταίρος της Κίνας και ο πιο στενός μας φίλος μέσα στην ΕΕ” διαβεβαίωσε τον Σταύρο Θεοδωράκη ο Πρέσβης της Κίνας κ. Zou Xiaoli.
O επικεφαλής του Ποταμιού επισκέφτηκε σήμερα τον Πρέσβη της Κίνας στην Αθήνα για να συζητήσουν θέματα που απασχολούν τις δύο χώρες. Η συνάντηση κράτησε μία ώρα και οι δύο άντρες είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις για τις εμπορικές σχέσεις, τις επενδύσεις που έχουν γίνει ή πρόκειται να γίνουν στη Ελλάδα από κινέζικες εταιρίες αλλά και τη στρατηγική σχέση φιλίας και συνεργασίας των δύο χωρών».

Δείτε περισσότερα εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.