Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ

                       
                       
ΜΑΤΩΜΕΝΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑ
 Λίγα λόγια για το βιβλίο

Όλη η ζωή της Κατερίνας ήταν στρωμένη με ματωμένα τριαντάφυλλα. Έτσι είχε προστάξει η μοίρα.
Ήταν Άνοιξη του 1893 όταν την ερωτεύτηκε ο Ανέστης. Οι δικοί του ανένδοτοι δεν την ήθελαν γιατί ήταν ορφανή. Τα λόγια που ειπώθηκαν έγιναν βαριές κατάρες. Έμεινε μόνη με τη μυρωδιά του νυφικού ακόμη νωπή, να κλαίει για την απόρριψη και την εγκατάλειψή.
Και ύστερα ήρθε ο Μεγάλος Πόλεμος. Απρίλιος του 1917. Οι Τούρκοι είχαν στενέψει τον κλοιό γύρω από τους Έλληνες και η ιστορία έδειχνε το σκληρό της πρόσωπο. Η οικογένεια της Κατερίνας εγκατέλειψε το Νεοχώρι* και μαζί με χιλιάδες άλλους Μικρασιάτες εξορίστηκαν στα βάθη της Τουρκίας.
Οι απώλειες πολλές, τα δάκρυα αστείρευτα. Μετά την ανακωχή η Κατερίνα επέστρεψε σπίτι της. Όταν έφτασαν τα νέα για την αποβίβαση του Ελληνικού Στρατού στη Σμύρνη, όλοι ρίγησαν, ελπίζοντας για ένα καλύτερο αύριο.
Όμως για άλλη μια φορά η ιστορία τους πλήγωσε. Η εξορία, ο θάνατος και ο πόνος θα τους έβρισκαν και πάλι.
Χρόνια δύσκολα, όπου η χαρά που ξεχειλίζει, μπερδεύεται με τη λύπη που τρελαίνει.
Το όνειρο των ανθρώπων, μπουμπούκια έτοιμα να ανθίσουν, καταλήγουν ματωμένα τριαντάφυλλα, με την οσμή του αίματος να πλανάται και στις επόμενες γενιές.
·         Νεοχώρι, κεφαλοχώρι επαρχίας Χηλής, Νομού Κωνσταντινούπολης.                                                                     Πατρίδα των προσφύγων Μικρασιατών Κονταριώτισσας Πιερίας


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.