Δευτέρα, 16 Φεβρουαρίου 2015

Ο Ανδρέας Λοβέρδος για τις ώρες γυμναστικής στα σχολεία.


Σχετικά με σημερινό δημοσίευμα του protagon.gr, με τίτλο «Ματ στην Παιδεία» το οποίο υπογράφει ο κ. Τάκης Καραγιάννης και μέσα στο κείμενο αναφέρεται «ο Ανδρέας Λοβέρδος προχώρησε σε μείωση των ωρών γυμναστικής», έχω να αναφέρω τα εξής:

  1. Η μείωση των ωρών αποφασίστηκε και υπογράφηκε από τον προηγούμενο Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Αρβανιτόπουλο.
  2. Κατά τη δική μου θητεία αυξήθηκε η ώρα της γυμναστικής στην Γ’ Λυκείου κατά μία ώρα την εβδομάδα.
  3. Ομοίως στη δική μου θητεία καθιερώθηκε το «Κοινωνικό Σχολείο» με κύριο άξονα του προγράμματος την άθληση.
  4. Το «Κοινωνικό Σχολείο» και οι αθλητικές δράσεις με δική μας πρωτοβουλία δεν αποτελούν παράλληλες προς τα μαθήματα δραστηριότητες, αλλά έχουν μπει στο ωρολόγιο πρόγραμμα των δημοτικών σχολείων.
  5. Επιπλέον στα δημοτικά σχολεία εισήχθη σε συνεργασία με τον ΣΕΓΑΣ το πρόγραμμα διαδραστικής γνωριμίας των μαθητών με τον κλασσικό αθλητισμό, το “kids athletics”.
  6. Καθιερώσαμε την Πανελλήνια ημέρα σχολικού αθλητισμού. Για πρώτη φορά εφαρμόστηκε την πρώτη Δευτέρα του περασμένου Οκτωβρίου και κάθε πρώτη Δευτέρα κάθε Οκτωβρίου σε όλα τα σχολεία της χώρας θα γίνονται αθλητικές δραστηριότητες.
  7. Προτείναμε στο Εθνικό Συμβούλιο Παιδείας την αύξηση των ωρών γυμναστικής στις τέσσερις ώρες την εβδομάδα για τις τέσσερις πρώτες τάξεις όλων των δημοτικών σχολείων της χώρας και είναι στο χέρι της νέας πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου να υλοποιήσει την εν λόγω πρόταση.

ΜΕ ΤΙΜΗ

 ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ  

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.