Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΗΝΙΑΙΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΟΥ ΒΕΝΙΑΜΙΝ




ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΑΙΔΙΩΝ «ΒΕΝΙΑΜΙΝ»
ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΗΝΙΑΙΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ  ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ «ΒΕΝΙΑΜΙΝ»
*************************************************************************************
Επ' ευκαιρίας της συμπλήρωσης 20 ετών (1994-2014) δράσης του Συλλόγου Προστασίας Παιδιών «ΒΕΝΙΑΜΙΝ και σε συνέχεια της επικοινωνίας μας μαζί σας, συνεχίζουμε αυτή τη βδομάδα με τη σύντομη παρουσίαση της βασικής, και χρονικά πιο παλιάς δράσης του συλλόγου μας.


ΟΝΟΜΑ ΔΡΑΣΗΣ: ΜΗΝΙΑΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ, ΗΘΙΚΗ ΚΑΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ
ΕΤΟΣ ΕΝΑΡΞΗΣ ΔΡΑΣΗΣ:1994

ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ:
Ο Σύλλογος Προστασίας Παιδιών «ΒΕΝΙΑΜΙΝ, από το 1994 στηρίζει οικονομικά και ψυχολογικά   παιδιά που στερούνται οικογενειακής φροντίδας (είτε γιατί είναι ορφανά, είτε γιατί είναι εγκαταλελειμμένα, είτε επειδή είναι παιδιά που βρίσκονται σε ανάγκη και σε κίνδυνο από άλλες αιτίες). Ένα πρόγραμμα όπου το κάθε παιδί έχει τους υποστηριχτές του (οικονομικοί ανάδοχοι)  οι οποίοι το στηρίζουν με μία προσφορά που αρχίζει από 25€ το μήνα.
Όταν ο Σύλλογος λάβει ένα αίτημα βοήθειας, είτε στέλνει έμπιστους συνεργάτες να επισκεφθούν την υποψήφια προς υποστήριξη μητέρα (εφόσον βρίσκεται εκτός Ν. Πιερίας) είτε με την υπεύθυνη -συντονίστρια μονογονεϊκών οικογενειών κ. Βουτσά Άννα μαζί με τον συνεργάτη Νίκο Παπαδόπουλο  επισκέπτονται την μητέρα (εφόσον είναι στο Νομο Πιερίας). Αφού εξετασθεί αναλυτικώς η περίπτωση της αξιολογείται με εισήγηση στο Δ.Σ του «ΒΕΝΙΑΜΙΝ»  και εφόσον υπάρξει έγκριση, μπαίνει στο μηνιαίο πρόγραμμα υποστήριξης.
 Η οικονομική βοήθεια (από €75 το μήνα για κάθε παιδί), δίνεται στο χέρι του κηδεμόνα (χήρα μητέρα, γιαγιά ή άλλος συγγενής) χωρίς μεσολαβητές. Η δέσμευση του «BENΙΑMIN» είναι σταθερή μέχρι τα παιδιά να ενηλικιωθούν και να αποκατασταθούν. Για μερικούς υποστηρικτές, είναι ιδιαίτερη ευλογία να αναλάβουν εξ ολοκλήρου την τακτική μηνιαία υποστήριξη ενός παιδιού. Άλλοι μπορούν να διαθέσουν μικρότερα ποσά, αρχίζοντας από 25€ το μήνα, που κατατίθεται απ’ ευθείας σε λογαριασμό του «ΒΕΝΙΑΜΙΝ» σε μηνιαία, εξάμηνη ή ετήσια βάση, ή όπως είναι πιο εύκολο γι’ αυτούς. Επίσης, μπορεί κάποιος να βοηθήσει, καταβάλλοντας οποιοδήποτε ποσό για το πρόγραμμα αυτό.
Να διευκρινίσουμε ότι υπάρχει και η δυνατότητα ομαδικής οικονομικής αναδοχής (από μια παρέα υποστηρικτών). Π.χ Συνάδελφοι από ένα γραφείο, μέλη μιας ομάδας ή ενός πολιτιστικού συλλόγου μπορούν να μοιραστούν το  μηνιαίο κόστος οικονομικής αναδοχής και να υποστηρίξουν ένα από τα παιδιά του «ΒΕΝΙΑΜΙΝ». Στον υποστηρικτή που το επιθυμεί,  δίνονται οι  νόμιμες αποδείξεις που αντιστοιχούν στο ποσό της οικονομικής υποστήριξης, σύντομο βιογραφικό σημείωμα και φωτογραφία του παιδιού που αναλαμβάνει.
Μια φορά το χρόνο  στέλνονται φωτογραφίες του παιδιού, ώστε να υπάρχει ενημέρωση για την πρόοδό του.
 Επίσης ο υποστηριχτής μπορεί να έρχεται σε  έμμεση επικοινωνία με το παιδί, να του στέλνει κάρτες, γράμματα και φωτογραφίες της δικής του  οικογένειάς.
Από το 1994, σ’ αυτό το πρόγραμμα έχουν υποστηριχτεί περισσότερα από 1200 παιδιά μεταξύ των οποίων και τα ορφανά των βομβαρδισμών του ΝΑΤΟ στη Σερβία το 1999 καθώς και ορφανά λόγω των πυρκαγιών στη Ζαχάρω Ηλίας το 2007. Όλα αυτά τα χρόνια ένας από τους στόχους του προγράμματος είναι να δοθεί βοήθεια σε κάθε παιδί ώστε να μεγαλώσει στο δικό του οικογενειακό περιβάλλον και να μην δοθεί σε υιοθεσία.
Αυτή τη στιγμή υπάρχει μεγάλη ανάγκη να βρεθούν οικονομικοί ανάδοχοι για παιδιά του «ΒΕΝΙΑΜΙΝ». Είτε μεμονωμένα άτομα είτε παρέες-φίλοι που θα μοιραστούν το ποσό των 25-50€ /μήνα υποστηρίζοντας ένα παιδι μας.



ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ:
ΣΥΝΟΛΟ ΤΑΚΤΙΚΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΩΝ ΜΗΤΕΡΩΝ ΜΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ=19
ΣΥΝΟΛΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ= 34
ΑΡΙΘΜΟΣ ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ= 22 , ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΓΟΡΙΩΝ= 12
ΗΛΙΚΙΕΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ= Βρέφη μέχρι 18 ετών
ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ  ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ / ΑΝΑ ΜΗΤΕΡΑ= 1 φορά το μήνα
ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΜΗΝΙΑΙΟ ΚΟΣΤΟΣ =1600€

******************************************************************************


Ο «Σύλλογος Προστασίας Παιδιών ΒΕΝΙΑΜΙΝ» είναι ένας ανεξάρτητος φιλανθρωπικός φορέας, ιδρύθηκε το 1994 με απόφαση του Πρωτοδικείου Κατερίνης, με έδρα την Κατερίνη . Από την ίδρυσή του, ο «BENΙΑMIN» έχει συμπαρασταθεί σε περισσότερα από 1200 παιδιά. Μπορείτε και εσείς να στηρίξετε την προσπάθειά του «ΒΕΝΙΑΜΙΝ» είτε μέσω κάποιας χρηματικής δωρεάς, είτε με δωρεά σε είδος (τρόφιμα, παιχνίδια) είτε αγοράζοντας κάποιο προϊόν απο το νέο ηλεκτρονικό μας κατάστημα  shop.benjaminorphans.com .

ΓΙα περισσότερες πληροφορίες
Τηλέφωνο επικοινωνίας.: 23510-22005     


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.