Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2015

Ημερίδα Επαγγελματικού Προσανατολισμού και Σταδιοδρομίας ΣΤΟ ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΠΑΛΛΑΣ



Τα φροντιστήρια ΚΥΚΛΟΤΡΟ, ΔΕΜΕΡΤΖΗΣ και η Εταιρία Επαγγελματικού Προσανατολισμού ORIENTUM, διοργανώνουν ημερίδα επαγγελματικού προσανατολισμού και σταδιοδρομίας με ομιλητή τον κ. Φόρο Νικόλαο, σύμβουλο επαγγελματικού προσανατολισμού. Η Εκδήλωση απευθύνεται σε μαθητές Α, Β και Γ Λυκείου, σε μαθητές Γυμνασίου, σε  γονείς και εκπαιδευτικούς.  Έχει τη μορφή εισήγησης κατά τη διάρκεια της οποίας θα  αναλυθούν τα παρακάτω θέματα:
·         Κριτήρια επιλογής σχολής – Ο ρόλος της Βαθμολογίας

·         Τα Πανεπιστήμια που παρουσιάζουν μεγάλο ενδιαφέρον

·         Τα ΤΕΙ που αξίζουν την προσοχή σας

·         Σχολές που δεν πρέπει να αγνοήσετε

·         Προγράμματα σπουδών των σχολών

·         Επαγγελματικά δικαιώματα σχολών

·         Στρατιωτικές σχολές

·         Μεταπτυχιακά προγράμματα  σχολών– Τί αξίζει να γνωρίζετε 

·         Η αγορά εργασίας και οι προοπτικές της κάθε σχολής

·         Ειδικές Κατηγορίες

·         Θέματα Λυκείου
Mετά την ολοκλήρωση της εισήγησηςο κ. Φόροςθα απαντήσει σε ερωτήσεις και θα λύσει απορίες του κοινού
Στους μαθητές που δυσκολεύονται να αποφασίσουν το επάγγελμα που θα επιλέξουνδίνεται η δυνατότητα να συμπληρώσουν το Test επαγγελματικών ενδιαφερόντων HORIZON

Τι είναι τoTest επαγγελματικών ενδιαφερόντων HORIZON:
Το Τεστ Επαγγελματικών Ενδιαφερόντων HORIZONείναι ένα ψυχομετρικό εργαλείο που κατασκευάστηκεγια τη μέτρηση των επαγγελματικώνενδιαφερόντων των Ελλήνων μαθητών και φοιτητών.

Το HORIZONκατασκευάστηκε με βάση το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα και αποτελείται από 190 ερωτήσεις που αναφέρονται σε διάφορες επαγγελματικές δραστηριότητες. Ο μαθητής καλείται να δηλώσει κατά πόσο θα τον ενδιέφερε να ασχοληθεί επαγγελματικά στο μέλλον με κάθε μια από αυτές τις επαγγελματικές δραστηριότητες.
Τα αποτελέσματα του τεστ, προσδιορίζουν το προφίλ των επαγγελματικών ενδιαφερόντων του μαθητή. Με βάση το προφίλ αυτό προτείνονται στον μαθητή συγκεκριμένες σχολές οι οποίες ταιριάζουν με την προσωπικότητά του και υπάρχουν στο μηχανογραφικό δελτίο.
            Υπεύθυνοι ανάπτυξης του Τεστ Επαγγελματικών Ενδιαφερόντων HORIZON είναι:
·         η Δρ. Γεωργία Αθ. Κουμουνδούρου,Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών στο αντικείμενο της Επαγγελματικής Συμβουλευτικής.
·         οΔρ. Ιωάννης Τσαούσης, επίκουρος καθηγητής στο τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, επιστημονικός συνεργάτης στην ανάπτυξη και εγκυροποίηση–επικαιροποίησητου τεστ.

Σημαντικές  επισημάνσεις
Το Τεστ Επαγγελματικών Ενδιαφερόντων HORIZONέχει κατασκευαστεί από επιστήμονες. Είναι ένα επιστημονικό εργαλείο χρήσιμο για την τελική επιλογή του επαγγέλματος.  Η αξιοποίησή του όμως από τον μαθητή και την οικογένειά του πρέπει να γίνει με προσοχή και σύνεση.
            Είναι εξαιρετικά σημαντικό να γνωρίζετε ότι μερικές φορές τα ενδιαφέροντα είναι τελείως διαφορετικά από τις ικανότητες. Τα αποτελέσματα του Test αναφέρονται μόνο στα ενδιαφέροντά σας. Δεν δηλώνουν αν διαθέτετε ή όχι την ικανότητα - τα προσόντα τα οποία είναι απαραίτητα για να εξασκήσετε το συγκεκριμένο είδος δουλειάς
            Οι περισσότεροι μαθητές βρίσκουν τα αποτελέσματα του Test πολύ χρήσιμα. Παρ’ όλα αυτά δεν πρέπει να περιμένετε από το Test να διαλέξει επάγγελμα για εσάς χωρίς προσεκτική σκέψη από την πλευρά σας.

·         Αν το αποτέλεσμα του Test είναι αυτό που περιμένατε, είναι σημαντικό  να γνωρίζετε ότι μια επιστημονική  διερεύνηση των ενδιαφερόντων σας, επιβεβαιώνει τον σχεδιασμό σας για το επάγγελμα που θέλετε να επιλέξετε.


·         Αν όμως το αποτέλεσμα του Test,  σας προτείνει επαγγελματικές κατευθύνσεις διαφορετικές από τα παρόντα σχέδιά σας,  θα πρέπει να ξαναδείτε προσεκτικά αυτά τα σχέδια και τους λόγους που τα κάνατε. Να συνυπολογίσετε και το αποτέλεσματου Test και στη συνέχεια να προβείτε στην τελική επιλογή του επαγγέλματός σας.
[op13]

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.