Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΠΑΣΟΚ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.


Τ.Ο ΠΑΣΟΚ  ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ

Φίλες και φίλοι της δημοκρατικής παράταξης.  

Στις εκλογές  της  25ης Γενάρη κρίνονται πολλά.  Είναι  πράγματι  οι πιο κρίσιμες εκλογές  μετά  την  μεταπολίτευση.  Είναι στ’ αλήθεια μια  κρίσιμη  εκλογική αναμέτρηση τόσο για την χώρα  μας  όσο και για το ΠΑΣΟΚ.  Σήμερα δίνουμε την μάχη της  ευρωπαϊκής  προοπτικής  της  Ελλάδας μας.  Δίνουμε την μάχη για να μην πάνε χαμένες οι  μεγάλες και αιματηρές  θυσίες των Ελλήνων.  
Δίνουμε την μάχη κόντρα στον φόβο από την μια μεριά και στον  άκρατο λαϊκισμό  από την άλλη.  Ταυτόχρονα  όμως  δίνουμε την μάχη για την Δημοκρατική παράταξη της χώρας μας.  Για το ΠΑΣΟΚ  που μαζί του πορευτήκαμε  όλα  αυτά τα χρόνια.  Για ένα κίνημα  που  έκανε  είναι  η αλήθεια  πολλά λάθη στην διαδρομή του.  Και  τα πλήρωσε με το παραπάνω.  Αλλά  δίνουμε την μάχη και  για το ΠΑΣΟΚ που κουβάλησε  μόνο του τον σταυρό του μαρτυρίου.  Που φορτώθηκε αγόγγυστα  την  καταστροφική  περίοδο 2004-2009  του Καραμανλή και  με την πατριωτική του στάση  έβαλε μπροστά το συμφέρον της  χώρας και όχι του κινήματος.    
Όταν ο κος Σαμαράς  υποκριτικά  στρέφονταν   στην αρχή εναντίον  των μνημονίων μόνο  και  μόνο για να γίνει πρωθυπουργός,  το ΠΑΣΟΚ ακολουθούσε  τον δύσκολο δρόμο της  σωτηρίας της χώρας.  
Όταν όλος  ο δεξιός συρφετός  ασχολούνταν  αποκλειστικά  με την κατάληψη της εξουσίας,  το ΠΑΣΟΚ έδινε  μόνο του την μάχη για την επιβίωση της Ελλάδας.   Όταν οι  λαϊκιστές και δημαγωγοί του ΣΥΡΙΖΑ  τάζαν  λαγούς  με πετραχήλια  το ΠΑΣΟΚ  ήταν εκεί  και έλεγε την  αλήθεια. 
Αυτό το ΠΑΣΟΚ,  αυτή την μεγάλη δημοκρατική παράταξη,  με τα όποια λάθη  και τις  παραλήψεις  σ’ αυτή την πολυετή  διαδρομή από το 1981 ίσα με σήμερα δεν μπορούμε να το μηδενίσουμε.  
Δεν θα αφήσουμε να συνεχίσουν να το λοιδορούν  και να το ακυρώνουν  οι   τυχοδιώκτες  της  εποχής μας, ακυρώνοντας στην ουσία τους  ίδιους τους  εαυτούς  μας.  Δεν θα το αφήσουμε να το πάρει το ποτάμι της πολιτικής  θολούρας που κανένας  δεν ξέρει από πού ξεκινά αλλά και που  εκβάλει.  
Δεν το χαρίζουμε σε  τηλεοπτικά ψώνια που πιστεύουν ότι  επειδή έγιναν δήμαρχοι στο χωριό τους  μπορούν να σώσουν και την χώρα.    Και  από κάποιους  άλλους  που θεωρούν τον εαυτό τους  Αναγκαίο  αλλά  όπως  δείχνει η διαδρομή τους  δεν έχουν καμιά διαφορά από τον Λιτοχωρίτικο  «αναγκαίο».  
Και να μην τρέφουμε αυταπάτες.  Πάντα  έτσι  ήταν στην ουσία όλα αυτά τα χρόνια το πολιτικό σκηνικό στη  Ελλάδα.  Όλοι μαζί  ενάντια στο ΠΑΣΟΚ, ενάντια στην μεγάλη δημοκρατική παράταξη.  Από την άκρα αριστερά έως την άκρα δεξιά.  Από την εποχή που ήθελαν να βάλουν  φυλακή τον Ανδρέα Παπανδρέου έως σήμερα που έχουν πέσει όλοι πάνω του για να το εξαφανίσουν.
Αυτό το ΠΑΣΟΚ  δεν  το αφήνουμε να χαθεί.  Δεν το αντικαθιστούμε με  λαϊκιστές  και  καιροσκόπους.  Δεν  αφήνουμε να σβήσει ο ήλιος του  που τόσα χρόνια ζέσταινε  τις καρδίες μας.  
Το θυμόμαστε δυνατά την προσεχή Κυριακή.  Δεν το ξεχνάμε γιατί απλά δεν ξεχνάμε όλη αυτή την μεγάλη δημοκρατική διαδρομή  που όλοι μαζί πορευτήκαμε.  Γιατί  δεν  ξεχνάμε πάνω και πρώτα από όλα την ιστορία μας , την ύπαρξή  μας    και  τους ίδιους  τους  εαυτούς μας.   

Τ.Ο ΠΑΣΟΚ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ.

«Στο μετερίζι της ανθρωπιάς και στης  τιμής το χρέος, εδώ  θα στέκω  θα πατώ  και ας είμαι ο τελευταίος.»

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.