Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015

*Η προεκλογική καμπάνια Σαμαρά μυρίζει ναφθαλίνη.


Ν. ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ: Βλέπουμε τον κ. Σαμαρά να κάνει μια προεκλογική καμπάνια που μυρίζει ναφθαλίνη λες και βγήκε από τη δεκαετία του ΄50 και του ΄60. Να εμφανίζεται μετά τα τραγικά γεγονότα στο Παρίσι και να ταυτίζει επί της ουσίας το θέμα της τρομοκρατίας με το θέμα της ιθαγένειας. Τον είδαμε προχθές να κάνει επίκληση στο θρησκευτικό αίσθημα των Ελλήνων με ένα τρόπο τον οποίο θεωρώ πολύ ξεπερασμένο για τα σημερινά δεδομένα. 

*για τον κ. Τσίπρα
Ν. ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ: Ο Πρόεδρος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης συνεχίζει να σκίζει τα μνημόνια και να κάνει ακατάσχετη παροχολογία. Αν τώρα μετά από αυτά που τάζει δεν κλείνει ο προϋπολογισμός, θα ακούσει τις συμβουλές της κυρίας Ραχήλ Μακρή τυπώνοντας μερικά δις ευρώ για να μην έχουμε ελλείμματα. 


*για το χρέος
Ν. ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ: Oι Ευρωπαίοι εταίροι συζητούν για το ελληνικό χρέος διότι η χώρα μέσα από μια εθνική προσπάθεια κατέγραψε πρωτογενές πλεόνασμα το οποίο βάσει της συμφωνίας που έχει γίνει το Νοέμβριο του 2012 θεωρείται απαραίτητο για να ανοίξει η συζήτηση. Εύχομαι μετά τις εκλογές να υπάρχει μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας ή μια εθνική διαπραγματευτική ομάδα που θα συγκροτείται από όλα τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου η οποία θα συνεχίσει την εθνική προσπάθεια και θα διαπραγματευθεί με μία θέση το ελληνικό χρέος με στόχο το καλύτερο αποτέλεσμα προς όφελος της Ελλάδας. 
Σήμερα έρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ και λέει ότι «τώρα εμείς θα ανοίξουμε το ζήτημα της διαπραγμάτευσης του χρέους». Ποια είναι όμως η πολιτική βάση που δίνει τη δυνατότητα αυτή; Βασίζεται στα δημοσιονομικά αποτελέσματα που πετύχαμε, τα οποία όμως δεν ψήφισαν. Δηλαδή προσπαθούν να αξιοποιήσουν όλη την προσπάθεια που έχει γίνει, ενώ όλο το προηγούμενο διάστημα έκαναν ό,τι μπορούσαν για να τη σταματήσουν.  

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.