Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014

Όχι στη στρατηγική του φόβου και του εκφοβισμού, αλλά ναι στη στρατηγική της αλήθειας

Είμαι τελείως αντίθετος στις στρατηγικές του φόβου και του εκφοβισμού και δεν περνάνε οι στρατηγικές αυτές σε ένα λαό και σε οποιοδήποτε λαό, αλλά κυρίως στον ελληνικό λαό, που έχει περάσει τόσα και τόσα. 
Όμως ενώ είμαι αντίθετος ριζικά, κατηγορηματικά στη στρατηγική του φόβου και του εκφοβισμού, είμαι απολύτως υπέρ της στρατηγικής της αλήθειας.  Δεν μπορεί να μην πούμε την αλήθεια, δεν μπορεί να μην επισημαίνουμε προβλήματα, κινδύνους. Όπως επισημαίνουμε επιτεύγματα και δυνατότητες, έτσι πρέπει να επισημαίνουμε και κινδύνους μέσα σε μια σκληρή διαπραγμάτευση, σε ένα κόσμο ο οποίος αυτή τη στιγμή βιώνει εντάσεις πανταχόθεν και σε όλα τα επίπεδα. Γιατί υπάρχει και ένα πρόβλημα πανευρωπαϊκής κρίσης της οικονομίας, υπάρχει ένα πρόβλημα πολλαπλών κρίσεων στον περίγυρο της Ευρώπης.

Άρα όχι στη στρατηγική του φόβου και του εκφοβισμού, αλλά ναι στη στρατηγική της αλήθειας. Όχι στη στρατηγική των ψευδαισθήσεων ,όχι στη στρατηγική της αυταπάτης, όχι στη στρατηγική της δημαγωγίας και του ψέματος, γιατί αυτή η στρατηγική είναι δέκα φορές χειρότερη από οποιαδήποτε στρατηγική του φόβου και του εκφοβισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.