Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014

Όμορφες και αξέχαστες στιγμές στον ΙΑΝΟ.























Όμορφες στιγμές στον Ιανό, στην παρουσίαση του βιβλίου της Κατερίνας Νίκα Μάνου: «Η μέρα αρχίζει ξανά»
Μπιλιλής Νικόλαος: …Το βιβλίο «η μέρα αρχίζει ξανά» είναι ένα σπάνιο υποδειγματικό παράδειγμα για τους μικρούς αναγνώστες του. Τα κείμενά του μπαίνουν ευχάριστα, απολαυστικά και άκοπα στη σκέψη τους και έχουν μια ιδιαίτερη αναγνωστική γεύση σε μηνύματα και προβληματισμούς.
Βογιατζίδου Σμαράγδα: …Ένα καινούργιο βιβλίο εξωτερικά καλόγουστο, πολύ φροντισμένο, που αντικατοπτρίζει τη διδακτική πείρα, την αγωγή και το ήθος της συγγραφέα. Το βιβλίο διδάσκει, αλλά αυτό το χέρι που διδάσκει φοράει… «ένα άσπρο, μαλακό γάντι».
Σιώκου Μαυρίδου Δήμητρα: …Υπάρχουν βιβλία, που όπως λέει η Σοφία Ζαραμπούκα θα μπορούσαν να ερωτευτούν τα παιδιά. Πιστεύω ότι το βιβλίο της Κατερίνας ανήκει στην κατηγορία αυτή. Μικρό σε μέγεθος για να μην τα τρομάζει, μ' έναν αισιόδοξο τίτλο και με απλές κατανοητές ιστορίες που αγγίζουν την ψυχή των παιδιών.
Τζιβρανίδου Μαρία: …Ένα βιβλίο, χρήσιμο εργαλείο για τους εκπαιδευτικούς στην τάξη, πολύτιμο μέσο επικοινωνίας των γονέων με τα παιδιά, απολαυστικό εντρύφημα για τους νεαρούς αναγνώστες.
Κατερίνα Νίκα Μάνου: Ό,τι έχω γράψει μέχρι στιγμής για τα παιδιά δεν είναι τίποτα άλλο παρά η ίδια η φωνή τους, η εσωτερική κραυγή τους για έναν κόσμο απλό, αληθινό, γνήσιο, αυθεντικό, που θα εμπνέει χωρίς κατ' ανάγκη να διδάσκει μόνο με λόγια, που θα καλλιεργεί τις ψυχές των παιδιών, χωρίς να συμπνίγει την ελευθερία τους, που θα ανοίγει δρόμους χωρίς να οδηγεί σε αδιέξοδα, που θα ομορφαίνει τη ζωή τους, χωρίς να θέλει να πείσει για την καλαισθησία του…
Υπέροχο μουσικό πρόγραμμα, από την Ελισάβετ Μάνου (βιολί-μαντολίνο) και τον Θανάση Κόγια (φλάουτο), μοναδικές ερμηνείες στα αποσπάσματα του βιβλίου από την Γεωργία Σφήκα και τον Θανάση Κόγια.







Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.