Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΕΛΒΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ.


Από το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, σχετικά με την Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων (ΕΛΒΟ), εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:


Το ΠΑΣΟΚ εκφράζει τη διαφωνία του για το σχεδιασμό με τον οποίο το Υπουργείο Οικονομικών (και ο εκκαθαριστής), προωθεί την ιδιωτικοποίηση της Ελληνικής Βιομηχανίας Οχημάτων (ΕΛΒΟ). Είμαστε βέβαιοι ότι ο Υπουργός κ. Χαρδούβελης θα παρέμβει αμέσως.

Δεν είναι δυνατόν να επιχειρείται η τμηματική πώληση της επιχείρησης, η χωριστή πώληση των ανταλλακτικών που διαθέτει και η έλλειψη οιασδήποτε μέριμνας για την διασφάλιση των θέσεων εργασίας σε αυτήν.

Το ΠΑΣΟΚ δια του Προέδρου του Ευάγγελου Βενιζέλου, παρενέβη πολλές φορές στο παρελθόν, αλλά και πρόσφατα- αποφασιστικά για να μην κλείσει η επιχείρηση, πιστεύοντας στη δυνατότητα υγιούς και παραγωγικής λειτουργίας της.

Αυτό προτίθεται να πράξει και τώρα.

Υπενθυμίζουμε ότι η ΕΛΒΟ είναι πιστοποιημένη διεθνώς επιχείρηση, κύριος προμηθευτής των Ενόπλων Δυνάμεων σε τροχοφόρα οχήματα (μάχης και μεταφοράς προσωπικού), ενώ έχει κατασκευάσει και παραδώσει 900 αστικά λεωφορεία και 370 τρόλεϊ στο δημόσιο, πυροσβεστικά οχήματα, απορριμματοφόρα, φορτηγά κλπ. Συνεργάζεται μάλιστα με μεγάλους οίκους της διεθνούς παραγωγής.

Για όλους τους παραπάνω λόγους καλούμε το Υπουργείο Οικονομικών να μην προχωρήσει σε αυτούς τους απαράδεκτους σχεδιασμούς.

Η διαδικασία μεταβίβασης της ΕΛΒΟ πρέπει να διασφαλίζει την ομαλή συνέχιση της λειτουργίας της και τις εκατοντάδες θέσεις εργασίας σε αυτή.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.