Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014

ΜΟΧΛΑ – ΦΑΡΜΑΚΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ: « Άρχισαν τα παρατράγουδα στο Δήμο μας»


ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ
Της ΜΟΧΛΑ – ΦΑΡΜΑΚΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑΣ
Δημοτικής Συμβούλου στο Δήμο Δίου-Ολύμπου


« Άρχισαν τα παρατράγουδα στο Δήμο μας»
Από τις πρώτες συνάξεις και συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου άρχισαν να φαίνονται ορισμένοι παράγοντες και τα κριτήρια που επέδρασαν στην διαμόρφωση του εκλογικού αποτελέσματος των πρόσφατων Δημοτικών Εκλογών 2014. Ο νέος Δήμαρχος κ. Δημόπουλος ξεχρεώνει ήδη τα πρώτα γραμμάτια της εκλογικής του νίκης: α) Αντάλλαξαν πριν λίγες μέρες ακριβά παραλιακά οικόπεδα του Δήμου με οικόπεδα της Μητρόπολης Κιλκισίου που είναι κατά πολύ φθηνότερα χωρίς κανένα αντάλλαγμα εντελώς δωρεάν! Έκαναν χάρη στην «αδικημένη» από τον πολεοδομικό σχεδιασμό εκκλησία, προχωρώντας προκλητικά σε χαριστική ενέργεια προς την τελευταία σημειώνοντας εδώ ότι θα παρέμβω προσωπικά με αναφορά μου στην εισαγγελία για διάπραξη του αδικήματος της απιστίας. Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι η πρόταση αυτή είχε απορριφθεί ομόφωνα από το προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο. Τι μεσολάβησε σε 5-6 μήνες αργότερα και έγινε αυτή η κωλοτούμπα κε Δημόπουλε; Απορρίπτετε σαν αρχηγός της μείζονος αντιπολίτευσης μια πρόταση και την εγκρίνετε σαν Δήμαρχος;
β) Απέκλεισαν την Αξιωματική Αντιπολίτευση του Δημοτικού Συμβουλίου δηλαδή την παράταξή μας (Συνδυασμός Ευθύνης Γ. Φαρμάκης) από τις δύο θέσεις που δικαιούνταν η αντιπολίτευση στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΑΔΟ (πρώην ΔΕΑΛ) και προτίμησαν τον κ. Δημητριάδη και την κ. Κουρίτα !!!
Μήπως αυτό αντανακλά την προεκλογική συνεργασία της Β’ Κυριακής; Μήπως είναι προγραμματική συμφωνία; ή είναι αντιδημοκρατική απόφαση για θεσμικό αποκλεισμό και μάλιστα της παράταξης που στο Λιτόχωρο (που ανήκει η ΔΕΑΛ ) πήρε πάνω από 60% την πρώτη Κυριακή.
γ)Ήταν λίγα ή πολλά τα 30 «Αργύρια» μεταξύ κορυφαίων εκλογικών παραγόντων; Πόσο ακόμη ευτελισμό θα αντέξει η θεσμική λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης !!! Πόσες άλλες χαμερπείς συναλλαγές έγιναν στο διάστημα μεταξύ πρώτης και δεύτερης Κυριακής των δημοτικών εκλογών και ποιος θα κληθεί να τις πληρώσει; Στο επιχείρημα ότι τα ίδια κάνατε και εσείς το 2010 αποκλείοντας τον Δημόπουλο και επιλέγοντας τον Τσιφοδήμο, απαντώ ότι «εμείς» δεν είμαστε «αυτοί». Η παράταξη στην οποία συμμετείχα δεν ήταν η παράταξη του κ. Παπαθανασίου με την οποία δεν επιθυμούσα και δεν ήθελα να έχω καμία σχέση! Αλλά ένας νέος συνδυασμός με νέες ιδέες και αντιλήψεις για την Διοίκηση και την Διαχείριση των υποθέσεων του Δήμου και κατά συνέπεια δεν νοιώθω καμιά υποχρέωση να απολογηθώ για αποφάσεις και πρακτικές του «παρελθόντος Παπαθανασίου». Η σκοπιμότητα ταύτισης του κ. Γ. Φαρμάκη με τον κ. Παπαθανασίου προκειμένου να δικαιολογήσουν τις προεκλογικές τους συμμαχίες είναι αστήρικτη και αβάσιμη γιατί ο Γ. Φαρμάκης έδωσε δείγματα γραφής για την ανεξαρτησία του και τις δικές του θέσεις. Αν ο κ Δημόπουλος νομίζει ότι έκανε έφοδο στα «Χειμερινά Ανάκτορα» και τα κατέλαβε λεηλατώντας τα, κάνει πολύ μεγάλο λάθος. Τον πληροφορούμε ότι σε κάθε κακοδιαχείριση και άνομη συναλλαγή θα μας βρει μπροστά του. Ο Δήμος μας δεν θα πληρώσει τα «προεκλογικά γραμμάτια» που υπέγραψε το δίδυμο Δημόπουλος-Λάπας είτε προς την κατεύθυνση της εκκλησίας και του Μοναστηριού, είτε προς την κατεύθυνση της παραδοσιακής Αριστεράς, είτε το κόστος των έμμισθων θέσεων των εκλεγμένων και μη, ανέργων δημοτικών συμβούλων τους, οι οποίες αυξήθηκαν αριθμητικά!



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.