Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014

Ο Αγώνας και το πάθος μας για Καθαρές Θάλασσες στην Πιερία. ΤΡΙΤΩΝΕΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ...

Ο Αγώνας και το πάθος μας για Καθαρές Θάλασσες στην Πιερία (χαρακτηριστικά του Συλλόγου μας), έδωσαν αυτά τα αποτελέσματα από τον Υποβρύχιο Καθαρισμό που πραγματοποιήσαμε την Κυριακή 12 Οκτωβρίου, στο Βυθό του Λιμενοβραχίονα του Αλιευτικού Καταφυγίου Πλαταμώνα Πιερίας!


  Πραγματοποιήσαμε, όπως κάνουμε πάντα, έναν Ουσιαστικό Εθελοντικό Καθαρισμό και Όχι απλά Συμβολικό (χωρίς να ακυρώνουμε και την αξία των συμβολικών).

  Φέραμε στην επιφάνεια αντικείμενα ρύπανσης (εξ' αμελείας), που έκρυβε ο βυθός, με σκοπό, όχι να αναδείξουμε τους εαυτούς μας, τις δυνατότητες μας και την πράξη μας, αλλά το μεγάλο μέγεθος, την ποσότητα και την δυσκολία ανέλκυσης και  περισυλλογής των σκουπιδιών, που έγινε από 18 μέλη του Συλλόγου μας, μέσα σε λίγες ώρες (την επίπονη διαδικασία απορρύπανσης του βυθού, την οποία φωτογραφίσαμε και κινηματογραφήσαμε, προκειμένου να προκαλέσουμε το αίσθημα και την ευαισθητοποίηση οποιουδήποτε ατόμου με οποιαδήποτε ιδιότητα, που χρησιμοποιεί το λιμάνι και τη θάλασσα, να μην τα χρησιμοποιεί καταχρηστικά, αλλά με Παιδεία, Σεβασμό και Προστασία).

  Ευχαριστούμε τα μέλη του Σωματείου μας, που βούτηξαν στα Απαγορευμένα νερά του Νομού μας ( βλ. απαγόρευση ψαροτούφεκου στο Θερμαϊκό) και  Σφουγγάρισαν κυριολεκτικά το βυθό, παρά τους κινδύνους που ελλοχεύουν στις ενέργειες αυτές... παίρνοντας τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας και ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες της Λιμενικής Αρχής (περί καταδύσεων), εφάρμοσαν το πλάνο που σχεδίασαν οι παλαιότεροι,''θυσιάζοντας'' παράλληλα το Κυριακάτικο, ψάρεμά τους, σε όμορο Νομό.

  Ένα Μεγάλο Ευχαριστώ, οφείλουμε, στον Αλιευτικό Σύλλογο (Επαγγελματιών Αλιέων) Δίου Ολύμπου ΄΄Άγιος Νικόλαος΄΄ και προσωπικά στον Πρόεδρό του, κύριο Χέδα Νικόλαο, ο οποίος διέθεσε τόσο τον εαυτό του, όσο και το επαγγελματικό αλιευτικό του σκάφος, προκειμένου να βοηθήσει...
  Χωρίς την προσφορά του, θα ήταν Αδύνατη η επιτυχής έκβαση της προσπάθειας!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.