Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014

Ευ. Βενιζέλος: Βλέπουμε τώρα σκηνές από ένα μέλλον που πρέπει ν’ αποφύγει ο ελληνικός λαός


«Στη συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση στη Βουλή, είχα την ευκαιρία να εξηγήσω, απευθυνόμενος στον ελληνικό λαό, ότι το μεγαλύτερο εμπόδιο που έχουμε αυτή τη στιγμή στη δύσκολη διαπραγμάτευση για την οριστική έξοδο από την κρίση και από το μνημόνιο, για την αλλαγή σελίδας στην πορεία της χώρας, είναι η πολιτική αβεβαιότητα, η αμφισβήτηση της πολιτικής σταθερότητας»
δήλωσε ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, στο πλαίσιο κοινών δηλώσεων με την Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και Υπουργό Εξωτερικών και Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης της Μολδαβίας κ. Ν. Ghrerman, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με την ξαφνική άνοδο των spreads και παράλληλα την πτώση του Χρηματιστηρίου, καθώς και τις δηλώσεις περί χρηματισμού Βουλευτών.
«Βλέπουμε τώρα σκηνές από ένα μέλλον που πρέπει ν’ αποφύγει ο ελληνικός λαός. Βλέπουμε πόσο εύθραυστη είναι η κατάσταση» σημείωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος και τόνισε πως «όσο είναι σημαντικό το να είμαστε ενωμένοι, συστρατευμένοι και να πετύχουμε την οριστική έξοδο από το μνημόνιο, άλλο τόσο είναι επικίνδυνο το να μετατρέψουμε εσωτερικές μικροκομματικές αψιμαχίες σε επιχείρημα των αγορών και σε επιχείρημα ανθρώπων ή κύκλων που δε μας συμπαθούν, εναντίον μας, σε διεθνές επίπεδο».
«Ο καθένας πρέπει να καταλάβει ότι ό,τι λέμε και ό,τι κάνουμε εδώ στην Ελλάδα, αμέσως μεγεθύνεται, εξάγεται και λειτουργεί είτε υπέρ είτε κατά της χώρας. Δυστυχώς, τώρα λειτουργεί κατά» επεσήμανε.
Αναφερόμενος στα περί δήθεν χρηματισμού των βουλευτών τόνισε πως «όλη αυτή την αθλιότητα η οποία ευτυχώς διερευνάται δικαστικά για να φανεί ότι κανείς δεν έχει να πει τίποτα ή εν πάση περιπτώσει, όποιος έχει να πει ας το πει, για να δούμε τι θα προκύψει, έχω να πω ότι πρόκειται για μια σταλινικού τύπου επιχείρηση προληπτικής συκοφάντησης της ανεξάρτητης, διαφανούς και κατά συνείδηση ψήφου των βουλευτών».

Η ψηφοφορία για τον Πρόεδρο στη Βουλή, εξήγησε ο Β. Βενιζέλος, γίνεται φανερά, ονομαστικά, στα μάτια του ελληνικού λαού. «Κάποιοι οι οποίοι έχουν συνηθίσει, γιατί αυτό είναι το σύστημα σκέψης μέσα στο οποίο κινούνται, σε σταλινικού τύπου προσεγγίσεις, κάνουν κάτι πάρα πολύ απλό: Λένε: «Όποιος ψηφίσει υπέρ του Προέδρου, είναι μέρος μιας συναλλαγής». Άρα τι τον κάνουν; Τον εκβιάζουν, τον απειλούν, τον διασύρουν, τον συκοφαντούν. Τα έχουμε ζήσει αυτά» σημείωσε και συμπλήρωσε πως  αυτά όμως «δεν ισχύουν στις ευρωπαϊκές δημοκρατίες, στα ευρωπαϊκά κράτη δικαίου. Στην πραγματικότητα πρόκειται για ένα ζήτημα δημοκρατίας και κράτους δικαίου. Τόσο απλά είναι τα πράγματα, τόσο θεμελιώδη.»

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.