Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014

Eπιστολή Δημάρχου Δίου - Ολύμπου Κώστα Δημόπουλο στον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, σχετικά με τις προκλήσεις των σκοπιανών στον Ολυμπο


Εξοχότατε,

Λαμβάνω το θάρρος να κλέψω λίγα λεπτά από τον πολύτιμο χρόνο σας για ένα θέμα που πλήγωσε εμάς τους Μακεδόνες, απ' όπου ως γνωστόν έλκετε καταγωγή. Ανάλογα δε ζητήματα, αντιμετωπίσατε στο παρελθόν επιτυχώς με υπερχειλή πατριωτισμό.

Όπως σίγουρα υπέπεσε στην αντίληψή σας, ο αντιπρόεδρος της Βουλής και πρώην Υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, Αντόνιο Μιλόσοσκι, μαζί με ομάδα ορειβατών από τη χώρα του, ανέβηκε στον Όλυμπο από την πλευρά του Λιτοχώρου προ ολίγων ημερών και φωτογραφήθηκε με την «τοπική» σημαία της χώρας τους. Ρεπορτάζ και άρθρα αναφερόμενα στην προβοκάτσια αυτή κατέκλεισαν τον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο.

Το περιστατικό αυτό πλήγωσε όχι μόνο τους συνδημότες μας, αλλά και ολόκληρο το ελληνικό έθνος. Ήδη, και πολύ πριν την προκλητική ως άνω ενέργεια, εκπονούμε, ως δήμος, μελέτη για την τοποθέτηση ενημερωτικών πινακίδων. Ως αμφιτρύωνες δε, του νοτιότερου ορίου του γεωγραφικού διαμερίσματος της Μακεδονίας, απ' όπου διέρχεται ο οδικός άξονας της ΠΑΘΕ, σχεδιάζουμε να τοποθετήσουμε πριν την είσοδο του χωριού «Πόροι», πινακίδα εγκεκριμένου τύπου με την ένδειξη «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ - ΜΑCEDONIA»

Συναισθανόμενοι νυν εντονότερα τις συνέπειες της παραποίησης της ιστορίας από πλευράς της ΠΓΔΜ με αποκορύφωμα αυτήν την απερίγραπτα προκλητική ενέργεια του Μιλόσοσκι, παρακαλούμε υμάς και τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και Υπουργό ΥΠΕΞ κύριο Ευάγγελο Βενιζέλο όπως κηρύξατε τον ανωτέρω ανεπιθύμητο για τη Χώρα μας και όπως επιβάλλατε σε αυτόν το μέτρο της απαγόρευσης της εισόδου.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΙΟΥ - ΟΛΥΜΠΟΥ



ΚΩΣΤΑΣ 1. ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ
[op14]

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.