Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

Στην ποδιά του χρέους σφάζονται τα «παλικαράκια» του ΣΥΡΙΖΑ.



Στο όνομα του χρέους, οι «κορυφαίοι» του ΣΥΡΙΖΑ έχουν βγάλει τα μαχαίρια και ο ένας καρφώνει τον άλλο. Έχουμε και λέμε: οι δήθεν «ρεαλιστές» κκ Δραγασάκης και Σταθάκης που πρωτοστατούν στις μυστικές συναντήσεις με τον Άσμουνσεν και τον Ντράγκι  πλακώνονται με τους δήθεν «επαναστάτες» κκ Λαφαζάνη και Στρατούλη για τη διαπραγμάτευση του χρέους και τη δανειακή σύμβαση. Όλοι μαζί  κοροϊδεύουν τους πολίτες και υποτιμούν τη μνήμη αλλά και τις θυσίες  του ελληνικού λαού.
Το μόνο σίγουρο είναι ότι η κατάργηση των μνημονίων με ένα νόμο σε μια νύχτα, η μονομερής διαγραφή του χρέους και όλα τα άλλα ηρωικά που έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ αποκαλύπτεται σε όλους πως ήταν απλώς μια απόπειρα εξαπάτησης του ελληνικού λαού.
Περιττό να πούμε ότι η «διαπραγμάτευση» γίνεται εσωκομματικά και μεταξύ τους και καθόλου δεν αφορά την πραγματική διαπραγμάτευση που είναι με τους εταίρους και δανειστές μας, παρά μόνο αρνητικά για τη χώρα και τους πολίτες καθώς στέλνουν μήνυμα αλαλούμ όταν αυτό που χρειάζεται η χώρα είναι συναίνεση και σταθερότητα. Και φυσικά με το αλαλούμ αυτό τρίβουν τα χέρια τους διάφορα κερδοσκοπικά funds.     
Οι νέες  εστίες αλαλούμ σήμερα στον ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με το χρέος:
1)         Η Αριστερή Πλατφόρμα του Λαφαζάνη απάντησε στη συνέντευξη του Δραγασάκη για το πάγωμα του χρέους λέγοντας πως «ο ίδιος ο Γ. Δραγασάκης διευκρινίζει ότι αναφέρεται στη συγκεκριμένη  πρόταση για απόσυρση, που έχουν διατυπώσει οι οικονομολόγοι Paris και Wyplosz»«Δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ είναι η διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους και όχι το "πάγωμά" του για εκείνο ή το άλλο χρονικό διάστημα και το "φόρτωμά" του σε ανυποψίαστες μελλοντικές γενιές» υπενθυμίζει η Αριστερή πλατφόρμα στον κ. Δραγασάκη.
2)         Ταυτοχρόνως ο κ. Σταθάκης μιλώντας στα Παραπολιτικά, λέει οτι  «το πρόγραμμά μας δεν είναι η μονομερής  διαγραφή του χρέους», και δηλώνει πως «θα βρούμε μια λύση βιώσιμη για την Ελλάδα και συμφέρουσα για τους δανειστές»!
3)         Την σκυτάλη παίρνει ο κ. Μηλιός όπου μιλώντας στο REAL FM προτείνει «απόσυρση, “θάψιμο” του χρέους για 5-6 ή και περισσότερες δεκαετίες».
Κι ενώ οι κορυφαίοι του Σύριζα σφάζονται μεταξύ τους και στο μόνο που συμφωνούν είναι στο ότι το χρέος κατά την άποψή τους δεν είναι βιώσιμο (!) – κάτι που διαλαλούν στο εσωτερικό και στο εξωτερικό- ο επικεφαλής του ESM, Κλ. Ρέγκλιγκ, δηλαδή το δανειστής μας και ο καθ’υλην αρμόδιος για το χρέος, τονίζει και σήμερα   σε βιβλιοπαρουσίαση στο ΕΚ στις Βρυξέλλες, ότι το ελληνικό χρέος είναι βιώσιμο.
Αυτό δηλαδή που έχει μαλλιάσει η γλώσσα του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευ. Βενιζέλου, να λέει, ότι δηλαδή το ελληνικό χρέος είναι βιώσιμο, αρκεί να γίνουν οι απαραίτητες παραμετρικές αλλαγές (περαιτέρω επιμήκυνση του χρέους, μείωση επιτοκίων κλπ)

Γιατί λοιπόν τα παλικαράκια του ΣΥΡΙΖΑ, αντί να σφάζονται μεταξύ τους, δεν ανταποκρίνονται στην χιλιοειπωμένη πρόταση του Ευ. Βενιζέλου για συμμετοχή στην Εθνική Ομάδα Διαπραγμάτευσης, για να μάθουν τι συμβαίνει με το χρέος και να  στηρίξουν την εθνική προσπάθεια εξόδου από τα μνημόνια και την τρόικα; Μήπως γιατί φοβούνται να κάνουν κάτι εθνικά υπεύθυνο;

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.