Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014

Υπάρχουν λύσεις, δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις του Σταύρου Θεοδωράκη

Υπάρχουν λύσεις, δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις


του Σταύρου Θεοδωράκη
Την επιτακτική ανάγκη να υψωθεί τείχος προστασίας γύρω από τις εκατοντάδες χιλιάδες των Ελλήνων που υποφέρουν με μέτρα πρώτης γραμμής, όπως η διεύρυνση του επιδόματος ανεργίας, τα γεύματα στα σχολεία και η επαναφορά της βοήθειας στο σπίτι, υπογράμμισε ο Σταύρος Θεοδωράκης μιλώντας το πρωί στην τηλεόραση του Αντένα και τον Γιώργο Παπαδάκη.

Στην πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη, μία ημέρα μετά την ανακοίνωση των 21 θέσεων του Ποταμιού, ο επικεφαλής του Κινήματος άσκησε σκληρή κριτική στα κόμματα εξουσίας κατηγορώντας τα για διπλή ευθύνη, διότι αφενός συμμετείχαν στο πάρτι ενώ ήξεραν ότι η χώρα βυθίζεται αφετέρου δεν είχαν επεξεργασμένο σχέδιο εξόδου από την κρίση και παρακαλούσαν το ΔΝΤ και τη Μέρκελ για έτοιμη βοήθεια.

Δείτε ολόκληρη την συνέντευξη εδώ. 


Δείτε ολόκληρη την χθεσινή εκδήλωση του Ποταμιού στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης εδώ.

 

Διαβάστε τις 60 εξαιρετικές ομιλίες της Επιτροπής Διαλόγου στην χθεσινή εκδήλωση του Ποταμιού εδώ.
 
Η ομιλία του Σταύρου
Αν είχα χρόνο θα μπορούσα να κάνω μια ομιλία μόνο με τα λόγια τα δικά σας. Οι μικρές και οι μεγάλες αλήθειες που ειπώθηκαν σήμερα εδώ αποδεικνύουν ότι τα μυαλά της πολιτικής δεν κυκλοφορούν στους διαδρόμους των υπουργείων και στα υπόγεια των κομμάτων. Τα μυαλά της πολιτικής είναι εκεί έξω στην κοινωνία. Μια κοινωνία που απεχθάνεται τα κόμματα γιατί ξέρει ότι είναι πια μέρος ενός άρρωστου πολιτικού συστήματος που δεν ανανεώνεται, που δεν νοιάζεται, που δεν εξελίσσεται. Θέλω βέβαια από την αρχή να κάνω μια επισήμανση. Στο Ποτάμι δεν βρίσκονται οι μόνοι καλοί. Και στην Επιτροπή Διαλόγου του Ποταμιού δεν είναι οι μόνοι σοφοί, οι μόνοι προβληματισμένοι, οι μόνοι νεωτεριστές.
Όμως η μέλισσα για να παράγει μέλι θέλει την κυψέλη της. Και τα παλιά κόμματα έχουν πάψει προ πολλού να είναι κυψέλες που παράγουν ιδέες. Τι κάνουμε λοιπόν, τους καλούμε όλους να εγκαταλείψουν τα κόμματα τους και να έρθουν στο Ποτάμι; Όχι. Η κοινωνία όσο έχει ανάγκη ένα μεγάλο και καθαρό Ποτάμι άλλο τόσο έχει ανάγκη από σύγχρονα αριστερά και δεξιά κόμματα. Ίσως βέβαια στην μάχη αυτή με το καινούργιο κάποια κόμματα χαθούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.